Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 oktober 2015

OS X El Capitan 10.11.1 gaat crashen Office 2016 verhelpen

Inmiddels is OS X 10.11 El Capitan meer dan twee weken uit, maar lijkt Microsoft er niet in te slagen om Office 2016 stabiel te laten werken. Een update die crashes in El Capitan oplost blijft uit. Nu blijkt dat het waarschijnlijk niet de fout van Microsoft, maar van Apple is.

Woensdagavond bracht Apple de vierde beta van OS X 10.11.1 uit en vraagt gebruikers daarbij te focussen op Office 2016 en mail. In een statement zegt Microsoft actief met Apple aan een oplossing te werken.

Vooral de passage “We are actively working with Apple to ensure resolution with the next update of OS X 10.11 El Capitan” suggereert dat de beta al fixes voor Office 2016 bevat. Wij hebben een snelle test gedaan en zien verbetering. Eerste lukte het helemaal niet om Excel te openen en volgde direct een crash, met de nieuwe beta lukt dat wel.

Recente Office-update heeft geen effect

Microsoft heeft overigens deze week nog beveiligingsupdate 15.15.0 voor Office for Mac 2016 uitgebracht, maar die heeft geen effect op de stabiliteit onder OS X El Capitan.

Het lijkt er sterk op de Office 2016 functies van El Capitan aanroept die in de eerste release van de nieuwe OS X-versie nog niet stabiel zijn. Wanneer OS X 10.11.1 uitkomt is nog onbekend, maar lang kan het niet meer duren. Als je niet kunt wachten, is het mogelijk om de publieke beta te installeren.

Reageer op artikel:
OS X El Capitan 10.11.1 gaat crashen Office 2016 verhelpen
Sluiten