Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 oktober 2015

Apple TV niet genoeg? Plex onthult nieuwe player voor serieuze home cinema

Mediaspeler Plex komt binnenkort naar de Apple TV 4, maar er is vandaag ook goed nieuws voor iedereen die zijn Mac Mini of andere computer liever als media center gebruikt. Plex onthult een preview van zijn compleet nieuwe mediaplayer.

De makers van het media center willen met de nieuwe Plex Media Player hun desktop-app naar een hoger niveau tillen. Premium klanten met Plex Pass kunnen nu al een preview-versie downloaden.

De nieuwe Plex Media Player moet het bestaande Plex Media Center vervangen en is helemaal opnieuw opgebouwd. De source-speler MPV diende als basis en met een nieuwe skin trekt Plex het uiterlijk van de applicatie op alle platforms tegelijk.

Serieuze thuisbioscoop

Met Plex Media Center richt het bedrijf zich niet gebruikers die af en toe een filmpje van YouTube willen kijken, maar op iedereen die serieus met een thuisbioscoop bezig is. De software ondersteunt geavanceerde functies zoals refresh rate switching en synchronisatie van beeld. Wie gaan Mac achter zijn TV wil hebben, kan de software binnenkort ook met hardware-rendering op de Raspberry Pi 2 gebruiken.

De nieuwe Plex Media Player is nog in ontwikkeling. Een preview is alleen beschikbaar voor betaalde gebruikers van Plex Pass, maar de software is later vrij te downloaden. Een aantal functies zijn nog in ontwikkeling, zo is er momenteel nog geen zoekfunctie aanwezig.

Naast de dekstop is de Plex-app voor iOS pas vernieuwd. Het bedrijf kondigde eerder al aan ook met een app voor de nieuwe Apple TV te komen. Of Plex meteen beschikbaar is bij de lancering van de Apple TV 4 op maandag is nog onbekend.

Reageer op artikel:
Apple TV niet genoeg? Plex onthult nieuwe player voor serieuze home cinema
Sluiten