Apple vindt handschoen-proof iPhone uit

Door: Raymon Mens - 6 reacties

In de toekomst is de iPhone mogelijk gewoon met handschoenen te bedienen. Nu de winter begonnen is, heeft Apple een patent gekregen op een techniek die het scherm van de iPhone handschoen-proof maakt. Iets waar nu nog speciale handschoenen voor nodig zijn.

Apple heeft zogenaamde “Glove Touch Detection” uitgevonden. In deze modus detecteert de iPhone of de vinger en het scherm gescheiden worden door een stof of andere barrière, zoals een handschoen.

Android-fabrikanten als Samsung en Sony hebben al een ‘glove mode’ in hun smartphones zitten, maar deze moet handmatig aangezet worden. Het patent van Apple beschrijft hoe de telefoon automatisch kan detecteren of de hand bedekt is door de intensiteit van de aanraking te vergelijken met vorige aanrakingen. Als deze sterk afwijkt, zal het scherm anders afgesteld worden.
ipad-handschoen-gloves
Apple vroeg het patent al op 21 mei van 2014 aan, maar het is nu pas publiek gemaakt. Een patent op een techniek wil overigens niet zeggen dat deze ook in een product opgenomen zal worden. Dit lijkt ons echter een nuttige toepassing die niet snel genoeg kan komen. Samsung introduceerde te techniek al in 2013. In onderstaande video zie je de werking.

[Via: PatentlyApple]

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  keennan.debie

  De iPhone met een iPhone besturen??

 • Profielfoto
  LabombaNL

  Dat filmpje slaat eigenlijk nergens op met die samsung. Als ik met dunne stof met mn vinger over mn iphone gaat blijft het ook werken ? bij dikkere stof zou juist hndig zijn

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het nieuws van de afgelopen dagen heeft weer een heel hoog diarree gehalte..:cry:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Apple heeft vorig jaar niets aan Black Friday, maar APR’s en andere Nederlandse ketens pakken meestal wel flink uit. Vorig jaar waren er heel veel aanbiedingen en ook dit jaar zullen we alles weer op een rijtje zetten. Wachten loont dus sowieso.

  .
  Hoe zit het met het stroopwafel vrijdag lijstje? Wacht OMT daar mee tot het vrijdag of wat is de bedoeling..

 • Profielfoto
  no_poo

  Nou nou, Apple vind weer eens iets uit dat al lang bestond. Natuurlijk niet op de Apple-manier, dus telt het zeker niet…

  De Lumia 920 is de eerste smartphone ter wereld die beschikt over de toepassing “Super Sensitive Touch”. Dit houdt in dat het aanraakscherm bediend kan worden met handschoenen aan, of met vingernagels[2]. De technologie werd ontwikkeld door Synaptics.

  Bron

  Had ik al gezegd dat de Lumia 920 uitkwam in dezelfde maand als de iPhone 5, drie jaar geleden?

 • Profielfoto
  Nosferius

  De reacties zijn om te huilen weer haha

  De term uitvinden is misschien overtrokken op het geheel (toen ik de titel las dacht ik ook “ja maar dat bestaat al” daar het eerder innoveren betreft maar ze hebben er een patent op dus dat deel (het automatisch detecteren) en is derhalve daadwerkelijk een nieuwe uitvinding.

  Bashen is leuk maar doe het dan verdorie goed.