YouTube heeft nieuwe functies in petto

10 reacties

YouTube houdt morgen een evenement in Los Angeles en heeft waarschijnlijk een aantal nieuwe functies in petto. Een van die nieuwe functies is ondersteuning voor het offline opslaan van video’s. Daarnaast zou er een nieuwe betaalfunctie komen.

De functie om video’s offline op te slaan werd al eerder gespot in de vernieuwde YouTube-app. Het doorgaans goed geïnformeerde Re/code meldt dat een betaald abonnement toegang gaat geven tot meer video’s.

Betaalmuur of extra content?

Volgens Re/code wil YouTube niet langer alle content gratis toegankelijk maken. Een aantal populaire YouTube Creators zou gevraagd zijn mee te werken met een programma dat video’s alleen voor betalende abonnees zichtbaar maakt. Het is nog onduidelijk of het gaat om bestaande video’s die anders gratis verschenen waren, of dat de populaire videomakers extra content gaan produceren voor betalende gebruikers.

Er zijn al verscheidene malen geruchten naar buiten gekomen over een abonnementsdienst voor YouTube-video’s. Music Key, een betaaldienst voor muziekvideo’s op YouTube, wordt momenteel als beta getest.

Offline video’s

In de onlangs vernieuwde iOS-app van YouTube zijn al diverse hints naar een nieuwe offline-functie opgedoken. Op Twitter en Reddit melden Duitse en Amerikaanse gebruikers een scherm te zien dat een overzicht van opgeslagen video’s geeft. Wij hebben dit niet kunnen bevestigen, maar het gaat mogelijk om een test van de videosite. Een deel van de nieuwe YouTube-app wordt rechtstreeks van het internet geladen en kan dus ook worden gewijzigd zonder een update van de app.

Het is onduidelijk of offline video’s onderdeel van de betaaldienst worden of voor alle gebruikers beschikbaar zijn. Morgen ongetwijfeld meer.

youtube-offline-hints-001

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  essiw

  “Volgens Re/code wil YouTube niet langer alle content gratis toegankelijk maken.”

  Oke, tijd om eens echt te verhuizen naar Vimeo? Moeten de youtube kanalen waar ik voor geabonneerd ben dat natuurlijk ook doen…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Graag een mogelijkheid video’s te kunnen uploaden zonder geneuzel van auteursrechten.

  Youtube is een perfect backup-medium voor je video’s (ik zet ze dan op verborgen of privé). Maar omdat er om de haverklap dingen worden geblokkeerd e.d., is het bijna onmogelijk om het daarvoor te gebruiken.

  Als dergelijke video’s worden gekoppeld aan uitsluitend het eigen account, los je dat toch redelijk op lijkt mij.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Oke, tijd om eens echt te verhuizen naar Vimeo?…

  .
  Vimeo loopt technisch helaas werkelijk mijlenver achter op Youtube. Dus voordat ik daarover zou denken, moet er toch echt heel veel gaan veranderen daar.

 • Profielfoto
  Martink

  Oh laat ze a.u.b. De standaard sharesheet van iOS gebruiken zodat je kan delen naar andere apps dan de keuze van YouTube

 • Profielfoto
  mslik

  Ik ben zeer benieuwd naar deze updates. Is dit dan een reactie op de adblockers? zien ze hun inkomsten teruglopen?

  “Een aantal populaire YouTube Creators zou gevraagd zijn mee te werken met een programma dat video’s alleen voor betalende abonnees zichtbaar maakt”

  Ik heb ook een kanaal gewoon puur omdat ik mijn enthousiasme daar kwijt kan en niet zo zeer voor het geld. Ik vraag me dan af moet ik dan als content creator ook gaan betalen? En moet je een elite zijn om hier aan mee te doen?

  Ik ben heel benieuwd naar wat ze gaan doen bij uwbuis, want als ik moet gaan betalen om mijn geouweneel met games te moeten tonen ben ik er klaar mee.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  YouTube schiet straks in hun eigen voet. Eerst alles gratis aanbieden en daarna er geld voor vragen. In de industrie is er een komen en gaan, als er straks een ander/beter alternatief komt zijn ze weg. Het is een kwestie van tijd voordat iemand anders weer iets verzint.

  Wat voor op staat is gebruiksvriendelijkheid en beleving, werkt het goed dan zijn mensen bereid er voor te betalen. Het zelfde zie je nu in de film industrie, alles is zo gefragmenteerd dat consumenten massaal kiezen voor Popcorn Time. Het gemak en aanbod is zo goed dat het eigenlijk zonde is om voor Netflix te gaan betalen.

