Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 oktober 2015

Video: 3D Touch dient als weegschaal

Of Tim Cook dit bedoelde met “We kunnen niet wachten om te zien wat ontwikkelaars met 3D Touch gaan doen” valt te betwijfelen, maar creatief is het wel. Een ontwikkelaar heeft met het drukgevoelige scherm van de iPhone 6s een weegschaal-app gemaakt.

Op zijn blog legt Simon Gladman uit hoe hij met zijn Plum-O-Meter op de iPhone 6s objecten kan wegen. In een video is te zien dat de iPhone aan kan geven welke van de twee pruimen op het scherm het zwaarst is.

De iPhone meet niet in grammen, maar geeft met een cirkel aan welke van de twee objecten de meeste druk veroorzaakt en zwaarder is. De app toont de hoe groot druk van een object procentueel tegenover de maximaal mogelijke druk (maximumPossibleForce=6.6666667) is.

Hoewel Apple er maar drie gebruikt, kan het van de iPhone 6s ongeveer 600 verschillende drukniveaus onderscheiden. Er is een minimale hoeveelheid druk nodig om resultaat te weergeven. Kleine objecten (zoals druiven) werken niet en de iPhone kan dus nog geen keuken­weeg­schaal vervangen. Nieuwsgierig? De broncode van de Plum-O-Meter is op GitHub te vinden.

De 3D Touch-laag van het iPhone 6s-scherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: 3D Touch dient als weegschaal
Sluiten