Nog meer aanwijzingen naar Apple Pay in Nederland

Door: Raymon Mens - 18 reacties

Afgelopen weekend kon je lezen dat Apple Pay was gespot op demo-iPhones bij Apple Premium Resellers en in de Apple Store. Nu zijn er nog meer aanwijzingen naar een Nederlandse lancering van Apple Pay opgedoken. Onder andere op de Apple Watch.

OMT-lezer Bob stuitte bij het instellen van zijn Apple Watch op een Nederlands scherm voor het toevoegen van een betaalkaart voor Apple Pay. In Apple Maps is Apple Pay bij Nederlandse bedrijven verschenen.

De ontdekking van Bob sluit aan bij onze eerdere ontdekking, namelijk dat Apple Pay al geheel vertaald in iOS aanwezig is. Onderstaand scherm was bij het gebruik van de Wallet-app zichtbaar en spreekt over een creditcard of betaalkaart. Wij hebben het overigens niet kunnen herproduceren.watch-wallet
In Apple Maps zijn verwijzingen naar Apple Pay bij Nederlandse winkels gevonden. Nadat MacRumours¬†ontdekte dat retailers¬†in Tsjechi√ę, Duitsland en Polen voorzien waren van Apple Pay-badges, blijken ook enkele vestigingen van McDonald’s in Nederland als ‘klaar voor Apple Pay’ gelabeld. De burgerketen¬†was in de VS een van de eerste Apple Pay-partners.
mcpay

Groot Brittanni√ę is momenteel het enige Europese land dat beschikt over Apple Pay. Daar werkt Apple’s betaaldienst ook¬†in het openbaar vervoer. Begin dit jaar zei Apple-CEO Tim Cook dat ernaar gestreefd wordt om¬†voor het eind van 2015 meer Europese landen op¬†Apple Pay¬†aan te sluiten. Nederlandse banken gaven eerder aan Apple Pay voorzichtig maar¬†positief tegenover Apple Pay te staan.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  mvmaastricht

  “verwijzingen naar” of “aanwijzingen voor”

  Voor een titel misschien wel van belang. Haal m’n opmerking maar weg na correctie hoor!

 • Profielfoto
  jojost1

  Vanavond is de conference call.. Wie weet!

 • Profielfoto
  DarkRus

  Bij de afbeelding staat een koffie van Starbucks met een Nederlands vlaggetje en een Amerikaanse creditcard. Trouwens Starbucks en Apple Pay? Apple Pay kan niet direct bij Starbucks gebruikt worden. Kan alleen gebruikt worden om de kaart van Starbucks op te waarderen.

 • Profielfoto
  Usain

  Die gegevens van Apple Maps kloppen niet. De McDonalds op de Coolsingel is 24/7 open..

 • Profielfoto
  Dennischo

  Zal wel werken op elke draadloze pin automaat met NFC ondersteuning. Dus best veel al! Ben meer benieuwd welke banken het als eerste gaan ondersteunen hier.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Het lijken mij in eerste instantie gewoon vertalingen van de software. En McDonald’s en Starbucks zijn gewoon internationale bedrijven die waarschijnlijk alvast een aantal winkels in het systeem stoppen. Dat betekent niet dat Nederland al snel Apple Pay gaat krijgen. Ik denk dat landen zoals Duitsland en Frankrijk in ieder geval eerder aan de beurt zullen zijn dan Nederland.

 • Profielfoto
  P-sibuna

  Hoe moet ik me dat dan voorstellen? Dat ik mijn ING pasje kan toevoegen aan wallet en dan zo draadloos kan betalen?

 • Profielfoto
  TomBD

  Het lijken mij in eerste instantie gewoon vertalingen van de software. En McDonald’s en Starbucks zijn gewoon internationale bedrijven die waarschijnlijk alvast een aantal winkels in het systeem stoppen. Dat betekent niet dat Nederland al snel Apple Pay gaat krijgen. Ik denk dat landen zoals Duitsland en Frankrijk in ieder geval eerder aan de beurt zullen zijn dan Nederland.

  En Marqt dan? Op iCulture is namelijk ook een screenshot te zien waarin die zo’n dergelijke Apple Pay badge toont. En da’s toch echt echt een Nederlandse keten.:P

  @P-sibuna: Jep, precies dat. Je voegt je ING-pas toe en je kunt betalingen doen bij de NFC-terminal in winkels. Je gebruikt dan je vingerafdruk om de betaling te autoriseren.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik heb de Albert Heijn nog niets langs zien komen. Die vestigingen van de Albert Heijn hebben meestal toch ook een NFC-pinautomaat-dingus? Dus die zou het toch ook moeten ondersteunen. Ik dacht dat Apple Pay simpelweg gewoon een NFC-betaalpas was met een unieke eenmalige code om de betaling te verifi√ęren of heb ik dat mis?

