Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 oktober 2015

YouTube heeft nieuwe functies in petto

YouTube houdt morgen een evenement in Los Angeles en heeft waarschijnlijk een aantal nieuwe functies in petto. Een van die nieuwe functies is ondersteuning voor het offline opslaan van video’s. Daarnaast zou er een nieuwe betaalfunctie komen.

De functie om video’s offline op te slaan werd al eerder gespot in de vernieuwde YouTube-app. Het doorgaans goed geïnformeerde Re/code meldt dat een betaald abonnement toegang gaat geven tot meer video’s.

Betaalmuur of extra content?

Volgens Re/code wil YouTube niet langer alle content gratis toegankelijk maken. Een aantal populaire YouTube Creators zou gevraagd zijn mee te werken met een programma dat video’s alleen voor betalende abonnees zichtbaar maakt. Het is nog onduidelijk of het gaat om bestaande video’s die anders gratis verschenen waren, of dat de populaire videomakers extra content gaan produceren voor betalende gebruikers.

Er zijn al verscheidene malen geruchten naar buiten gekomen over een abonnementsdienst voor YouTube-video’s. Music Key, een betaaldienst voor muziekvideo’s op YouTube, wordt momenteel als beta getest.

Offline video’s

In de onlangs vernieuwde iOS-app van YouTube zijn al diverse hints naar een nieuwe offline-functie opgedoken. Op Twitter en Reddit melden Duitse en Amerikaanse gebruikers een scherm te zien dat een overzicht van opgeslagen video’s geeft. Wij hebben dit niet kunnen bevestigen, maar het gaat mogelijk om een test van de videosite. Een deel van de nieuwe YouTube-app wordt rechtstreeks van het internet geladen en kan dus ook worden gewijzigd zonder een update van de app.

Het is onduidelijk of offline video’s onderdeel van de betaaldienst worden of voor alle gebruikers beschikbaar zijn. Morgen ongetwijfeld meer.

Reageer op artikel:
YouTube heeft nieuwe functies in petto
Sluiten