T-Mobile heeft nu ook landelijke 4G-dekking

26 reacties

Vanaf vandaag horen klanten van T-Mobile er weer helemaal bij. Nadat klanten van de Vodafone en KPN al een tijdje landelijk de beschikking over 4G hadden, heeft T-Mobile naar eigen zeggen nu ook 95 procent van het land dekkend.

De provider beloofde in april dat zijn 4G-netwerk eind oktober landelijk dekkend zou zijn en heeft dat nipt gehaald. De laatste gaten worden voor het eind van het jaar gevuld, dan is er 99 procent dekking.

T-Mobile heeft zijn netwerk samen met de uitrol van 4G compleet vernieuwd, het kostte daarom twee en een half jaar om het netwerk opnieuw op te bouwen. Er staan nu 7000 T-Mobile 4G-masten in Nederland waarvan 2700 stuks op 900MHz zenden. De overige masten gebruiken 1800MHz. Lagere frequenties komen beter door obstakels als glas en muren, waardoor de dekking binnenshuis beter zou moeten zijn.
t-mo-dekking-okt2015
Iedere provider heeft zo zijn eigen definitie van landelijke dekking. T-Mobile verstaat eronder dat 95% van alle inwoners van Nederland in het 4G-dekkingsgebied wonen. Op de dekkingskaart zijn nog enkele groene gebieden te zien, die krijgen voor het eind van het jaar 4G. Dan hoopt de provider op 99 procent dekking te zitten.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  goh, het mocht eens tijd worden! Nu zit ik zelf gelukkig al 2 jaar bij Vodafone, die hebben tenminste wél een fatsoenlijke dekking én doorvoering van 3G/4G snelheden… want nog steeds heeft T-mobile geen fatsoenlijk 3G netwerk….

  Ah, ja. Laat de reacties over (wan-)presterende providers maar weer komen.:cool:

  Nou nou, ik geef enkel commentaar op het nieuws dat T. nu eindelijk 4G heeft…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ah, ja. Laat de reacties over (wan-)presterende providers maar weer komen.:cool:

 • Profielfoto
  csteelooper

  @DaveFlash: nou, dat je geen commentaar geeft geloof ik niet echt… Je zegt eerst dat het eens tijd mocht worden en zegt dat Vodafone goed presteert ten opzichte van T-Mobile, dus je geeft wel degelijk commentaar; misschien ben je niet echt negatief, maar dat is een ander verhaal.

  Ik ben al heel wat jaren heel blij met T-Mobile en de komende twee jaar zijn ze weer verzekerd van het feit dat ik klant blijf. Ik ben benieuwd hoe de dekking nu is op de tot nog toe witte plekken.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik was eind september in Kerkrade (Limburg).
  Daar was het voorheen (langzaaaaaaaam) 3G. Nu had ik heerlijk snel 4G.
  Je merkte door heel Nederland heen de verbeteringen al duidelijk.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Woon in de randstad, maar heb thuis op de bank nog steeds geen bereik binnen!
  Al jaren niet. Als ik wil bellen dan moet ik naar boven… Serieus, ik woon 300 meter van een paal vandaan. Ik heb het al een paar keer bij T-Mobile aangegeven. Maar ze doen er geen reet aan. Misschien dan toch maar een keertje over gaan met de familie naar Vodafone of KPN (die hebben wel bereik bij mij thuis).
  Of toch maar een paal in mn tuin:shock:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik ben blij voor ze.. Welkom tot de grote mensen wereld!

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat er mensen zijn die jarenlang serieuze problemen hebben met het bereik of de service en toch blijven hangen.

  Ik heb zelf weinig reden tot klagen. Eigenlijk altijd goed bereik en inderdaad de laatste tijd op sommige plaatsen van 3G naar 4G gesprongen. Dus wat mij betreft blijf ik hangen.

