Sonos-update verbetert integratie Spotify

3 reacties

Spotify-gebruikers met een audiosysteem van Sonos zullen blij zijn met de update voor de Controller App die klaarstaat in de App Store. De integratie van de streamingdienst is herzien en er is nu ondersteuning voor uitgelichte playlists en radiozenders.

Het is nu mogelijk om vanuit de Sonos-app een Spotify-radiozender te starten op basis van een artiest of genre. Daarnaast is de integratie van playlists nu compleet met uitgelichte playlists gebaseerd op genre en stemming.

Spotify gaat door de update weer gelijk op met Deezer, dat al prima integratie met Sonos had. De stap naar Spotify Connect, waardoor de speakers direct met Spotify in verbinding staan, is overigens nog niet gemaakt. Als laatste zijn met de update ook enkele iOS 9-bugs in de app geplet.
spotify-radio-draft-dimmer2

PLAY:5 en TruePlay

Binnenkort meer nieuws van Sonos. Het Amerikaanse bedrijf kondigde onlangs een vernieuwde PLAY:5 speaker met touchbediening aan. Ook TruePlay, dat het mogelijk maakt om de speakers af te stemmen op de acoustiek van een kamer, is nog dit jaar beschikbaar. Over integratie met Apple Music is nog geen nieuws.
play5-new-004

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Hanzze

  Helaas worden de losse opgeslagen albums onder ‘jouw muziek’ niet apart weergegeven. Het is 1 lange afspeellijst… Hopelijk komt dit met een volgende update.

 • Profielfoto
  ibla

  Blijkbaar vindt Sonos integratie van Apple Music niet belangrijk…. Ze verbeteren Spotify maar nog steeds geen integratie voor AM:-(

 • Profielfoto
  Spam

  Apple music zuigt. Spotify connect rules! Jammer dat sonos dat nog niet ondersteunt. Zelfs de chromecast audio ondersteunt het!