OneNote krijgt slimme zoekfunctie uit OS X

3 reacties

Microsoft heeft zijn notities-app OneNote bijgewerkt met een functie genaamd ‘slim zoeken’. Deze haalt snel de betekenis van geselecteerde woorden op en toont een aantal afbeeldingen die je direct bij je notities kunt gebruiken.

De functie is te vinden door rechts op een geselecteerd woord te klikken en te kiezen voor ‘Slim opzoeken’. Dit werkt overigens met de meeste Office-applicaties. OneNote is de laatste app die de functionaliteit krijgt.

In OS X werkt de zoekfunctie op een vergelijkbare manier. Je klikt rechts op een woord en kies ‘opzoeken’ om de definitie te tonen. De implementatie van Microsoft is uitgebreider omdat ook afbeeldingen via Bing getoond worden.

De getoonde afbeeldingen kunnen direct vanuit het zoekvak in het document gesleept worden. Dat is niet alleen handig in OneNote, maar ook bij het maken van bijvoorbeeld een werkstuk in Word of presentatie in PowerPoint.
onenote-slimzoeken-001

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Nice

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik ben inmiddels van Evernote afgestapt en gebruik nu OneNote. Werkt erg goed met die tabbladen.

 • Profielfoto
  N3RD

  Wat is de meerwaarde van OneNote t.o.v. de standaard Notities?
  Die overigens tegen flink is ge├╝pdate.