iCentre, Dixons en MyCom failliet verklaard

22 reacties

Nadat de BAS Group 11 dagen geleden surseance van betaling aanvroeg voor winkelketens iCentre, MyCom en Dixons is het doek voor de retailer, die in 1996 zijn eerste winkel opende, op dinsdagavond definitief gevallen.

Pogingen van de bewindvoerder om voor de hele groep nieuwe investeerders te vinden zijn op niets uitgelopen. Ondertussen lopen partijen zich warm om na een faillissement alleen de krenten uit de pap te halen.

Deze krenten zijn Apple Premium Reseller iCentre en de verzekeringspoot van de BAS Group genaamd Harmony FS. Bronnen binnen de BAS Group laten OMT weten dat Phone House een geïnteresseerde partij is. Ook Steven Bakker, de voormalig CEO en oprichter van de BAS Group, zou hierbij betrokken zijn. Bakker verliet het noodlijdende bedrijf eerder dit jaar op aandringen van de banken.

De bewindvoerder heeft de NOS laten weten dat de winkels voorlopig open blijven, omdat er ondanks het faillissement nog steeds zicht is op een doorstart. Wanneer dit niet lukt zullen als gevolg van het faillissement van MyCom en Dixons 900 man hun baan verliezen en sluiten 41 MyCom winkels en 100 Dixons winkels hun deuren. Voor de Belgische vestigingen van MyCom werd vorige week al het faillissement aangevraagd.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  BasBoo007

  Klopt geen ene reet van!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Sneu maar verbaasd me niets. Hoor al ruim 4 jaar dat het daar slecht loopt, althans érg rustig is (van personeel op de vloer)… Hoop dat iedereen snel ergens anders zijn/haar plekje vindt.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Volgens nu.nl klopt het wel?

  http://www.nu.nl/economie/4140113/winkelketens-dixons-en-mycom-failliet.html

  Dat er in het artikel 100 Dixons en 41 MyCom wordt genoemd en bij nu.nl 88+38 komt omdat ook Dynabyte eronder valt.
  Zie hier de vijftien Dynabyte winkels die dus ook failliet zijn: http://www.winkels-nederland.nl/winkels/Dynabyte.html

 • Profielfoto
  BasBoo007

  Artikel is nu aangepast. Maar BAS zelf is niet failliet

 • Profielfoto
  bluap

  Hi BasBoo007,
  Voor de BAS Group-vennootschappen B.A.S. Computers & Componenten B.V., Dixons B.V., MyCom Nederland B.V., MyCom Winkels B.V. en The Retail Company B.V. (dit is beter bekend op OMT als iCentre) is faillissement aangevraagd. Voor andere vennootschappen van de BAS Group, waaronder B.A.S. Beheer B.V., nog niet. Welke bedoel jij met de term “BAS” ?

 • Profielfoto
  JohnnyBGoode

  Harmony FS valt niet onder de BAS-Group. Naar mijn weten lopen de verzekeringen die bij Dixons/MyCom/iCentre zijn afgesloten dan ook gewoon door. Gunstig, mochten de garanties vervallen…
  Sterkte voor de 1200 medewerkers die nu in onzekerheid zitten…

 • Profielfoto
  bluap

  Harmony staat wel weer genoemd op BAS Group site: http://www.basgroup.nl/?page_id=158

 • Profielfoto
  JohnnyBGoode

  Harmony is een zelfstandig opererende organisatie en is slechts een partner van BAS-Group.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Sneu maar verbaasd me niets. Hoor al ruim 4 jaar dat het daar slecht loopt…

  .
  BAS heeft dan ook vier jaar geleden de boel opgekocht toen iCentre en Dixons op de rand van de afgrond stonden. Dus dat klopt aardig.

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  Too bad, peanut butter!

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Een moeder zonder werkmaatschappijen en met een eigen vermogen dat nihil zal zijn door de verplichtingen van de dochters, die afgeschreven moeten worden, is zelf ook failliet als de dochters failliet gaan.

  Ik krijg vandaag de uitspraak binnen, ik ga er gewoon van uit dat de moeder daar ook in staat. Is meestal maar een formaliteit.

 • Profielfoto
  polansky

  Iedereen met een aanbetaling voor een nieuwe Mac of iPhone – Sterkte!

  Voor Dixons had ik dit wel verwacht. Dat is de V&D onder de computerboeren. Volgens mij maakte het vroeger zelfs deel uit van het V&D concern.
  Voor wat betreft Mycom hoop ik dat zij in ieder geval een doorstart kunnen maken in de vorm van een webwinkel.

 • Profielfoto
  headbanger

  Dixons was vroeger idd van V&D.
  Wel jammer dat er weer winkels weg gaan

 • Profielfoto
  eagle1972

  Daar gaat me drie jaar garantie op apple producten.

 • Profielfoto
  bluap

  Eagle: altijd elders proberen..

 • Profielfoto
  hokkie

  De economie trekt weer aan, maar de naschokken zijn nog steeds voelbaar. Jammer dat zo’n club hiervan hinder heeft. Zo brengt het ook weer nieuwe kansen met zich mee. Succes met solliciteren!

 • Profielfoto
  Ironman

  Je ziet toch meer dat dit soort winkels verdwijnen uit het straatbeeld…
  De consument heeft het wat dat betreft makkelijker door online de producten te bestellen. Vaak heb je die de volgende dag al in huis. Waarom sjouwen als het voor je deur afgeleverd kan worden.
  Wehkamp biedt nu zelfs aan producten dezelfde dag te leveren bij hun klanten.
  Vele andere webwinkels zullen hier in volgen, waardoor de daadwerkelijke winkel overbodig zal zijn!

 • Profielfoto
  madcat

  Heeft iemand een idee wat er met de inventaris van iCenter gebeurd, komt er een uitverkoop of wat dat terug verkocht aan apple?

 • Profielfoto
  StefanV

  Voorlopig gebeurt er helemaal niks met de inventaris van de winkels onder BAS. Aangezien de curator nog druk bezig is een doorstart te verwezelijken…

 • Profielfoto
  Imade

  De economie trekt weer aan, maar de naschokken zijn nog steeds voelbaar. Jammer dat zo’n club hiervan hinder heeft. Zo brengt het ook weer nieuwe kansen met zich mee. Succes met solliciteren!

  Mensen kijken ook naar consumentenrechten en via internetaankopen zijn die vele malen beter geregeld en dan gaan mensen liever via het internet spullen kopen.

 • Profielfoto
  pruus

  Mooi ja, een winkelstraat zonder winkels, omdat alles online kan…. Wanneer komt het kantelpunt in zicht.

 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Als je niet innoveert, mis je de boot.