Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 27 oktober 2015

Nieuwe Apple TV, nieuwe accessoires

De verkoop van de Apple TV 4 startte gisteren wereld­wijd. Standaard wordt de nieuwe settopbox met een Bluetooth remote geleverd die ook een touchpad bevat. Apple verkoopt nog een aantal bijpassende accessoires voor de nieuwe Apple TV.

Je afstandsbediening kwijtraken wordt een duur grapje. De nieuwe remote is los te koop voor € 89 en kan ook als extra gamecontroller dienen. Je kunt meerdere accessoires aansluiten, maar niet meer dan drie.

Nieuwe en oude afstandsbediening

Naast de nieuwe remote met touchpad (€ 89) is ook de vorige afstands­bediening nog steeds te koop (€ 25). Deze werkt ook met de nieuwe Apple TV, maar kan niet gebruikt worden om te gamen.

Remote loop

Tijdens de presentatie van de Apple TV 4 in september werd de remote loop al even genoemd. Het Wii-achtige polsbandje zorgt ervoor dat de remote niet uit je handen glipt tijdens het gamen. Het bandje wordt in de Lightning-poort geklikt. Wordt niet meegeleverd, maar je koopt ‘m los voor € 15.

Controllers

Voor serieuze games biedt Apple een tweetal controllers van SteelSeries aan. In principe zou iedere controller die MFi-gecertificeerd is moeten werken. De SteelSeries Stratus (€ 69,95) en SteelSeries Nimbus (€ 59,95) werken gegarandeerd. Beide controllers hebben een d-pad, twee joysticks, schouder­knoppen en ABXY-actieknoppen. De Nimbus is het modernst met Bluetooth 4.1 en laadt op via een Lightning-poort.

Guitar Hero Live

Tot slot komt Guitar Hero ook naar de Apple TV met bijbehorende controller. Die werkt overigens ook met de iOS-versie van de game. Apple gaat de controller voor € 99,95 verkopen, echter nog steeds geen datum van beschikbaarheid bekend. Op internet worden al Guitar Hero-controllers voor Playstation verkocht, maar deze zijn niet compatibel met de Apple TV 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple TV, nieuwe accessoires
Sluiten