Office 2011 krijgt eerste El Capitan patch

14 reacties

Gewacht hebt met updaten naar El Capitan omdat Office for Mac 2011 nog niet klaar was? Dan is er goed nieuws. Microsoft heeft een update voor Office 2011 voor Mac uitgebracht die de compatibiliteit met de nieuwe OS X-versie moet verbeteren.

Het om een patch die een vastloper in Outook 2011 verhelpt. Outlook is misschien wel het minst populaire onderdeel van Office 2011. Er is ook nog geen update om Office 2016 compatibel met El Capitan te maken.

Outlook 2011 stopt onder OS X 10.11 El Captitan met werken bij het synchroniseren met een server, daardoor werd de applicatie zo goed als onbruikbaar. De update met versienummer 14.5.6 zou dat moeten verhelpen.

Office for Mac 2016 volgt

Op het Microsoft Forum doen veel gebruikers van Office 2016 hun beklag over de slechte werking van de software met OS X El Capitan. Dat komt niet als verrassing, voordat de nieuwe OS X-versie uitkwam, kon je op OMT al lezen dat updaten afgeraden werd voor gebruikers van Office. Microsoft zegt overigens dat hard aan een fix voor Office 2016 gewerkt wordt.

We know that some users of Office 2016 for Mac are experiencing issues as a result of upgrading to Mac OS X 10.11 El Capitan. We are actively working with Apple towards resolution.

office-elcap-vast

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik run ongeveer twee weken OSX El Capitan
  Ik heb geen problemen ondervonden met Office 2011
  Ook geen problemen met Microsoft Outlook gehad de afgelopen weken

  Blijkbaar heb ik geluk gehad.

 • Profielfoto
  Maced.2

  Hier geen enkel probleem ondervonden met office 2011 [ OSX El Capitan ]

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik hou ’t voorlopig sowieso lekker bij Yosemite. Bevalt voorlopig nog prima. Ik heb altijd langer gewacht met het installeren van nieuwere versies van mijn desktop OS’es. Zelfs bij Windows lag ik minimaal ’n half jaar achter op schema. Bijvoorbeeld toen Windows XP uitkwam heb ik zeker driekwart jaar later de overstap pas gemaakt. Gewoon om er zeker(der) van te zijn dat de eerste bugs en/of compatibiliteitsproblemen waren opgelost. Voor Mac OS X geldt al járen precies hetzelfde. Pas toen 10.5.2 uitkwam ben ik van Tiger naar Leopard gegaan, enzovoort. Dus waarschijnlijk doe ik bij ElCap precies hetzelfde. Op zich wil ik namelijk wel over; ik ben gewoon nooit zo snel daarmee. En als ik het zo lees os dat maar goed ook, want System Integrity Protection schijnt vooralsnog voor een hoop issues te zorgen met software. En om nu die beveiliging direct uit te schakelen is ook weer zoiets… Ik ben op zich niet tegen SIP, maar ik wacht liever even tot de software die ik gebruik er goed mee overweg kan…

 • Profielfoto
  Targaryen

  Er is ook nog geen update om Office 2016 compatibel met El Capitan te maken.

  Bij mij werkt die combinatie uitstekend…

 • Profielfoto
  Balsjer

  Voorlopig blijf ik wel bij de voorgaande OS X’ versies als Yosemite, Mavericks en Mountain Lion. Bevalt mij goed en draait tot opheden stabiel op mijn macjes. Met Office 2011 tot nu toe geen problemen ervaren. Ik wacht wel even voordat ik El Capitan op mijn systemen zet tot de bugs er uit zijn. Versie 10.11.2 zal zeker meer uitgekristalliseerd zijn. Wat betreft SIP, ik wacht wel totdat ik zeker weet dat de door mij (meest) gebruikte software er stabiel op draait.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Hoe komt dit probleem eigenlijk?

 • Profielfoto
  rorooke

  Gewacht hebt el capitan update gelukkig ik.

 • Profielfoto
  rorooke

  Het om patch nu installeert een

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Word 2011 heeft ook een patch nodig. Het is momenteel in “El Capitan” onmogelijk om een groot document met clipart, tekeningen en formules te openen.

 • Profielfoto
  koningjordy

  grootste nadeel is dat office het niet doet bij splitscreen, ongeveer de belangrijkste functie voor office….. Dat zou het leven als student heel wat makkelijker maken!

 • Profielfoto
  polansky

  Problemen met Office 2016?
  Nog niets van gemerkt, al zullen ze er dan vast zijn.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Ik begrijp niet waarom mensen een fraai vormgegeven Mac computer kopen om vervolgens de hele dag in zo’n oerlelijke interface gaan staren. Maar ja, je hebt ook mensen die iets in de magnetron proppen en daarna met het bord op schoot eten en de tv aanzetten. Dus, ja het ligt aan mij:) Eet smakelijk!

 • Profielfoto
  N3RD

  Omdat het overige nog niet geheel lekker functioneren…?
  Hoewel ik graag zou weten of Word, Excel en Powerpoint inmiddels goed te vervangen zijn door de Apple apps…

 • Profielfoto
  Hans V R

  Mijn MacBook Air mid 2011 deed het domweg niet meer na de upgrade naar El Capitan. Wel de eerste keer, office ook ge-update, ook notities, maar na sleep bleef vervolgens bij kiezen van een programma de strandbad draaien. Een nachtje laten pruttelen hielp niet. Complete herinstalleren loste het niet op, ik zet nu van ellende maar een vorige versie met Yosemite terug vanaf mijn Time Capsule, duurt alleen nogal lang.

  Op diverse fora zag ik dat er velen zijn die op allerhande Macs met dezelfde problemen kampen. Als je je Mac nodig hebt voor je werk of studie, en je kunt enkele dagen uitval niet riskeren, dan moet je dus even wachten denk ik. Ik wou dat iemand me dit advies had gegeven voor ik er aan begon, toen ik dacht dat het veilig kon…