Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 9 november 2015
Leestijd: 1 minuut

Apple neemt maker digitale kentekens aan

Het team dat aan Project Titan, oftewel de Apple Car, werkt is weer een kopstuk rijker. Apple heeft in augustus autotechnicus Rónán Ó Braonáin aangenomen. Hij heeft veel expertise in het maken van software voor het slim beheren van voertuigen.

Braonáin was ooit engineer bij BMW, maar dat is niet het interessantst. Voor de overstap naar Apple werkte hij bij Reviver aan Slate, een slimme kenteken­plaat die ook tracking, diagnose en een betaalsysteem bevat.

De website Electrek ontdekte de overstap van Braonáin naar Apple. Op LinkedIn noemde hij zichzelf ‘secret agent’ bij Apple. Sinds de pers lucht van zijn overstap kreeg, heeft hij dit gewijzigd in het meer algemene ‘software’ bij Apple. Gelukkig hebben we de screenshots nog.

Bij Apple zou Braonáin aan een vergelijkbaar digitaal kenteken kunnen werken. Een kentenen dat ik essentie een scherm is, zou het bijvoorbeeld mogelijk maken om met een druk op de knop van eigenaar en kenteken te wisselen. Bij Reviver werd ook gewerkt aan een systeem dat automatisch afrekent op parkeerplaatsen en tolwegen.

Ook als de Apple Car geen digitaal kenteken krijgt, is een engineer met kennis van software én het binnenwerk van auto’s zonder twijfel een waardevolle toevoeging aan het team van Project Titan. Volgens de meest actuele geruchten werken meer dan 900 mensen aan de Apple-auto die rond 2020 op de markt zou moeten komen.

Trackingsoftware van Slate, de slimme kenteken­plaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple neemt maker digitale kentekens aan
Sluiten