WhatsApp krijgt 3D Touch, quick reply verdwenen

13 reacties

De populaire messenger-app WhatApp is woensdagavond bijgewerkt naar versie 2.12.9. De upgrade brengt ondersteuning voor  3D Touch en laat je ‘Peak en Pop’ in chats gebruiken om een preview van afbeeldingen, links en gedeelde locaties te bekijken.

De implementatie van 3D Touch is verder erg summier. Bij het stevig drukken op het icoon worden slechts twee opties getoond: zoeken en nieuwe chat. Technisch gezien zou een recente chat tonen ook mogelijk zijn.

Met Peak en Pop kunnen bezitters van een iPhone 6s zacht op bijvoorbeeld een ontvangen afbeelding drukken en een preview bekijken. Bij doordrukken wordt de hele afbeelding getoond, maar het is ook mogelijk om omhoog te vegen en de afbeelding snel te bewaren, verwijderen of markeren.
whatsapp-peakpop-001

Interactieve notificaties verdwenen

Opvallend is dat de interactieve notificaties in de laatste WhatsApp-updates uitgeschakeld zijn. Het is nu niet meer mogelijk om vanuit een notificatie te reageren. Met de betaversie van iOS 9.1 werkt quick reply vanuit een notificatie wel. Waarschijnlijk heeft WhatsApp de notificatie-code herschreven naar iOS 9.1+ en moeten we het tot die tijd even zonder doen.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  EE_95

  Helaas zitten die irritante buitenlandse tijdsverwijzingen (hier etc) er nog wel in

 • Profielfoto
  Chefkuh95

  Beter komen ze met een Apple Watch App. Het is echt jammer dat als je 2 WhatsApp berichten vlak achter elkaar ontvangt dat het dan niet meer mogelijk is ze vanaf de Apple Watch te lezen. Er komt dan ‘U heeft 2 berichten ontvangen’ te staan. Iemand ideeën?

 • Profielfoto
  Needler

  @Chefkuh: alleen notificaties doorsturen van apps die native op de Watch te bekijken zijn. Zo komen iMessage, Facebook Messenger en Telegram wel door. En WhatsApp heb ik uit staan.

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  @Chefkuh95 je kunt t wel lezen, wanneer je zo’n melding krijgt klik je op de crown en veeg je vanuit je Watch face naar beneden (berichtencentrum) en kun je de berichten bekijken (en openen door er op te klikken).

 • Profielfoto
  N3RD

  Als notificatie gebruik ik toch alleen dat ik een bericht heb gekregen en niet zoals standaard het bericht al in beeld. In de situaties dat telefoon op tafel ligt, heeft een ander die toevallig op beeldscherm kijkt namelijk niets te maken wat iemand mij te vertellen heeft…

 • Profielfoto
  pim939

  Op mijn iPhone 6s krijg ik geen opties als ik op het whatsapp icoontje druk. Wel kan ik foto’s snel bekijken.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @pim939: probeer je iPhone hard te rebooten (home+powerknop ingedrukt houden). Dat hielp bij mij ook.

 • Profielfoto
  pim939

  @Raymon Bedankt voor de tip! Het werkt:D

 • Profielfoto
  Chefkuh95

  @GodzillaNinja ow dat wist ik niet, thanks

 • Profielfoto
  Tom Apple

  Het zou leuk zijn geweest als je in je chats kon ‘peeken’. Of even kon peeken op iemand zijn profielfoto.

 • Profielfoto
  iambergman

  Ik heb een probleem sinds de update: chatgeschiedenis weggevallen.
  Ik heb vanmorgen whatsapp geopend na de update en hij gaf de melding dat hij oude chats niet kon laden. Daarbij de vraag of ik deze wilde terugschrijven van de back-up van Whatsapp op iCloud. Nu doe ik dit, alleen na 100% installatie gaat hij optimaliseren. Bij optimaliseren stopt hij op 30% en gaat hij opnieuw bij 0% beginnen met terugschrijven van de back-up. Iemand een idee wat te doen? Ik heb het al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

 • Profielfoto
  Pacorob

  @Chefkuh95 ik begrijp wel dat de 9.1 beta gebruikers die een Apple Watch hebben ook WhatsApp op Apple Watch kunnen gebruiken.

 • Profielfoto
  Douwie

  Vooral fijn: deze versie van Whatsapp reageert weer snel (voor zover je Whatsapp snel kan noemen), want jeetje wat liep die vorige versie vaak vast!