Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 oktober 2015

Rabobank start uitrol nieuwe iOS-app

Rabobank is langzaam begonnen met de uitrol van een vernieuwde app en heeft de oude app gereed gemaakt voor het grote scherm van de iPhone 6 (Plus). De nieuwe app is nog niet geoptimaliseerd voor de grotere iPhones en niet direct voor iedereen beschikbaar.

De update zorgt voor nogal wat verwarring bij klanten. Iedereen ziet een update voor de Bankieren-app in de App Store, maar niet iedereen krijgt direct de nieuwe, blauwe interface. Die wordt gefaseerd uitgerold.

Nieuwe responsive app

De nieuwe app is eigenlijk een responsive webapp in een iOS-schil. Daardoor kan de bank zijn Android- en iOS-app in de toekomst vrijwel tegelijk updaten. Behalve de nieuwe kleur is app visueler met een een foto of logo van de klant en is het stellen van vragen via live-chat mogelijk. Ondersteuning voor Touch ID en zoeken in bij- en afschrijvingen volgt later. Over Apple Watch-integratie is niets concreets bekend.

Oude interface (links) en nieuwe interface (rechts).

Nieuwe interface activeren

Na het updaten van de app zijn er twee mogelijkheden. Wie de nieuwe interface al kan activeren, wordt uitgenodigd om dat via de Rabo Scanner te doen. Wie nog niet aan de beurt is, krijgt een mededeling met alleen een OK-knop. Je hoeft overigens niet persé nu te upgraden naar de nieuwe interface, de oude blijft nog drie weken werken.

Opvallend is dat de oude interface bijgewerkt is voor de grote schermen van de iPhone 6/6s (Plus), maar de nieuwe interface nog niet. Blijkbaar is responsive toch niet zó responsive. Als je gesteld bent op scherpe graphics en letters, is het verstandig de oude interface te behouden.

Voordelen nieuwe app

De ondersteuning voor iOS multitasking valt positief op. De oude interface logt nog bij het wisselen van scherm. Ook zaken als het storneren van een overboeking zijn direct vanuit de nieuwe interface te regelen. Voorheen werden gebruikers heen en weer gestuurd tussen de Rabo-website en app.

Reacties op de nieuwe app zijn gemengd. Op Twitter krijgt de bank complimenten, maar niet iedereen is te spreken over de app. Officieel kan de bank niet zeggen waneer iedereen de nieuwe interface krijgt, maar dat de oude over drie weken stopt met werken zegt eigenlijk genoeg.

https://www.youtube.com/watch?v=bV0C4eSYL-E

Reageer op artikel:
Rabobank start uitrol nieuwe iOS-app
Sluiten