Office voor iOS nu met fonts on demand

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Microsoft heeft Office voor iOS bijgewerkt naar versie 1.14. Dat brengt helaas nog geen ondersteuning voor 3D Touch of iOS 9 multitasking, maar wel een andere functie die ervoor zorgt dat documenten met veel opmaak er op iOS beter uit zullen zien.

Ontbrekende lettertypen worden nu door Word en PowerPoint automatisch gedownload wanneer ze nodig zijn. Daarnaast is nieuw binnen alle Office-apps: snel hernoemen van bestanden.

Via apps als AnyFont is het al langer mogelijk om lettertypen op iOS-apparaten te plaatsen en met onder andere Office te gebruiken, maar het automatisch downloaden van fonts was niet eerder mogelijk. Ook nieuw: hernoemen van bestanden via het menu recent of openen. Je tikt daar op het deel-icoon en treft direct een optie om een bestand te hernoemen aan.

Office voor iOS is op iPhone en iPad gratis te gebruiken in combinatie met een Microsoft-account. Toekomstige bezitters van een iPad Pro dienen wel voor de software te betalen middels in een abonnement op Office 365.
office-rename-001

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  ozzie X

  Gratis gebruik is beperkt tot de standaard functionaliteit, wil je de complete office ervaring dan heb je zo’n 365 abbo nodig.

 • Profielfoto
  Niels

  iOS9 multitasking werkt toch gewoon al?

 • Profielfoto
  leovanh

  Mijn office apps vliegen er telkens uit na deze update grrrrrrrr:x MICROSOFT !!!

 • Profielfoto
  Moltie

  Bravo Microsoft, het is jullie weer gelukt om mijn aanvankelijke enthousiasme over de Office-apps weer volledig de grond in te boren… Één grote crashende bende:cry:

 • Profielfoto
  leovanh

  update van 14 oktober heeft probleem van de crashes opgelost!