Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 en Magic Keyboard arriveren naast nieuwe iMacs

Door: Raymon Mens - 106 reacties

Naast de 21,5-inch Retina iMac en andere vernieuwde iMac-modellen heeft Apple dinsdagmiddag ook nieuwe Mac-accessoires aangekondigd. Zowel het toetsenbord, als de Magic Mouse en Magic Trackpad zijn volledig opnieuw ontworpen.

Belangrijkste eigenschap van de nieuwe accessoires is dat ze via Lightning opladen en er geen losse batterijen meer nodig zijn. Force Touch komt met het nieuwe Magic Trackpad 2 bovendien ook naar de desktop.

Magic Trackpad 2 met Force Touch

De nieuwe Magic Trackpad 2 biedt een 29 procent groter oppervlak en biedt net als de nieuwe MacBooks ondersteuning voor Force Touch. Je kunt nu overal op het trackpad klikken, bij de oude variant was dat richting de randen lastig. Het nieuwe Magic Trackpad werkt met Bluetooth en kan via Lightning opgeladen worden. Het gaat circa een maand mee op een acculading.

macgictrackpad2

Magic Keyboard

Het toetsenbord heeft ook een nieuw ontwerp gekregen. Het bestaat nu uit één blok aluminum dat geleidelijk afloopt van boven naar beneden. Het is gemaakt om naast het trackpad te passen en is dan ook even hoog. Wat meteen opvalt is dat de functietoetsen zijn veranderd van kleine rechthoeken naar volledige toetsen en dat de pijltjestoetsen naar links en rechts nu volledige hoogte zijn. Volgens Apple zorgt een nieuw schaarmechanisme voor prettiger typen. Ook hier een Lightning-aansluiting en maand accuduur.

magickey2-001
magickey2-002
magickey2-003

Magic Mouse 2

Aan de Magic Mouse lijkt op het eerste gezicht weinig vernieuwd, maar schijnt bedriegt. Het accuklepje aan de onderkant heeft plaatsgemaakt voor een Lightning-poort waardoor de muis na het laden een maand gebruikt kan worden. De nieuwe muis is daarnaast is lichter en sterker, en glijdt nu ook gemakkelijker dankzij de vernieuwde onderkant.

magcimouse2-002
magcimouse2-001

Reacties

106 reacties
  • Profielfoto
    LucM

    Pff als ze nou de prijzen hetzelfde hadden gehouden was het nog duur zat geweest! De accu i.c.m. Lightning is wel zeer handig, altijd dat gekloot met batterijen.

  • Profielfoto
    Waffle ಠ_ಠ

    Jammer dat ze de pijltjestoetsen verknalt hebben. Die configuratie is net zo irritant als alle pijltjes op één rij.

  • Profielfoto
    Mr.Bonzo.

    Nieuw setje €360,-. Ik pas…

  • Profielfoto
    Tobias H.

    Geen force touch in de Magic Mouse, waar ging het mis…

  • Profielfoto
    Buzz

    Ja, teleurstellend, zowel qua mogelijkheden als qua prijs.

  • Profielfoto
    GodzillaNinja

    Als er nou Force Touch in de Magic Mous 2 zat had ik m nog wel vervangen maar deze update is echt waardeloos.

  • Profielfoto
    Thijs

    Dus als de accu leeg is moet kun je even niet werken tot je muis weer opgeladen is?
    Dat pleit toch wel voor verwisselbare batterijtjes.

  • Profielfoto
    Joop Vanaeken

    Als je weet dat er bij de magic mouse een kabel van €20 (bij al de 3 producten trouwens) is meegeleverd, staat hij terug op de oorspronkelijke prijs.