 • Profielfoto
  TomBD

  Ik heb de Albert Heijn nog niets langs zien komen. Die vestigingen van de Albert Heijn hebben meestal toch ook een NFC-pinautomaat-dingus? Dus die zou het toch ook moeten ondersteunen. Ik dacht dat Apple Pay simpelweg gewoon een NFC-betaalpas was met een unieke eenmalige code om de betaling te verifi√ęren of heb ik dat mis?

  In principe werkt Apple Pay inderdaad met alle NFC terminals. De badge geeft alleen maar ‘garantie’ dat het ook √©cht ondersteund wordt. Je zou het meer met een NFC badge kunnen vergelijken dan met een Apple Pay badge. Je kunt dan meteen zien of een winkel een NFC terminal heeft. Die winkels hoeven niet daadwerkelijk met Apple samen te werken om je te laten betalen met Apple Pay.

  Althans, als ik afga op wat ik de afgelopen tijd allemaal op Macrumors heb gelezen van gebruikers in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Duidelijk TomBD. Nu alleen nog de OV-chipkaart dumpen!;)

  En trouwens ook de scanners van de NS. Ik had meerdere keren getest of die scanners mijn OV-chipkaart kon lezen als ik het op de achterkant van m’n iPhone plak. Die dingen scannen alles, zelfs je IDkaart, maar een telefoon blokkeert alles. Daar ging m’n droom om met m’n iPhone in te checken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik gebruik de Apple Pay op mijn Apple Watch nu al bij de Jumbo supermarkt.
  .
  Voordat ik moet betalen doe ik lekker overzichtelijk mijn horloge ontbloten en tonen want die zit vaker onder de mouw van mijn jas – dan ga ik even met mijn horloge langs de scanner van het pin dingetje, dan zeg ik piep terwijl ik de andere kant op kijk en geef ik met de hand waar mijn horloge aan zit het meisje achter de kassa stiekem het geld.
  .
  Na drie of vier keer oefenen kun je het zo smooth doen dat niemand ziet dat je eigenlijk gewoon contant betaald.
  Alle mensen in de rij staan dan. Wow kijk hem eens, gewoon mijn z’n horloge betalen.

 • Profielfoto
  TomBD

  Duidelijk TomBD. Nu alleen nog de OV-chipkaart dumpen!;)

  En trouwens ook de scanners van de NS. Ik had meerdere keren getest of die scanners mijn OV-chipkaart kon lezen als ik het op de achterkant van m’n iPhone plak. Die dingen scannen alles, zelfs je IDkaart, maar een telefoon blokkeert alles. Daar ging m’n droom om met m’n iPhone in te checken.

  Oh, dat zou helemaal het einde zijn, als Apple Pay in het Nederlandse OV gaat werken. Hoe vaak ik wel niet meemaak dat m’n pasje niet gescand wordt, omdat sommige automaten deze niet door een portemonnee kunnen lezen (terwijl dat normaal wel gewoon kan)… Dus dan moet je weer dat pasje uit je portemonnee zien te vissen. Wat een gedoe is dat zeg.

  Wat mij betreft mag Apple Pay dus direct worden toegepast in ons OV zodra het hier beschikbaar is.:D

 • Profielfoto
  luttikhuizenj1
 • Profielfoto
  jojost1

  @luttikhuizenj1

  Als dat waar is dan is het doei Rabobank voor mij

 • Profielfoto
  iBaar

  Ik zit er ook steeds sterker aan te denken om bij Rabo weg te gaan…of in ieder geval de betaalrekening naar een andere bank.

  Het begint steeds meer op de oude Boerenleenbank te lijken.

  Ik ga binnenkort naar London maar ik kan helaas nog niks met mijn iPhone en watch….want ik heb geen geschikte CC.

  Amex en MasterCard worden niet geaccepteerd.

 • Profielfoto
  pelle.neksor

  Sorry maar ik gebruik Apple Pay nu bijna een jaar en al sinds vorig jaar zie ik Nederlandse teksten dus wat is het nieuws?

 • Profielfoto
  jojost1

  @pelle.neksor Hoe dan?