Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe functies én irritaties in WhatsApp

De iOS-versie van WhatsApp heeft dinsdag­avond een update gehad. Versie 2.12.7 introduceert volgens de release notes alleen een nieuwe functie waarmee je berichten kunt markeren, maar er zijn nog een aantal positieve en negatieve veranderingen.

De iOS 9-bug die ervoor zorgde dat het geluid van je iPhone gedempt werd bij het versturen van een foto via WhatsApp is opgelost. Het markeren van berichten werkt goed, maar een andere nieuwe functie niet bepaald.

Positief: berichten markeren

Iets onthouden dat in een WhatsApp-gesprek gezegd is of een grappig bericht bewaren is nu makkelijk met de markeerfunctie. Door op een bericht te tappen en op het sterretje te drukken, sla je het op. Gemarkeerde berichten zijn per contact of groepsgesprek te bekijken en worden in de zoekfunctie van de app ook prominenter getoond.

Negatief: data detectors te internationaal

Wellicht is het je al opgevallen dat er in gesprekken steeds meer blauwe linkjes verschijnen. WhatsApp beschikt nu over een functie die genoemde data, tijden en dagen automatisch detecteert en omzet in een agenda-activiteit. De app gaat echter de mist in door verschillende talen.

Zo wordt het Franse ‘hier’ (vertaald: gisteren) ook in een link wordt omgezet. Er blijkt geen beperking in talen ingevoerd waardoor ook woorden als ‘tomorrow’ en ‘heute’ worden gedetecteerd. Je kunt hier momenteel niets aan doen, behalve een volgende update afwachten.

Tot slot komt het niet als verrassing dat WhatsApp nog geen enkele iOS 9-functie ondersteunt. De chat-app staat neemt meestal de tijd als het om het omarmen van nieuwe functies gaat. Ondersteuning voor 3D Touch, integratie met Spotlight en de Apple Watch laten waarschijnlijk nog even op zich wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe functies én irritaties in WhatsApp
Sluiten