  • Profielfoto
    pippen2

    Huh, de Lightning-poort van de Magic Mouse zit aan de onderkant!:confused: Het gaat gegarandeerd vaak voorkomen dat de muis leeg is. Dan kan je ‘m dus niet meer gebruiken terwijl het opgeladen wordt. Als het nou aan de zijkant zat, kon je er nog mee werken zoals een normale bekabelde muis. In dit geval zijn losse batterijen 100x handiger. Bij ons op kantoor zit de batterijlader zo’n beetje continu te laden met batterijen uit de toetsenborden en muizen. Gewoon een set extra batterijen en je kunt steeds wisselen. Dit is wat mij betreft het slechtste idee van Apple ooit.

  • Profielfoto
    wensink

    Ik vind het toetsenbord lelijker en de Magic Mouse onhandiger.. En ze zijn duurder.. wtf?

  • Profielfoto
    mowat

    Ik ben het geklungel met die batterijen in muizen en die kleine toetsenborden al lang beu en heb alles terug met kabel en met numeriek deel. En beter voor het milieu.

  • Profielfoto
    NoPlasticPhones

    Zoals hierboven reeds gezegd werd, een Lightning-poort aan de zijkant van de Magic Mouse zou veel prettiger werken dan aan de onderkant. Nu wordt de muis onbruikbaar bij het opladen.

  • Profielfoto
    iBaar

    Helaas geen cijfertoetsen apart, rechts….
    Vorige maand een nieuw, oud model keyboard bij Dixons gehaald voor 49 euro….dat heeft ze waarschijnlijk de das om gedaan.

  • Profielfoto
    SvS

    Dus als de accu leeg is moet kun je even niet werken tot je muis weer opgeladen is?
    Dat pleit toch wel voor verwisselbare batterijtjes.

    De avond nadat er waarschuwing geweest is over leegrakende accu, aan kabel hangen en na een nachtrust zou ie wel volgeladen moeten zijn, neem ik aan en een maand mee kunnen werken vind ik wel netjes.

  • Profielfoto
    steveb

    nergens touch id?

    dat maakt de prijzen nog belachelijker

  • Profielfoto
    Usain

    Welke mongool bij Apple dacht dat dit een goed idee is?

  • Profielfoto
    Nosferius

    Verbazingwekkend dat mensen denken dat er geen informatievoorziening zal zijn die je gaat vertellen dat je accu binnen x tijd op is zodat je hem bijtijds op de lader kan zetten … Apple is natuurlijk zo achterlijk dat ze dat echt zelf niet kunnen verzinnen of eerder hebben toegepast.

    Typisch geval van een user-related problem (ergo: dat jij niet op zit te letten is jouw probleem, niet die van de leverancier van het product dat je gebruikt).

    Verder ben ik zelf geen fan van de Magic Mouse … het is simpelweg niet praktisch genoeg voor het maken van muziek en video noch voor gamen (hij is wel geniaal voor het door grote data en websites browsen).

  • Profielfoto
    pmvoorza

    Mooi en leuk, daar niet van. Maar volstrekt idiote prijzen!

  • Profielfoto
    Maarten2015

    Apple heeft last van zichzelf. Zit zichzelf in de weg lijkt het. Hoop dat het niet overslaat naar gebruikers.
    ;-)

  • Profielfoto
    Phthisicus

    @Usain

    Ik dacht precies hetzelfde.

  • Profielfoto
    Soulshaker

    De Magic mouse 2 is zeer duur. De rest moet van gebrushed platina zijn .
    Anders flippen ze daar in cupertino:confused:

  • Profielfoto
    taxandria

    Waarom ook geen USB-c. Volg dan de standaard, niet je eigen poging tot…

  • Profielfoto
    iAmRenzo

    Te lelijk en te duur.
    En serieus. Had de lightning connector aan de voorkant gedaan van de muis.
    Ja je weet dat ie bijna leeg ja maar dit ziet er niet uit!

  • Profielfoto
    Mark Stam

    Zijn de lightning kabels ook goedkoper geworden?:angel:

  • Profielfoto
    Vroegah

    Nosferius: En hoe zou jij de muis willen gebruiken als tie (tijdens het laden) op zn ruggetje ligt? Een absurde plek voor de connector, maar gezien het design van de mg.muis kan het denk ik niet aan de zijkanten.

