Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 november 2015
Leestijd: 1 minuut

Apple vindt handschoen-proof iPhone uit

In de toekomst is de iPhone mogelijk gewoon met handschoenen te bedienen. Nu de winter begonnen is, heeft Apple een patent gekregen op een techniek die het scherm van de iPhone handschoen-proof maakt. Iets waar nu nog speciale handschoenen voor nodig zijn.

Apple heeft zogenaamde “Glove Touch Detection” uitgevonden. In deze modus detecteert de iPhone of de vinger en het scherm gescheiden worden door een stof of andere barrière, zoals een handschoen.

Android-fabrikanten als Samsung en Sony hebben al een ‘glove mode’ in hun smartphones zitten, maar deze moet handmatig aangezet worden. Het patent van Apple beschrijft hoe de telefoon automatisch kan detecteren of de hand bedekt is door de intensiteit van de aanraking te vergelijken met vorige aanrakingen. Als deze sterk afwijkt, zal het scherm anders afgesteld worden.

Apple vroeg het patent al op 21 mei van 2014 aan, maar het is nu pas publiek gemaakt. Een patent op een techniek wil overigens niet zeggen dat deze ook in een product opgenomen zal worden. Dit lijkt ons echter een nuttige toepassing die niet snel genoeg kan komen. Samsung introduceerde te techniek al in 2013. In onderstaande video zie je de werking.

[Via: PatentlyApple]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple vindt handschoen-proof iPhone uit
Sluiten