Foursquare geeft Apple Maps een boost

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Sinds de lancering in 2012 is Apple bezig de database met zogenaamde ‘points of interest’ in zijn kaarten-app te verbeteren. Bedrijven kunnen hun eigen informatie toevoegen en sinds enkele maanden wordt ook data van Booking.com en TripAdvisor gebruikt.

Sinds kort gebruikt Apple ook data van Foursquare in zijn Maps-app. Dat is goed nieuws, want Foursquare is een van de meest complete databases met wereldwijde bezienswaardigheden, recensies en foto’s.

De database van Foursquare werd op 22 oktober toegevoegd, maar een SEO-bedrijf genaamd Apple Maps Marketing ontdekte de toevoeging vandaag pas in de lijst met partners op de Apple-website. Het is onduidelijk of Apple ook foto’s en recensies van zijn nieuwste datapartner gebruikt. Op de Apple-site staat alleen dat het om ‘business listings’ gaat.

De data van Foursquare geeft Apple Maps een broodnodige boost. Over de nauwkeurigheid van kaarten zijn weinig klachten, maar de Maps-applicaties van Apple kunnen voornamelijk buiten de VS vaak nog moeilijk een plaats aan de hand van zijn naam vinden.
maps-general-16x9

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  MacJelle

  Ze zouden misschien eerst de adressen op orde moeten krijgen. Maps geeft nog regelmatig verkeerd adres bij zoekopdracht. En pas moest ik iemand ophalen bij Station Zuid in A’dam, zegt ‘ie midden op de A10: “Hier is het!” Tja, idd wel spot-on, maar erg praktisch was dat niet.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Apple Maps staat nog stil bij station “absoluut kansloos” . Google Maps dendert maar door.

 • Profielfoto
  Kuin

  Ik vind Apple maps echt nog steeds dramatisch, tikte laatst nog als opdracht in: Eye, Amsterdam en ik kreeg zes locaties in Amerika te zien. Het is echt een oliedom programma dat alleen op Amerika gericht is. Zonde want de integratie met de hardware werkt wel perfect.

 • Profielfoto
  Dickdewit

  Google maps werkt veel beter en ook mooie rijstrook assistentie. Jammer dat maps van Apple zo achter blijft zodat je andere kaarten apps nodig hebt.

 • Profielfoto
  Zakske

  Foursquare is een leuk idee, alleen zit er geen verdienmodel achter en zo goed als niemand gebruikt het nog. De laatste keer dat ze geld nodig hadden lukte dat enkel via een converteerbare obligatie, en voor een startup is het dan vaak einde verhaal.

 • Profielfoto
  SvS

  En mijn postcode krijgt een ander plaatsnaam. Ook niet fraai. Ook al wordt die pin wel goed geplaatst, toch zie ik liever de juiste plaatsnaam.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Apple kaarten;
  • Geen Straat weergave (streetview of iets)
  • Geen 3D (ja, sommige plaatsen)
  • Geen browser app maar trage en zeer beperkte desktop en mobiele apps.
  • Geen toegevoegde waarde T.o.v. Google Maps.

  Nee, heb het een tijdje geprobeerd en hoe ik ook tegen Google ben, Níets gaat boven GMaps.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Apple Maps is nog steeds een ramp. Ik krijg de helft van de tijd geen poi of adres of zelfs geen land terug.
  Google Maps heeft het beter voor elkaar en wordt door mij ook enkel gebruikt.
  Het Is zonde dat je Apple Maps zelf niets kunt ‘leren’