Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 18 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe schermen voor ‘Staingate’-MacBooks

Zeven maanden nadat de eerste klachten in de media verschenen heeft Apple een ‘Quality Program’ gestart. Hiermee kunnen bezitters van Apple laptops waar niet verwijderbare vlekken op het Retina beeldscherm zitten, gratis een nieuw scherm krijgen.

Het gaat om vlekken die ontstaan wanneer de anti-reflectiecoating achter het glas loslaat. MacRumors heeft de hand weten te leggen op een interne memo van Apple waarin het programma wordt beschreven.

Het programma wordt mogelijk niet gepubliceerd worden op de website van Apple. In plaats daarvan worden klanten die getroffen zijn door dit probleem pro-actief benaderd. Apple zal het scherm kosteloos vervangen wanneer je 13- of 15-inch Retina MacBook Pro of 12-inch MacBook in meer of mindere mate bovenstaande verschijnselen vertoont, niet ouder is dan 3 jaar of ter reparatie wordt aangeboden voor 16 oktober 2016. Heb je dit defect al laten verhelpen? Dan kun je via AppleCare je geld terugkrijgen.

Een voorbeeld van een ernstig aangetast Retina beeldscherm.

Voor reparatie kun je een afspraak bij de Genius Bar van de Apple Store in Amsterdam, Den Haag, Haarlem of Brussel maken, maar ook Apple Authorized Service Providers zoals Amac, iCentre, LJSEasy-M, SwitchMicroFix, Lab9 en Card Services nemen je Mac graag in behandeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe schermen voor ‘Staingate’-MacBooks
Sluiten