1Password krijgt ondersteuning voor teams

3 reacties

Het delen van wachtwoorden binnen een kantoor of gezin is vaak lastig. iCloud-sleutelhanger is voor individueel gebruik en wachtwoorden via documenten of chats delen is omslachtig. 1Password komt nu met een oplossing: 1Password voor Teams.

De 1Password-apps voor iOS, Mac en Windows zijn bijgewerkt en onder­steunen nu het delen van versleutelde wachtwoorden in werkgroepen en families. De functie is vanaf vandaag in publieke beta.

De team-functie werkt met een webinterface voor het beheren van groenen en uitnodigen van gebruikers. Wie toegang heeft tot welke wachtwoorden in een ‘kluis’ kan via groepen en subgroepen geregeld worden. Gebruikers kunnen onderdeel zijn van meerdere groepen, zo kan een manager bijvoorbeeld alle wachtwoorden gebruiken, maar een designer alleen bij die van sites met stockfoto’s en een webhosting-account.
1password-teambeheer
Naast ondersteuning voor teams bevatten de 1Password-apps voor Mac, Windows en iOS nog enkele kleine verbeteringen. Zo toont 1Password 5.4 voor Mac nu ook wachtwoorden in grote letters en toont de optie ‘alle kluizen’ alle opgeslagen wachtwoorden in een scherm van de iOS-app.

De abonnementsprijzen van de team-functie zijn nog niet bekend. Deze volgen als de dienst uit beta is.

micromanage
Voor de micromanager: permissies per gebruiker.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Leuke toevoeging met potentie maar ik ga echt niet per maand betalen om wachtwoorden te kunnen delen met groepjes mensen.
  .
  Nu werkt het ook prima, ik maak gewoon de wachtwoorden aan en deel ze dan via mail of SMS met andere mensen. Wat de andere kant met die wachtwoorden doet en op welke manier ze die opslaan is niet aan mij. Ik geef ze wel altijd als tip om een of ander password manager te kopen want de wachtwoorden die ik genereer zijn meestal niets van wat ze gewend zijn.;-)
  .
  Verder is dit een prima app maar ik zou veel liever willen dat ze een vormgever de deur uit doen en een UI expert in dienst nemen want de workflow binnen deze app kan 1000 maal beter.

 • Profielfoto
  keennan.debie

  Is het niet 1Password for iOS ipv iPassword?

 • Profielfoto
  Xcode

  Verder is dit een prima app maar ik zou veel liever willen dat ze een vormgever de deur uit doen en een UI expert in dienst nemen want de workflow binnen deze app kan 1000 maal beter.

  Jij zegt nu precies wat ik ook al dacht. Ik vind het fantastisch om een app te hebben die lekker synct tussen iOS en OSX, maar ik ben meermaals de weg kwijt in de app.