  • Profielfoto
    plonserd

    ja, dat ze die connector niet ergens langs een zijkant gestoken hebben snap ik nu toch ook niet echt. Ja je krijgt natuurlijk een melding als je batterij bijna op is, maar dan nog..

    Maar goed, ik vind de magic mouse een ongelooflijk onding, dus ik zal er nooit last van hebben..

  • Profielfoto
    iMad

    Huh, de Lightning-poort van de Magic Mouse zit aan de onderkant!:confused: Het gaat gegarandeerd vaak voorkomen dat de muis leeg is. Dan kan je ‘m dus niet meer gebruiken terwijl het opgeladen wordt. Als het nou aan de zijkant zat, kon je er nog mee werken zoals een normale bekabelde muis. In dit geval zijn losse batterijen 100x handiger. Bij ons op kantoor zit de batterijlader zo’n beetje continu te laden met batterijen uit de toetsenborden en muizen. Gewoon een set extra batterijen en je kunt steeds wisselen. Dit is wat mij betreft het slechtste idee van Apple ooit.

    Door de ingebouwde lithium-ionbatterij zijn AA-batterijen of andere wegwerp­batterijen niet langer nodig. Je sluit simpelweg de meegeleverde Lightning-naar-USB-kabel aan op de Lightning-poort van je Apple accessoire. Na een minuut opladen kun je je accessoire al een uur gebruiken. Volledig opladen duurt maar twee uur, waarna je ’m met gemak een maand kunt gebruiken.

    Hmmmm elk uur, 1 minuut de tijd om een bakkie koffie te pakken………. (of iets anders)

  • Profielfoto
    Chytin

    De lightning port zit op de juiste plek. Apple verbergt dit soort details uit het oog als het geen of minimale functionaliteit heeft. Power knop zit bijv aan de achterkant van de iMac, net als alle poorten voor randapparatuur. De oplaad poort van de Magic mouse 2 aan de onderkant. Zo blijft de muis zijn mooie minimalistische look houden. De muis is in 2 minuten op te laden voor 9 uur gebruik. Altijd goed om een coffee break en/of plaspauze te houden na urenlang met je Mac bezig te zijn geweest.

    Ik vind alles bijelkaar deze silent update (zonder een evenement) een erg mooie update. Ik wilde overstappen van mijn Core i3 mid 2010 27-inch iMac naar de retina iMac met nieuwste Intel Skylake processoren, veel snellere PCIe flash storage en dat heeft Apple precies ook gedaan. Ik vreesde dat ik moest wachten op de next iMac refresh maar dat hoeft ik gelukkig niet te doen.

    Als ik toch wat te zeuren hebt, net als jullie dus, dan zou ik het liefst DDR4 RAM gehad maar de DDR3 is een snellere variant en daar kan ik meeleven. In 3-5 dagen wordt een mooi pakket geleverd bij mij thuis

  • Profielfoto
    mowat

    @Chytin
    In de retina mac zitten toch nog geen Skylake processoren ?

  • Profielfoto
    Chytin

    @mowat, jawel, in de press info van Apple staat dat 27-inch iMac de 6e generatie Intel CPU (dus Skylake) gebruikt. De 21.5 inch krijgt alleen de 5e generatie (Broadwell).

    Hier meer info: http://m.imore.com/retina-4k-5k-imac-faq

  • Profielfoto
    mowat

    @Chytin
    Je hebt gelijk , ook juist gelezen in een bericht van 3 uur geleden dat er nu skylakes inzitten.
    http://www.zdnet.be/nieuws/172879/27-inch-imac-heeft-voortaan-standaard-5k-scherm/

  • Profielfoto
    robinho96

    Waarom zit iedereen hier te klagen dat de lightning-connector van de muis op de verkeerde plaats zit, op je werk bijvoorbeeld kan je, als hij een uur voor je naar huis gaat plat is, deze een minuut opladen en zo als je dan vertrekt deze insteken zodat hij de volgende ochtend volledig is opgeladen. Thuis kun je hem dan ’s avonds voor je gaat slapen insteken en dan is hij ook de volgende ochtend terug gebruiksklaar.

