Apple Music: girlpower en Nederlandse concurrentie

5 reacties

Er is veel nieuws over Apple Music. De muziekdienst die volgens de laatste cijfers 6,5 miljoen betalende gebruikers heeft, krijgt er twee concurrenten van Nederlandse bodem bij. Ook is er ophef over een uitspraak van Apple Music-voorman Jimmy Iovine.

De eerste nieuwe concurrent is HitsNL. Een streamingdienst die zich volledig op Nederlandse richt. Uit onverwachte hoek komt het eveneens Nederlandse WeTransfer, dat exclusieve content aan wil gaan bieden.

Girlpower

De nieuwste commercial voor Apple Music zit vol girlpower. Apple wist artiest Mary J. Blige en actrice Carry Washington te strikken voor de spot die zich vooral op vrouwen richt. Tijdens een interview bij CBS bracht Jimmy Iovine de boodschap onhandig over. “Women find it very difficult at times, some women, to find music. Apple Music helps makes it easier with playlists curated by real people”

Deze uitspraak viel bij veel vrouwen verkeerd en Iovine heeft zijn excuses aangeboden:  “We created Apple Music to make finding the right music easier for everyone. Our new ad focuses on women, which is why I answered the way I did, but of course the same applies equally for men. I could have chosen my words better, and I apologize.”

Concurrentie uit Nederland

Apple Music krijgt concurrentie van WeTransfer, de Nederlandse dienst die je grote bestanden laat delen en uploaden. Tijdens een event in Los Angeles kondigde WeTransfer aan een dienst te lanceren die artiesten exclusieve content zoals mixen, previews en muziekvideo’s uit laat brengen. Ze kunnen deze promoten via wallpapers die tijdens het uploaden van bestanden te zien zijn. Er zijn al deals met Prince, Big Grams en de band Disclosure.

Een ander nieuw initiatief is HitsNL. De dienst kost € 3,99 per maand en bevat alleen Nederlandse muziek. Alle Nederlandse plantenmaatschappijen werken mee. Volgens de initiatiefnemers is Nederlandstalige muziek niet zichtbaar genoeg bij muziekdiensten als Spotify en of Apple Music. “Nederlandstalig materiaal sneeuwt onder bij het enorme aanbod internationaal repertoire.” HitsNL heeft een iOS-app en is 30 dagen gratis te proberen.
hitsnl-001

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Hahahahah dat HitsNL is ook zielig zeg.

 • Profielfoto
  IsSidha

  /panicmode
  Het EINDE van streaming muziek is in zicht !!!!!
  Adele zet haar nieuwe album NIET beschikbaar voor streaming diensten!!!!
  AAaaaaarrggghhh… wat nu wat nu wat nu ????

  /end panicmode

  Dus de artiesten gaan zelf maar voor de ondergang van streamingdiensten zorgen.. over girlpower gesproken.. grinnik

  Dus we krijgen nu niche-spelers die met een handjevol klanten gaan proberen te overleven in het woeste geweld van Music en Spotify … succes.
  Hoewel HitsNL natuurlijk bitter weinig concurrentie zal krijgen vanuit het buitenland.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Adele kan die zingen dan!
  Even serieus er is meer dan Apple Music of Spotify.
  Ik heb Tidal eens geprobeerd. Dit beviel uitstekend. Super kwaliteit.
  Helaas niet gratis.
  Ik denk dat ik toch een Spotify abonnement neem.
  Dit kan buiten Apple om. Gewoon registreren via de website van Spotify.
  Dit is goedkoper als via de Apple Store

  https://www.spotify.com/nl/premium/?utm_source=google&utm_medium=growth_paid&utm_campaign=brand_nl&utm_term=summeroffer2&gclid=CMSN-9nHn8kCFSMIwwodbdYIVQ

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  **Ondergesneeuwd**
  – Tjezus! alsof niemand een Zoekveldje kan gebruiken??!!
  Of een lijstje? Alles staat er gewoon op hoor, direct te vinden ook…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou ze hebben wel een punt. Hollandse muziek interesseert mij absoluut niet. Alleen naar een paar liedjes van Gers Pardoel heb ik wel ’s met plezier naar geluisterd – en die staat keurig op Apple Music. En natuurlijk “Ben Ik Te Min” van onze pas overleden opa-hippie Armand. Verder hebben we de Bintangs de Nederlandse Rockband die dit jaar 55 jaar bestaat (!!) maar die zingen Engels en daar gaat het hier niet over.

  Ik heb toch even gekeken: Gerard Joling, Ali B en zelfs die grapjas Kleine Viezerik is erop te vinden. Maar… als ik Rinus zoek. Je weet wel van “Oeter oeter oeter oeter oeter, met Ramona op de de scooter” en al die ander vrolijke liedjes die deze vrolijke man met zijn vriendin vanuit zijn voortuin ergens in een Fries dorpje de wereld in toetert, dan schiet Apple Music pijnlijk tekort. Dan zie ik niet meer dan een vergrootglas….geen resultaten.

  Nou kan het zijn dat Apple begrijpt dat Rinus en Ramona alleen leuk zijn als je ook de video vanuit de voortuin erbij ziet, met de dansjes en de vaste handgebaren… maar toch… een stukje Hollandse cultuur mist daar.

  Wie nu niet meer kan wachten om de video te zien: hier is de YouTubelink naar Rinus en Ramona:

  RINUS: MET RAMONA OP DE SCOOTER – Hollandser kan het niet:nerd:

  https://youtu.be/XHEFbX81XWQ

  Nou is er een ontsnapping mogelijk wat Hollandstalige muziek betreft. Je kunt gratis de app van 100% NL downloaden en dan hoor je volgens mij de hele dag zulke teksten op je iPhone, mocht je daar behoefte aan hebben. Gratis en voor niks.