  Evenwel er zijn sterke geruchten dat T-Mobile Nederland binnenkort in de verkoop gaat. Naar het schijnt is Ziggo een belangrijke overnamekandidaat. Weet niet of ik daar nou weer vrolijk van word.

 • Profielfoto
  IsSidha

  @ozzie X .. kom maar langs in Groningen
  het weiland hiernaast (25 meter verderop) heeft complete 4G dekking.. in de achtertuin heb ik 3G en bij de voordeur GPRS (if at all)

  sinds vorige week heb ik nu bij de voordeur ook heel af en toe 3G.. als het niet te hard waait

 • Profielfoto
  Myquandro

  Ben zelf erg blij met T-Mobile.

  Toen ik twee jaar geleden met de aanschaf van de 5S ook gebruik ben gaan maken van 4G was de dekking nog matig en met uitzondering van de grote steden in de randstad was er nog geen dekking, maar in de afgelopen twee jaar is dat toch gestaag uitgebreid en nu heb ik overal snel internet of ik nu in de Randstad ben of in de dunner bevolkte gebieden in Nederland. Het is zelfs zo snel dat als ik thuis internet over 4G (via persoonlijke hotspot) het sneller is dan via de kabel. Bereik is erg goed en de snelheid is boven verwachting (vaak meer dan 50mbit/s).

  Ik heb geen reden om de komende jaren van provider te switchen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Heeft T-Mobile nog Visual Voice-mail? Dat was voor mij lange tijd een reden om mijn abonnement aan te houden bij hun. Tot ik verhuisde naar een gebied waar ze toen geen bereik hadden. Geen idee hoe dat nu zit.

 • Profielfoto
  ozzie X

  @ozzie X .. kom maar langs in Groningen
  het weiland hiernaast (25 meter verderop) heeft complete 4G dekking.. in de achtertuin heb ik 3G en bij de voordeur GPRS (if at all)

  sinds vorige week heb ik nu bij de voordeur ook heel af en toe 3G.. als het niet te hard waait

  En waarom zou ik langs moeten komen? Ik zeg toch niet dat er geen probleemlocaties zijn? Ik verbaas me alleen dat sommigen blijkbaar jaren met dit probleem blijven rondlopen in plaats van over te stappen op een andere provider.
  Zoals ik zeg: ik heb zelf geen problemen, maar ik kom dan ook nooit in Groningen.

 • Profielfoto
  hokkie

  Ik verbaas me alleen dat sommigen blijkbaar jaren met dit probleem blijven rondlopen in plaats van over te stappen op een andere provider.

  Misschien dan niet zo’n titel gebruiken of claimen dat je landelijke dekking hebt. Klaarblijkelijk is de praktijk wel iets genuanceerder.

 • Profielfoto
  IsSidha

  En waarom zou ik langs moeten komen? Ik zeg toch niet dat er geen probleemlocaties zijn?

  Dat heb ik inderdaad dan verkeerd gelezen.. excuus

  Ik verbaas me alleen dat sommigen blijkbaar jaren met dit probleem blijven rondlopen in plaats van over te stappen op een andere provider.

  Heb je deels gelijk in.. Dit voor mij mijn eerste abbo bij T-Mobile, omdat ze simpelweg de beste deal hadden voor wat ik wens.. zodadelijk op 1 november mag ik weer kiezen.. en zie daar, 8 euro per maand goedkoper dan welke andere provider ook, 17 euro per maand zelfs op KPN en Vodafone.. uiteraard met vergelijkbare pakketten..
  het s*cks heel erg dat mijn abbo afloopt in hun actie maand..

 • Profielfoto
  IsSidha

  Heeft T-Mobile nog Visual Voice-mail? Dat was voor mij lange tijd een reden om mijn abonnement aan te houden bij hun. Tot ik verhuisde naar een gebied waar ze toen geen bereik hadden. Geen idee hoe dat nu zit.

  ja.. kun je nog steeds erbij nemen

 • Profielfoto
  F0nsie

  Ik heb nog steeds heel vaak geen 4G net T-Mobile
  Of net 3G met 1 balletje..

