Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 6 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

iCentre, Dixons en MyCom failliet verklaard

Nadat de BAS Group 11 dagen geleden surseance van betaling aanvroeg voor winkelketens iCentre, MyCom en Dixons is het doek voor de retailer, die in 1996 zijn eerste winkel opende, op dinsdagavond definitief gevallen.

Pogingen van de bewindvoerder om voor de hele groep nieuwe investeerders te vinden zijn op niets uitgelopen. Ondertussen lopen partijen zich warm om na een faillissement alleen de krenten uit de pap te halen.

Deze krenten zijn Apple Premium Reseller iCentre en de verzekeringspoot van de BAS Group genaamd Harmony FS. Bronnen binnen de BAS Group laten OMT weten dat Phone House een geïnteresseerde partij is. Ook Steven Bakker, de voormalig CEO en oprichter van de BAS Group, zou hierbij betrokken zijn. Bakker verliet het noodlijdende bedrijf eerder dit jaar op aandringen van de banken.

De bewindvoerder heeft de NOS laten weten dat de winkels voorlopig open blijven, omdat er ondanks het faillissement nog steeds zicht is op een doorstart. Wanneer dit niet lukt zullen als gevolg van het faillissement van MyCom en Dixons 900 man hun baan verliezen en sluiten 41 MyCom winkels en 100 Dixons winkels hun deuren. Voor de Belgische vestigingen van MyCom werd vorige week al het faillissement aangevraagd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iCentre, Dixons en MyCom failliet verklaard
Sluiten