  • Profielfoto
    pippen2

    De muis kan dan wel heel snel opgeladen worden en je zult inderdaad wel meldingen krijgen dat je muis bijna leeg is, maar in de praktijk gaat het als volgt (als ik naar mijn eigen kantoor situatie kijk): er komt een melding dat de muis bijna leeg is. Ik ga gewoon door met werken. Echt geen tijd om even niet achter m’n iMac te zitten. Dat herhaalt zich zo de hele dag. Ik heb een chaotische baan. Het kan best voorkomen dat ik dan aan het einde van de dag vergeet om m’n muis op te laden. De volgende dag is’ie leeg en kan je er tijdelijk helemaal niks meer mee. Ik weet het, het ligt aan de gebruiker. Maar volgens mij wilde Apple het altijd zo eenvoudig mogelijk maken voor de gebruiker. Een muis moet je gewoon altijd kunnen gebruiken, ook al is’ie aan het opladen is. Grote kans dat ik deze nieuwe muis ooit ook wel heb, maar dit is echt niet handig.

  • Profielfoto
    Targaryen

    Haha, WTF! 119,- euro voor een tobo zonder numpad? Ze zijn gewoon de weg kwijt ginder.:grin:

  • Profielfoto
    polansky

    Zowel toetsenbord als trackpad zijn oerlelijk in vergelijk met de ‘oude’ versies.
    Die USB/ligtning aansluiting in de nieuwe muis zijn ook handig geplaatst…. Als de batterij leeg is, wordt je geacht een uurtje pauze te houden. Lekker handig voor de productiviteit. Welke idioot heeft dit stekkertje op deze plaats ooit goed kunnen keuren?

    Sir Ive is duidelijk uitgekakt.

  • Profielfoto
    R3leo

    Heel raar dat ze met de met 1 macbook over stappen naar alleen usb-c en dan vervolgens bij alle randapparatuur etc. hun eigen lightning weer gaan gebruiken… Dan stimuleer je toch al helemaal niet om de overstap naar usb-c te maken?

  • Profielfoto
    polansky

    Je stimuleert er in ieder geval mee geen nieuwe muis te kopen en bij verkoop van je oude Mac (omdat je net een nieuwe hebt gekocht) de nieuwe muis mee te leveren en de oude te houden.

  • Profielfoto
    knekkie

    €360,- voor een Lightning keyboard trackpad en een muis..?

    Zijn de bedrade keyboards nog beschikbaar? Meer toetsen, meer ergonomie & meer functionaliteit voor slechts €29,-

  • Profielfoto
    Lucas V

    Waarom doet de app store het niet?

  • Profielfoto
    bjorngra

    Dit zijn oplossingen die onder Steve nooit gemaakt zouden worden. Als ze nu eens met een soort inductielader waren gekomen zoals bij de Watch. In twee uur opgeladen.

    Welke mongool bij Apple dacht dat dit een goed idee is?

  • Profielfoto
    pako

    Maar: waarom geen nieuw extended keyboard?
    Ik gebruik in InDesign continue toetscombi’s en voor het invoeren van getallen toch heel handig en onmisbaar?!

  • Profielfoto
    Milez

    Die nieuwe wigvorm van het toetsenbord en het trackpad is lelijk en onelegant, zeker in vergelijking met het huidige design. De huidige functietoetsen vormen een mooi “randje”, bij de full-size knoppen is dat niet meer zo. De huidige halve pijltjestoetsen kun je gemakkelijk blindelings vinden zonder te kijken, het is niet duidelijk of dat met de nieuwe configuratie even vlot zal gaan.

