Skype met split screen voor Mac en iPad

7 reacties

Tweemaal nieuws van Skype. Microsoft heeft de Mac- en iOS-versie van zijn messenger-app bijgewerkt en omarmt zowel de nieuwe functies van iOS 9 als OS X 10.11 El Capitan. Skype krijgt op iOS en OS X ondersteuning voor split screen, maar er is meer.

Naast de mogelijkheid om te chatten en videobellen terwijl je een andere app open hebt staan, maakt Skype het zowel op iOS als OS X makkelijker om contacten te vinden via je adresboek of Spotlight.

Skype voor iOS

Skype voor iOS is met nieuwe versie 6.3 volledig compatibel met iOS 9. Zoals gezegd is Split Screen nu mogelijk. Verder zijn notificaties nu interactief en reageer je vanuit notificatie direct op een bericht of oproep. Skype integreert nu ook met Spotlight waardoor je naar contacten kunt zoeken en direct begint met bellen of chatten. Als laatste is een probleem met mogelijk laag oproepvolume opgelost. Split Screen is voorbehouden aan de iPad, andere functies werken ook op de iPhone.
skype-ios9

Skype voor OS X El Capitan

Skype voor Mac krijgt in versie 13.7 volledige compatibiliteit met OS X El Capitan. In het bijzonder werkt de applicatie nu met split view en full screen. Daarnaast is het met de update mogelijk om contacten direct uit het Mac-adresboek toe te voegen.

Skype Translator nog niet voor Mac

Een indrukwekkende nieuwe functie van Skype is nog niet beschikbaar op de Mac. Het gaat om Skype Translator dat videogesprekken realtime kan vertalen. Het systeem zet gesproken woord om in tekst en vertaalt dit direct. De vertaling wordt als tekst weergeven en uitgesproken. Het systeem werkt met 50 talen, waaronder Nederlands, maar wordt eerst in Windows-versie van Skype geïntegreerd.

 

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  KrijnB

  Who needs Skype. Ik gebruik alleen nog maar FaceTime. Ok, niet Apple gebruikers hebben er niets aan, maar blijkbaar bellen die weinig via beeld.

 • Profielfoto
  bugboy

  Who needs Skype. Ik gebruik alleen nog maar FaceTime.

  Ook Apple gebruikers bellen niet veel met video. Sterker nog… Er wordt zelfs steeds minder via audio gecommuniceerd. Ik denk dat er tegenwoordig meer via de WhatsApp gaat dan via het ouderwetse bellen.

  Maar als je video wilt, dan vind ik Skype toch echt wel een heel stuk prettiger. Het werkt cross-platform, conference-calling en screen-sharing. Daarbij zit text-chat en audio/video chat geïntegreerd. Ook het feit dat niet al je apparaten in huis staan te loeien als iemand je probeert te bellen vind ik een voordeel. Apple maakt leuke apparatuur, maar Facetime vind ik nu typisch zo’n dienst die erg slecht werkt (vooral het gedoe met accounts).

 • Profielfoto
  ibla

  Ik voorzie nu al een probleem met die multitasking functie…. Over een paar maanden hebben zijn zeker 100 van m’n 150 apps geüpdatet voor de split screen. Het wordt straks een drama om door die lijst heen te scrollen. Je zou moeten kunnen aanvinken welke apps je in die lijst wilt en welke niet óf een zoekfunctie zoals nu ook in de systeeminstellingen zit. Snap niet dat Apple dat bij voorbaat niet geïmplementeerd heeft.

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  Skype is behoorlijk populaur cross platform messaging app.
  Opvolger van msn kun je wel zeggen.

 • Profielfoto
  Imagic

  @ibla mee eens, diezelfde gedachte bekroop mij van de week. Zal wellicht in iOS 10 worden opgenomen.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Het is versie 7.13, niet 13.7.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Het is versie 7.13, niet 13.7.