Zeppelin en Zipp: twee bekende AirPlay-speakers in het nieuw

7 reacties

Audiofabrikanten Bower & Wilkins en Libratone hebben hun bekendste speakers in het nieuw gestoken. Er is een nieuwe uitvoering van de stijlvolle Zeppelin iPod-speaker en de haast knuffelbare Libratone Zipp is ook vernieuwd en krijgt er een kleine variant bij.

De nieuwe Zeppelin Wireless van Bower en Wilkins heeft in tegenstelling tot zijn voorganger geen iPhone/iPad-dock meer, maar werkt draadloos. De Libratone Zipp houdt zijn stoffen jasje en wordt multiroom.

Zeppelin Wireless (€ 699)

De Zeppelin werd in 2007 geïntroduceerd als stijlvolle iPod-speaker met 30-pins-connector. De speaker verraste door zijn goede geluidskwaliteit. De nieuwe Zeppelin Wireless behoudt het bekende design, maar heeft geen iPhone-connector meer. Audio wordt draadloos via AirPlay, Bluetooth of Spotify Connect ontvangen. Er is ook een analoge aux-in. De speaker bevat twee tweeters, twee midrange-drivers en een woofer. Direct verkrijgbaar.
zepp

Libratone Zipp (€ 299) en Zipp Mini (€ 249)

De nieuwe Libratone-speakers hebben de stoffen bekleding behouden. Zowel de nieuwe Zipp als Zipp mini hebben een multiroom-functie die maximaal 6 speakers met elkaar verbindt. Onder het verwisselbare jasje zit een accu die tot 10 uur meegaat. De speakers werken met AirPlay, Bluetooth, Spotify Connect, USB en een aux-in. Nieuw is de touchinterface aan de bovenkant. De Zipp is 100 watt en de mini 60 watt. Eind oktober verkrijgbaar.
zipp-lineup

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  App69
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Libratone Zipp is er visueel niet op vooruit gegaan.

  Het is nu net een camping-lampje of zo.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Is er een audiofile hier die uitsluitsel kan geven hoe AirPlay / BlueTooth zich verhoudt ten opzichte van digitale-directe input, zoals de Lightning connector?

  Want lijkt mij dat een draadloos signaal van slechtere kwaliteit is als ‘bedraad’. En als dat klopt, dan sta ik ervan te kijken dat een merk als B&W voor een kwaliteit-reducerend overdracht medium kiest..

  Ik vraag mij sowieso af of het zinvol is om onze huidige B&W Zeppelin te vervangen door deze update. Geluid is en blijft magnifiek. Maar weerhoudt zich niet tot onze andere installatie, maar dat ter zijde..

 • Profielfoto
  MajorApple

  Is er een audiofile hier die uitsluitsel kan geven hoe AirPlay / BlueTooth zich verhoudt ten opzichte van digitale-directe input, zoals de Lightning connector?

  Want lijkt mij dat een draadloos signaal van slechtere kwaliteit is als ‘bedraad’. En als dat klopt, dan sta ik ervan te kijken dat een merk als B&W voor een kwaliteit-reducerend overdracht medium kiest..

  Ik vraag mij sowieso af of het zinvol is om onze huidige B&W Zeppelin te vervangen door deze update. Geluid is en blijft magnifiek. Maar weerhoudt zich niet tot onze andere installatie, maar dat ter zijde..

  Ik heb de nieuwe zappelin al gehoord en ja hij klinkt fantastisch. Maar dat was bij de oude versie ook al zo, dus een upgrade is het niet waard.

  Het klopt dat een bedraad signaal beter klinkt dan draadloos, al worden de verschillen steeds kleiner. Ik snap alleen wel waarom B&W kiezen voor het weghalen van het dock: het was alleen voor iPhone. Mensen zijn best geïnteresseerd in een speaker van B&W, maar als ze de iPhone dock zien, denken ze dat het niet met hun apparaat kan worden gebruikt. Daarnaast is de markt van Bluetooth speakers ontzettend hard gestegen, vandaar ook dat ze dat hebben toegevoegd naast Airplay. Bower en Wilkins hebben dus niet alleen de speaker verbeterd, maar ook hun doelgroep verbreed. Goede zet lijkt me.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Waarschijnlijk een goede zet van B&W om de Zeppelin te updaten en de doelgroep flink te verbreden door alleen bluetooth te gebruiken. De prima kwaliteit zal zeker gehandhaafd zijn, al moet je daar natuurlijk ook wel goed voor betalen.
  De Libratone Zipp vind ik er niet uit zien. Dan heb ik liever mijn UE Boom bluetooth speaker. Waterdicht en 15 uur batterij. Prima geluid en een design waar je overal mee kunt aankomen. De prijs daarvan is flink gezakt en zit meestal een stuk onder de oorspronkelijke €200. Laagste prijs die ik even snel zie is nu bij Mediamarkt voor €129.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik ben blij met mijn oude Zipp, omdat die er veel beter uit ziet dan de nieuwe (misschien valt het in werkelijkheid nog mee). Maar ik vindt het wel jammer dat die oude Zipp niet via een software update de mogelijkheid krijgt om meerdere speakers met elkaar te verbinden.

  Airplay werkt via lossless compressie, dus het maakt voor de geluidskwaliteit niet uit of je via een kabel verbindt of via Airplay muziek speelt. Bluetooth maakt als ik het goed heb wel gebruik van lossy compressie. Door de hogere bandbreedte is Airplay wel weer gevoeliger voor storing op je draadloze netwerk. Als je niet een heel sterk/robuust netwerk hebt, loop je het gevaar dat de muziek af en toe wegvalt.

 • Profielfoto
  Caszz

  Wat mij opviel, is dat op de website van libratone alleen de zipp nog maar verkrijgbaar is. Rest van de speakers zijn nergens meer te bekennen. Nieuwere Loop, etc. In aantocht?