    Maar vooral: ingebouwde batterijen zijn nooit een goed idee (ook niet bij de iPhone overigens). Als je een toestel lang genoeg houdt, komt er gegarandeerd een moment waarop de batterij het niet meer doet. Nu moet je het toestel dan voor reparatie naar de winkel brengen, terwijl je een batterij gewoon zelf zou moeten kunnen vervangen. Daar is geen reparatie voor nodig. En dan is er natuurlijk de achterlijke plaats van het kabeltje onderaan de muis. (Ja, je krijgt ongetwijfeld een signaal voordat de batterij helemaal leeg is, maar mensen negeren zulke signalen nu eenmaal af en toe, en dat zou geen probleem horen op te leveren.)

  • Profielfoto
    SvS

    Dit zijn oplossingen die onder Steve nooit gemaakt zouden worden. Als ze nu eens met een soort inductielader waren gekomen zoals bij de Watch. In twee uur opgeladen.

    Welke mongool bij Apple dacht dat dit een goed idee is?

    Haha ‘Steve rulezzzz’, ook hij maakte verkeerde beslissingen maar ik denk dat deze niet was gekeurd, nee. Had het dan aan hoofdeinde geplaatst, zodat men toch door kan werken tijdens het laden.

  • Profielfoto
    vanpuffelen

    En wéér geen draadloos toetsenbord met numeriek keypad (n).

  • Profielfoto
    bluap

    Dus aan de nieuwe iMac 5K kan je nu wel je MacBook met thunderbolt aansluiten en de iMac als display gebruiken?

  • Profielfoto
    polansky

    Zoals iemand anders al zei.
    Een inductielader was een uitkomst geweest.

    Je legt dan gewoon de muis op de ‘mat’ om hem op te laden.
    Desnoods voorzie je die ‘muismat’ van zonnecellen.

    Ook het toetsenbordje had wel van zonnecellen voorzien kunnen worden zoals Logitech dat heeft gedaan. Bovendien mis ik wederom een keypad, wat verrekte handig is als je veel getallen moet invoeren.

    Wat is er toch aan de hand bij Apple dat ze de laatste jaren van die rare ideeën hebben?

    Het motto onder Tim Cook lijkt wel design boven functionaliteit.
    en F*ck the Professional.

  • Profielfoto
    Vroegah

    Chytin: randapparatuur geen of minimale functionaliteit? USB-poorten aan de achterzijde is niet iedereen van gecharmeerd hoor. Kijk dat het beeldscherm aan de voorzijde zit lijkt mij uitermate functioneel, maar ook een powerknop en poorten dienen makkelijk bereikbaar te zijn voor de gebruiker.

    Wat betreft de mm2, 1x in de maand 2 uurtjes laden is geen probleem. Maar zoals bjorngra al opmerkt, inductieladen was fraaier geweest. Dat zou dan wel weer de prijs opdrijven.

  • Profielfoto
    Chytin

    Niks anders dan lof voor Steve, maar als hij er was hadden wij waarschijnlijk nooit een iPhone gehad met een groter scherm dan 4 inch of een kleinere iPad. Beide producten hebben inmiddels hun usefulness inmiddels ruimschoots bewezen. Apple blijft niet hangen in het verleden en maar goed ook. Zouden eigenlijk meer mensen moeten doen dan eeuwig naar dat Steve zou dat nooit goedgekeurd hebben te grijpen. Tenzij je bepaalde gaven bezit waardoor je zijn brein uit kan lezen ondanks dat hij hartstikke dood is.

    En laad je muis op als je naar huis gaat of gaat slapen, you lazy bast….! En je kan een maand weer vooruit! Of zijn jullie allemaal warhoofden?

    @Vroegah, even serieus hoeveel moeite kost het je om even achterin het USB/Thunderbolt ding in te pluggen?
    Ik gebruik zelden randapparatuur (op printer na) en ben blij dat het uit het zicht is. Wel blij dat ze er nog zitten voor mensen die we veel gebruik van maken. Kwestie van even achterin inpluggen. Minimalisme, Apple is daar groot mee geworden.

  • Profielfoto
    polansky

    Chytin,

    Als Apple met haar tijd mee zou gaan, dan hadden ze geweten dat ‘extra’ snoertjes verleden tijd zijn. Dat is iets uit de tijd van cassetterecorders en diskettes.

