Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 november 2015
Leestijd: 1 minuut

1Password krijgt ondersteuning voor teams

Het delen van wachtwoorden binnen een kantoor of gezin is vaak lastig. iCloud-sleutelhanger is voor individueel gebruik en wachtwoorden via documenten of chats delen is omslachtig. 1Password komt nu met een oplossing: 1Password voor Teams.

De 1Password-apps voor iOS, Mac en Windows zijn bijgewerkt en onder­steunen nu het delen van versleutelde wachtwoorden in werkgroepen en families. De functie is vanaf vandaag in publieke beta.

De team-functie werkt met een webinterface voor het beheren van groenen en uitnodigen van gebruikers. Wie toegang heeft tot welke wachtwoorden in een ‘kluis’ kan via groepen en subgroepen geregeld worden. Gebruikers kunnen onderdeel zijn van meerdere groepen, zo kan een manager bijvoorbeeld alle wachtwoorden gebruiken, maar een designer alleen bij die van sites met stockfoto’s en een webhosting-account.

Naast ondersteuning voor teams bevatten de 1Password-apps voor Mac, Windows en iOS nog enkele kleine verbeteringen. Zo toont 1Password 5.4 voor Mac nu ook wachtwoorden in grote letters en toont de optie ‘alle kluizen’ alle opgeslagen wachtwoorden in een scherm van de iOS-app.

De abonnementsprijzen van de team-functie zijn nog niet bekend. Deze volgen als de dienst uit beta is.

Voor de micromanager: permissies per gebruiker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
1Password krijgt ondersteuning voor teams
Sluiten