Tweetbot 4 met iPad-ondersteuning en nieuwe functies uitgebracht

5 reacties

De geliefde Twitter-app Tweetbot voor iOS heeft een grote update gehad. De lijst van vernieuwingen is lang, maar het meest in het oog springt de ondersteuning voor de iPad. Tweetbot is voortaan een universele app met een interface voor iPhone en iPad.

Tweetbot 4 is een betaalde update. Gebruikers dienen de app opnieuw te kopen (€ 4,99). Naast de iPad-ondersteuning valt de nieuwe statistieken- en activiteiten-weergave op. Het redesign is subtiel maar merkbaar.

Activiteiten- en statistieken

Het venster met statistieken en activiteit valt meteen op. Met statistieken krijg je snel een overzicht van je dag op Twitter. In het activiteiten-scherm zijn alle interacties zoals mentions, retweets en favorites te zien. De statistieken worden overigens realtime bijgewerkt.
tweetbot4-stats-activ

Klaar voor iPad, iPhone 6 Plus en iOS 9

De iPad-versie van Tweetbot had de update het hardst nodig. De meest recente tablet-versie van Tweetbot was v2.0 met iOS 6-interface. Gelukkig is het meteen goed aangepakt. Zowel op de iPad als iPhone 6(s) Plus toont de app nu twee kolommen met links een timeline en rechts een overzicht van activiteiten. Je kunt er ook direct op mentions reageren. Als laatste is er ondersteuning voor Split View en multitasking in iOS 9.
tweetbot-ipad-001

Veel kleine tweaks

De app heeft verder veel kleine tweaks en subtiele interface-aanpassingen gehad. Zo geven profielen nu direct de laatste tweets van een gebruiker weer en zit de volg-knop niet meer achter een menu verstopt. In de timeline zie je makkelijker wie een bepaalde Tweet heeft geretweet en het is makkelijker om foto’s bij een tweet te voegen. De overige verbeteringen:

 • Meer gedetailleerde mute-instellingen
 • Direct vanuit notificaties antwoorden
 • Safari View Controller bij openen van links (met Content Blockers)

tb4-iphone-detail
Voor bestaande gebruikers en iedereen die veel tijd op het sociale netwerk doorbrengt is Tweetbot 4 een aanrader. Als je af en toe op Twitter kijkt en er niet erg actief bent, is de standaard Twitter-app waarschijnlijk voldoende en bovendien gratis.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Tweetbot fan van het eerste uur hier. Heb met veel plezier de eerste drie versies van Tweetbot gebruikt. En ook de Mac versie. Maar ik merk dat ik de laatste paar maanden steeds minder Twitter gebruik. Dus TB4 laat ik even aan me voorbij gaan.

 • Profielfoto
  Jan G

  De reacties op twitter over het feit dat deze update betalend is, laat maar weer eens zien hoe weinig betaal-bereidheid er is als het om apps gaat. Ja, ik ben zonder nadenken bereid om 4,99 te betalen voor een (jaarlijkse) update van een app die ik (meer dan dagelijks) gebruik. Ik snap niet dat zoveel mensen daar problemen mee hebben

 • Profielfoto
  Needler

  Ik snap daar ook niets van. Fucking 5 euro. Waar gaat het over. Ik ondersteun liever een ontwikkelaar met zo’n track record als Tapbots dan die freemium shit waar je kristalletjes moet kopen of de hele tijd advertenties ziet.

 • Profielfoto
  wouwout

  nee. ik blijf niet betalen. laat maar zitten de officiele twitter app kan genoeg

 • Profielfoto
  Tim95

  De reacties op twitter over het feit dat deze update betalend is, laat maar weer eens zien hoe weinig betaal-bereidheid er is als het om apps gaat. Ja, ik ben zonder nadenken bereid om 4,99 te betalen voor een (jaarlijkse) update van een app die ik (meer dan dagelijks) gebruik. Ik snap niet dat zoveel mensen daar problemen mee hebben

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat mensen zich hier aan ergeren. iOS app’s zijn in de regel nooit zo duur én hebben vaak niet te maken met betaalde upgrades. Ik snap heel goed dat de ontwikkelaars betaalde upgrades willen en sta daar volledig achter (elke mac en iOS versie van Tweetbot gekocht) maar maak het dan niet zo duur (in app termen dan, €10 voor een Twitter client is veel), en laat de versie er voor niet als een baksteen vallen. Je wordt namelijk min of meer geforceerd om te upgraden en dat voelt niet lekker.