Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 oktober 2015

‘Verschillende iPhone 6s-chips beïnvloeden accuduur’

Om aan de grote vraag naar de iPhone 6s te voldoen, laat Apple de A9-chip zowel door Samsung als het Taiwanese TSMC maken. De twee bedrijven zijn vaste leveranciers van Apple, maar er is iets bijzonders aan de hand. De accuduur blijkt per chip te verschillen.

De iPhone 6s Plus met chip van TSMC blijkt het in een test ongeveer twee uur langer uit te houden dan dezelfde telefoon met een Samsung-telefoon. Een ander productieproces is mogelijk de oorzaak.

Testresultaten

Aanvankelijk werd aangenomen dat de chip van Samsung energiezuiniger zou zijn omdat deze op een moderner en kleiner procédé gemaakt wordt. Tests die zijn uitgevoerd door gebruikers van Reddit laten het tegendeel zien. In de test is te zien dat een iPhone 6s Plus met chip van TSMC het bijna twee uur langer uithoudt. OMT heeft de test zelf niet kunnen uitvoeren en het is wachten op meer testresultaten om deze bevinding definitief te kunnen onderschrijven.

 

Testresultaten (GeekBench) met een chip van TSMC (links) en Samsung (rechts).

Check je chip

Heb je een iPhone 6s? Dan kun je met behulp van de applicatie Lirum Device Info Lite eenvoudig checken welke chip je apparaat bevat. In het home-scherm zie je een modelnummer N66MAP of N71MAP bij TSMC-chips en N66AP of N71AP bij A9-chips die door Samsung zijn gemaakt.

Uit data van CPUIdentifier blijkt dat de 4,7-inch iPhone 6s het meest met Samsung-chips wordt uitgerust. De grote iPhone 6s Plus bevat juist vaker een chip van TSMC.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Verschillende iPhone 6s-chips beïnvloeden accuduur’
Sluiten