 • Profielfoto
  csteelooper

  @F0nsie en waar woon je? Ik moet zeggen dat ik wel betere dekking ever gisteren in Berlicum (NB). Hier in ‘s-Hertogenbosch was het sowieso al erg goed te noemen, hoewel er nu wel enkele nieuwe 4G-sites lijken te zijn geactiveerd… Met name in de stad (centrum) viel dat goed te merken. Daar was goede 3G-dekking en matige 2G (GPRS) dekking. Nu is er goede tot zeer goede 4G-dekking, goede 3G-dekking en betere 2G (EDGE) dekking. Op alle fronten vooruitgang dus.

  In Berlicum (NB) had ik tot afgelopen week redelijke dekking op sommige plaatsen binnenshuis; op andere plekken was géén dekking. Nu heb ik behoorlijke dekking op 2G of 3G. 4G is er binnenshuis op de plek waar ik kom nauwelijks, maar dat kan ook aan het gebouw liggen.

  Over het algemeen ben ik dus goed te spreken over de nieuwe uitbreiding van de dekking; al zou ik het geen 100 of 99% noemen… Toch blijf ik lekker bij T-Mobile, want op alle plekken waar ik kom is in ieder geval de dekking die ik daar dan nodig heb.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Zo te zien op de eilanden nog steeds niet.
  OP GEEN ENKEL EILAND!!!!! MY GOD!!!!
  Of heeft er iemand wel bereik op, let’s say, Vlie?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Wat sta je nu te schreeuwen hier?
  Heb je überhaupt de dekkingskaart al bekeken?
  .

 • Profielfoto
  iquik

  Leuk, maar 2G is bij mij sinds dien waardeloos.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En dat is slecht omdat? Kan je niet bellen met 3 of 4G?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Sinds twee weken overgeschakeld hier in Zeeland. Zoals ik volgens mij al eerder op het forum had geschreven.

  Dekking is zeer goed. Ook gebieden die voorheen nauwelijks bereik hadden, (middle-of-nowhere-weilanden in de polder) amper 2G, nu volop 4G.

  En hier hoor ik nog steeds klagen over mensen met KPN. Zeeland is nou eenmaal geen prioriteitsgebied. Dan heeft T-Mobile het toch een stuk slimmer aangepakt door echt nieuwe masten te plaatsen i.p.v. oudere rommel proberen op te waarderen.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Als wij ook bereik hebben in die domme spoortunnel in delft, dan pas mogen zij praten over landelijk.

 • Profielfoto
  jf

  Vodafone

  In de tijd dat die prijs na prijs kregen voro hun goede netwerk, heb ik na elkaar bij 2 bedrijven gewerkt die voortijdig hun contract met Vodafone afgebroken hebben, omdat het bereik als het wat drukker werd abominabeld was. Mocht je overstappen, dan hoop ik dat ze dat verholpen hebben. Eigenlijk heeft alleen KPN een echt fatsoenlijk netwerk en zelfs die hebben nog flinke witte vlekken die volgens hunzelf niet bestaan.

  Heeft T-Mobile nog Visual Voice-mail?

  Ja. Kost 1,99 per maand. Ik heb er bij mijn abonnementsverlenging deze keer maar vanaf gezien. Dat vind ik het gewoon niet waard.

 • Profielfoto
  mymac

  Ik ben vooral blij dat er nu ook 4G in België, Frankrijk en Duitsland is. Gister van Zwolle naar Emmen in de trein overigens meer op Edge dan 4G gezeten… Dat stuk zal dan onder die 5% vallen vrees ik?

 • Profielfoto
  SunKeeper
 • Profielfoto
  hapipiko

  Dit was een mail van 15 september en ben sindsdien bezig over te stappen….

  BEN zit op zelfde netwerk als T-Mobile