Twitter geeft voorproefje nieuwe Mac-app

5 reacties

Twitter heeft tijdens zijn eigen ontwikkelaars­conferentie Flight bekend gemaakt te werken aan een compleet nieuwe Twitter-app voor de Mac. De huidige app wordt amper bijgewerkt en moet doen zonder een aantal recent geïntroduceerde functies.

De nieuwe Mac-app wordt over een aantal maanden uitgebracht en krijgt ondersteuning voor embedded video’s en Vine, groepen en foto’s in privéberichten en gaat interacties in het notificatiecentrum melden.

Vine-oprichter Rus Yusupov was aanwezig bij de conferentie en verklapte in een Tweet dat de app ook ondersteuning voor de donkere skin van OS X krijgt. Hij plaatste ook een screenshot.
twitter-mac-teaser

CEO zegt sorry tegen ontwikkelaars

Twitter heeft een roerige tijd achter de rug. Het bedrijf wist de verwachtingen van investeerders niet waar te maken en wisselde van CEO. Dick Costolo werd opgevolgd door Twitter-oprichter Jack Dorsey. Hij gebruikte zijn tijd om zijn verontschuldigingen aan ontwikkelaars aan te bieden. De afgelopen jaren maakte Twitter het ontwikkelaars steeds moeilijker om apps voor de dienst te maken, terwijl de eigen Twitter-apps geen vooruitgang boekten.

Niet alleen met een nieuwe Mac-app, maar ook met initiatieven als Twitter Moments (nog niet in Nederland) en Twitter Polls lijkt er in ieder geval weer wat gebeuren bij het sociale netwerk dat zich kenmerkt door 140 tekens. Een concrete releasedatum voor de nieuwe Mac-app is nog niet bekend.

dorsey-at-twitter-flight
Jack Dorsey tijdens Twitter Flight 2015  (via: Business Insider)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Djinns

  About freakin’ time.

 • Profielfoto
  HanH

  Wordt over een aantal maanden uitgebracht.

  Jemig, wat Djinns zegt, het is onderhand wel tijd. Die nieuwe quote tweet is al weer eeuwen oud en dat werkt niet op een mac.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  @Ramon Hebben ontwikkelaars nu meer mogelijkheden of niet? Dat lees ik dan helaas niet terug in het bericht. Ik wilde vorig jaar starten met het ontwikkelen van een nieuwe Twitter-app, maar heb dit project gestaakt door de vele restricties van Twitter…

 • Profielfoto
  DNibbeling

  @Ramon Hebben ontwikkelaars nu meer mogelijkheden of niet? Dat lees ik dan helaas niet terug in het bericht. Ik wilde vorig jaar starten met het ontwikkelen van een nieuwe Twitter-app, maar heb dit project gestaakt door de vele restricties van Twitter…

 • Profielfoto
  The Friar

  Hopelijk wordt met die nieuwe Twitter app de problemen met t.co links ook aangepakt.
  Twitter is nu bijna onbruikbaar omdat sommige links in een tweet zich niet laten openen.