Pixelmator krijgt nieuwe El Capitan-functies

9 reacties

Als het gaat om beeldbewerking op de Mac, is Pixelmator een van de betere apps. De populaire Photoshop-concurrent is zojuist bijgewerkt naar versie 3.4 en heeft een groot aantal nieuwe functies die inhaken op OS X 10.11 El Capitan gekregen.

Pixelmator is klaar voor Split View in El Capitan, waardoor je er iedere andere app naast kunt openen. Dat doe je door de groene knop linksboven vast te houden en het venster naar een kant van het scherm te slepen.

Integratie met foto’s-app

Daarnaast zijn een aantal effecten uit Pixelmator ook in de Foto’s-app van OS X El Capitan te gebruiken. Het gaat om de Distort tools Warp (duw delen van een afbeelding in een bepaalde richting), Bump (blaas delen van een afbeelding op), Pinch (knijp een gebied in een afbeelding naar het midden) en Twirl (roteer een deel van een afbeelding links of rechts).
pixelmator-photos-effect

Force Touch met Magic Trackpad 2

Na de update heeft Pixelmator ook betere ondersteuning voor Force Touch. De beeldbewerker was een van de eerste apps die ondersteuning bood voor het Force Touch-trackpad van de MacBooks. In de nieuwe versie kan je nog nauwkeuriger tekenen met Force Touch. Een prima aanvulling op het nieuwe Magic Trackpad 2 met Force Touch.
macgictrackpad2

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  ajschot

  jammer dat er niet een complete extentie is voor photo’s, retouch etc zou ook fijn zijn…

 • Profielfoto
  ozzie X

  Hoe werkt dat nauwkeuriger tekenen mbv Force Touch?
  Klinkt interessant, maar snap niet helemaal hoe dit dan werkt? Krijg je met Force touch een uitvergroot stukje beeld te zien?

 • Profielfoto
  knekkie

  @ozzie Hoewel het mooie technologie is die de boel zeker een stuk nauwkeuriger maakt dan voorheen geloof ik niet dat je serieus kan tekenen met de Magic Trackpad 2.

  Ik denk dat je dus nog steeds aangewezen bent op een gewoon teken tablet met een drukgevoelig pennetje. Bamboo bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  wacon

  Is een Apple Pencil te gebruiken met de nieuwe Magic Trackpad 2?

 • Profielfoto
  la1974

  @wacon. Dat je de vraag stelt geeft al aan dat je die niet moet kopen:)

 • Profielfoto
  wacon

  ‘aandewiel’ Men mag hier toch vragen stellen ;-)?

  Ben al zeer lange tijd apple gebruiker, maar omdat ik altijd een MacBook Pro bij mij heb ivm werk heb ik iPads altijd links laten liggen omdat ik deze niet nodig had en erbij voor de ‘heb’ daar doe ik niet aan.

  Hou wel bij wat er allemaal aan updates uitkomt qua soft- & hardware. Dus een vraag over wat wel/niet de mogelijkheden zijn is dan toch op zijn plaatst.

 • Profielfoto
  THX-1138

  wacon +1

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik geloof niet dat dat mogelijk is, wacon. Maar je kan wel een touchscreen stylus op de trackpad en muis van Apple gebruiken, wat betekent dat de Pencil ook zou moeten werken. Probeer het maar uit wanneer deze in de Apple Stores beschikbaar zijn.

 • Profielfoto
  wacon

  Zal idd eens checken en uitproberen als ik een Apple Store bezoek.