Perfecte cocktails met de MixStik en iPhone

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Het maken van een goede cocktail is een hele wetenschap. De sappen, dranken en ijs moeten precies in de goede verhouding gemixt zijn. Kan dat echt niet makkelijker? Natuurlijk. Met de slimme Bluetooth MixStik. Momenteel een hit op Kickstarter.

De MixStik staat in verbinding met je telefoon. Nadat je ‘m in een glas zet en via de bijbehorende app een recept selecteert, geven lichtjes aan hoeveel je van ieder ingrediënt moet toevoegen. Slim bedacht!

De app bevat meer dan 100 recepten en kan maximaal 5 sticks aansturen. Wanneer je de MixStik op een glas legt, wordt gemeten hoe groot het glas is en hoeveel er van ieder ingrediënt in moet. De recepten worden automatisch gedoseerd. Het is ook mogelijk om zelf nieuwe recepten toe te voegen. Een vroege versie van de app is al in de App Store te vinden.
stick-screens-001
De MixStik is via Kickstarter voor 47 dollar inclusief verzendkosten (ongeveer 41 euro) vooruit te bestellen. De levering wordt in maart 2016 verwacht en het project is al succesvol, want de beoogde 30.000 dollar was binnen no-time opgehaald. De stick moet uiteindelijk voor 75 dollar in de winkels liggen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  De meeste cocktails bestaan uit drie of vier ingrediënten; een paar flessen drank, een shaker, zo’n maatbeker met twee verschillende eenheden plus wat ijs en je bent klaar. Bovendien creëert het een berg extra afwas, want je moet alles eerst afmeten in een recht glas, dan in een shaker mikken en vervolgens in het juiste cocktailglas. Grote hoeveelheden tegelijk mixen kan evenmin, en als je teveel inschenkt loopt het helemaal in de soep. Het TRON-gehalte is leuk, maar dit ziet er echt niet handig uit.

 • Profielfoto
  Rickje

  Misschien leuk bij je nerd-vriendin, maar voor de meesten een giga afknapper. Leuk bedacht, maar niet praktisch.

 • Profielfoto
  Melle

  Fail! Dit gaat niemand gebruiken. Een keer, als gadget. Grappig hoe mensen zich dingen laten verkopen…

 • Profielfoto
  Kotter86

  Haha, wat een gedoe! Zal wel goed verkopen…

 • Profielfoto
  Humain

  Hey lekkerding, leuk dat we elkaar via Tinder hebben leren kennen. Zal ik een drankje voor je maken. Kijk eens wat vet, wacht ff ben bezig.
  .
  .
  .
  Hey zie ik je nu weer op Tinder zitten?