Outlook in het nieuw op iPhone en Watch

5 reacties

De Outlook-app voor iPhone, iPad en Apple Watch bestaat pas sinds januari, maar heeft zich in korte tijd kunnen bewijzen als een van de betere mail-apps voor iOS. Microsoft houdt de vaart erin en heeft vandaag versie 2.0 uitgebracht.

Het meest opvallend is de verbeterde interface. Microsoft rept over een nieuwe look, maar wij zien vooral een groot aantal kleine verbeteringen. Op de Apple Watch werkt Outlook nu als native watchOS 2-app.

Uitnodigingen worden voortaan direct onder een e-mail weergeven en met een druk op de knop accepteer je vanuit je inbox een uitnodiging. Bij een agenda-item geeft de app nu een duidelijker overzicht van tijd en datum zie je direct welke deelnemers al bevestigd hebben. Bij het opstellen van een e-mail kies je nu sneller foto’s of bestanden als bijlage.

outlookfresh
Klik/tap of zoom voor groter.

Sunrise Agenda wordt ingelijfd

De populaire agenda-app Sunrise Agenda wordt in Outlook geïntegreerd. Microsoft nam de app in februari over en beloofde de app destijds te laten voortbestaan, maar nu gaat het team zich op Outlook focussen. Enkele functies van Sunrise zijn al in Outlook 2.0 geïntegreerd, kijk maar naar de agenda-weergave. Uiteindelijk komen alle functies naar Outlook.

De Sunrise-apps zijn nu nog los te downloaden, maar op termijn zullen de mobiele apps verdwijnen. Het lot van Sunrise voor Mac is onduidelijk.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Joske007

  Mooi,

  Jammer dat iCloud Mail tov Outlook.com een achterstand heeft:(
  Ik ben zelf al enige tijd gebruiker van iCloud Mail, maar deze werkt tov Outlook.com toch echt minder vlot, intuïtief, minder opslagruimte, regels beperkt, spamfilters beperkter, enz…

  Hoog tijd dat ze daar bij Apple eens wakker worden en die achterstand inhalen!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ja al die gratis maildiensten zijn qua functionaliteit verder dan Apple’s iCloud mail. Het enige waar Apple gewoon 26 maatjes groter is dan alle andere is in het herkennen van bepaalde codes en linkjes in mailtjes.
  .
  Als je wel eens track&trace codes gemaild krijgt dan weet Apple Mail precies dat 1ZA… codes tot de Track&Trace van UPS behoren. Je hoeft dan niet eens een linkje te maken maar dat doet het programma zelf en linkt je gelijk naar de UPS website waar je niet hoeft te pielen met codes en formuliertjes invullen.
  Heerlijk..

 • Profielfoto
  Kamkam

  Track&Trace codes kan je ook Googlen tegenwoordig:)

 • Profielfoto
  Alison

  Als Microsoft nu ook nog Outlook voor OSX eens gingen verbeteren in plaats van functionaliteit verwijderen….

  Alison

 • Profielfoto
  JanVoo

  Grappig dat de Outlook app tot één van de beter Mail apps wordt gerekend. OK, de app werkt stabiel op m’n iPad, maar ik vind het totaal niet intuïtief. Vooral die automatische filters vind ik eerder vervelend dan handig (misschien is dat een instellingdingetje).
  Maar goed, toch ook maar eens op de iPhone proberen… misschien werkt deze (voor mij) handiger.

  iCloud Mail werkt wat mij betreft een stuk intuïtiever, maar vooral de zoekfunctie mag nog wel wat beter.