3D Touch-updates voor Waze en WhatsApp

Door: Raymon Mens - 0 reacties

De iPhone 6s met 3D Touch is inmiddels meer dan een maand verkrijgbaar en het aantal apps met ondersteuning voor het drukgevoelige scherm blijft maar groeien. Vandaag komen navigatiepap Waze en chat-app WhatsApp met updates.

WhatsApp had al snelle acties met 3D Touch, maar breidt dit nu uit met Peek en Pop voor chats en meer. Waze krijgt voor het eerst 3D Touch en voegt een viertal snelle acties aan het icoon toe.

Met de ondersteuning voor 3D Touch is Waze zijn grote broer Google Maps voor, daar ontbreekt de ondersteuning voor het drukgevoelige scherm nog. WhatsApp integreert Peek en Pop, waarmee je alvast even in een gesprek kunt spieken. Een Peek veroorzaakt geen blauwe vinkjes, een Pop wel.

waze-whatsapp-002
Links: snelle actie in Waze. Rechts: Peek en Pop op een chat in WhatsApp.

De WhatsApp-update brengt naast meer 3D Touch nog een aantal nieuwigheden. Zo zijn alle iconen in het instellingen-menu vernieuwd en is de opbouw van dat menu logischer. Voortaan tonen verzonden links ook een klein voorbeeld van de inhoud. De chat-app toont de naam van de pagina en indien beschikbaar ook een uitgelichte afbeelding.

Preview van een link in WhatsApp.
Preview van een link in WhatsApp.

Reacties

0 reacties