  Mocht YouTube het wel voor elkaar krijgen dan moeten traditionele TV zenders gaan vrezen. De kwaliteit van sommige YouTubers over stijgt de meuk wat RTL en SBS op je beeldbuis slingeren.

 • Profielfoto
  klaasb

  als de content goed genoeg is, komen de betalers wel.
  youtube zou tevens een geduchte concurrent van netflix/hbo kunnen worden

 • Profielfoto
  Hydræ

  Er lagen ook plannen voor een reclame-vrij YouTube tegen betaling. Ik denk niet dat dit gaat werken omdat veruit de meeste content van lage (inhoudelijke) kwaliteit is.

  Daarnaast zijn er uitstekende kanalen van content-creators. Deze groep mag meer steun verdienen, vind ik. Vergelijkbaar met Bandcamp, Sell-a-band of iTunes; gratis om te luisteren, vind je het leuk? Dan koop je de muziek.

  Veel kijkers gebruiken reclame-blockers, hierdoor lopen de makers inkomsten mis. Andere media services, zoals Spotify, Apple Music, kennen een abonnementsvorm. Het nadeel hiervan is dat je grotendeels de aanbieder steunt en niet direct de maker.

  YouTube kan naar mijn idee prima een betaalde dienst worden, want goede video’s op YouTube is net als een goed muziekalbum of tv serie. Een steeds grotere groep creators doet dit full-time, niet meer als hobby. Laat mensen zelf kiezen wat ze willen doneren, zo is het inzichtelijk wat de waarde van elke video is. Paypal integratie zou een goede optie zijn.

  Ik vind het een goed plan om betaalde content te integreren op YouTube. Het is een probleem wat al langer speelt bij content-creators, die inmiddels hun heil op Patreon of eigen websites zoeken.

  PS. En gelijk Google+ schrappen bij de update, dan zijn we daar ook van verlost.

 • Profielfoto
  iMonkey

  Offline video’s of audio opslaan, bestaat die feature niet al jaren?
  https://www.4kdownload.com/products/product-videodownloader

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Kijk, wat ik niet goed begrijp, vroeger deden alle mensen gewoon hun ding, ze maakte filmpjes voor op youtube zonder gezever. Nu vragen ze steun om hun camera spullen te kunnen betalen. Dat vind ik er gewoon los over. Ik dacht dat youtube als een platform moest werken voor gratis content en meer iets was als een soort hobby.

  Nu heb je de patreon campagnes, de reclame die echt heel irritant word. Soms 3/ filmpje, ik heb zo een filmpje bekeken en in het midden van het filmpje zei die, nu eerst even reclame. Ik dacht dat de mensen de tv gingen ontvluchten voor al die reclame en dat ze daarvoor op internet gingen, nu krijg je het overal te zien, op elke webpagina heb je wel reclame… Wel ja, dan is het logisch dat mensen ook op zoek gaan naar oplossingen als ad-blocker. Ik vind dat persoonlijk heel normaal…

  Wat ik niet normaal vind is dat wij voor hun camera/computer toestellen moeten instaan. Wij vragen ook niet dat ze altijd de hoogste resolutie als 4K brengen, de meesten kunnen het niet eens deftig draaien. Mijn macbook pro retina begint zelf zwaar te blazen als ik 4K content bekijk. En ik kan er dan nog niet ten volle van genieten want mijn schermen zijn er niet optimaal voor…

  Ik begrijp het gewoon niet meer. Alles word betalend, dit terwijl je eigenlijk al je internet betaald… Als je naar iets op zoek bent, dan ga je meestal naar google of kom je terecht bij youtube voor bepaalde dingen te kunnen bekijken.

  Ik denk persoonlijk dat youtube daar niet veel mee zal halen. Hoewel youtube heel bekend is en er wel een paar zotten zullen zijn die er voor gaan betalen zal ik wel naar alternatieven zoeken.

  Zeg nu zelf, betalen zodat iemand zijn hobby kan volbrengen.

  Willen jullie mij dan ook geld geven om mijn behandeling te betalen voor mijn ziekte?

  Het is maar 30 000€/ maand…

  Of wat ik ook nog wel zie zitten, is een dj setup. Wat ik speel graag muziek…

  Wonder boven wonder gaat dit spelletje niet lang aanhouden…