Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

Nintendo stapt morgen in smartphone-land

Het wachten is nu echt bijna voorbij. Nintendo gaat morgen zijn eerste smartphone-game onthullen. Dat heeft Tatsumi Kimishima, de nieuwe CEO van het Japanse gamebedrijf tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt.

Nintendo verraste in maart met de boodschap te werken aan vijf games voor mobiele platforms als iOS- en Android. Het beloofde dat de eerste nog dit jaar uit zou komen, dus donderdag is mooi op tijd.

Het bedrijf kan de extra boost die mobiele games opleveren goed gebruiken. De Wii U en 3DS zijn alweer enige tijd op de markt en de verkoop stokt. Hoewel Nintendo voor het eerst in vijf jaar weer een kwartaal met winst afsloot, voldeden de resultaten niet aan de verwachtingen van analisten.

Geen ports, wel bekende personages

Nintendo gaat geen klassiekers naar mobiel brengen, maar komt met nieuwe games die geoptimaliseerd zijn voor touchscreens. Bekende personages als Mario, Donkey Kong en Zelda zullen in de games verschijnen die door Nintendo in-house gemaakt worden. De Japanse gamegigant DeNA helpt bij het ontwikkelen van de online-infrastructuur.

De vraag is wie de eerste smartphone-held van Nintendo wordt. Mario ligt voor de hand, maar mogelijk zit er iets creatiever in het vat. Link van The Legend of Zelda misschien? Pokemon lijkt uitgesloten, want Pokemon Go voor iOS is al aangekondigd en komt volgend jaar uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo stapt morgen in smartphone-land
Sluiten