    En voor wat betreft je voorbeeld met printers. De meeste printers hebben tegenwoordig nog maar één kabel, dat is de powerkabel, de rest gaat via het netwerk, wifiverbinding of Bleutooth.

    En dit draadje onderin een muis die je op zijn kop moet leggen om op te laden, getuigd nou juist niet van minimalisme, maar van dommigheid. Als het minimalisme was geweest, dan had het ding gewoon geen kabel gehad, maar een zonnecel op zijn dakje, zodat hij kan worden opgeladen op het moment dat je de muis niet vasthebt.

  • Profielfoto
    Chytin

    @polanski, jij weet toch dat je voor inductie laden nog steeds kabeltjes enzo nodig hebt? Mijn Apple Watch gaat elke avond op de inductie lader. Hoe galant het ook uitziet, het heeft nog altijd een kabeltje, een stekkertje en een rond magnetische dingetje waar mijn Apple Watch op klikt.

  • Profielfoto
    polansky

    Nee hoeft niet, een zonnecelletje als muismat was voldoende geweest;)

  • Profielfoto
    Chytin

    @polansky, iemand op kantoor gebruikt tijdens daglicht zijn muis en als kantoor dichtgaat en dus licht uit, hoe denk je dan dat de muis gaat opladen? Deze oplossing vind ik beter. En je hoeft het maar 12 keer per jaar te doen.
    Er zijn ergere dingen in het leven.

    En o ja, ik ga niet met de tijd mee op gebied van printers. Van mij gaat gewoon via USB.

  • Profielfoto
    Usain

    Als je die muis nou gewoon op de voet van de iMac had kunnen zetten.. En voor MacBooks dan maar een lelijke oplossing.

  • Profielfoto
    KR1275

    Wat een afschuwelijk lelijk toetsenbord! Allemachtig.
    Ik heb de oude touchpad, maar gebruik het nooit. Ik vind de muis veel handiger.
    Die lightning kabel had ik de kont van de muis gekund. Zie je niks van en dan kun je doorwerken als de muis leeg is. Hoe lang gaan die batterijen mee?
    Ben blij met de huidige spullen. Waren ook wat gereformeerder geprijsd…

    Jammer dan de aan/uit-knop niet terug gebracht is op het toetsenbord. Ik had dat bij m’n PPC9600: wat een meesterlijke vinding was dat! Die gebruik je meer dan een Eject-knop (die je ook met de muis kunt bedienen).

  • Profielfoto
    Ruwepit

    Wellicht heb ik er overheen gelezen maar iemand een idee hoe lang de muis aan de kabel moet voordat hij weer vol is?

  • Profielfoto
    Vroegah

    Kijk, zo ga je om met een deftige magische muis, goed bezig Apple: http://www.apple.com/nl/shop/product/H4825ZM/B/mobee-magic-oplader-voor-apple-magic-mouse

  • Profielfoto
    tomc

    kon het nog lelijker? dat trackpad en toetsenbord lijkt wel een stuk kaas?
    Wat een troep, waar is de tijd dat je bij Apple kon zeggen dat alles mooi was?
    Tjonge tjonge

  • Profielfoto
    KR1275

    Dus als de accu leeg is moet kun je even niet werken tot je muis weer opgeladen is?
    Dat pleit toch wel voor verwisselbare batterijtjes.

    De avond nadat er waarschuwing geweest is over leegrakende accu, aan kabel hangen en na een nachtrust zou ie wel volgeladen moeten zijn, neem ik aan en een maand mee kunnen werken vind ik wel netjes.

    Dan moet je wel USB-power hebben. Dus je mac aan laten staan of een USB-adapter die voedt.

  • Profielfoto
    computer space

    En zelfs het kopen maakt Apple onnodig moeilijk. Waar is de Apple store gebleven. http://www.apple.com/store bestaat niet meer. En als ik op de debiele shopping-tasje icoon klik krijg ik ook niks.

  • Profielfoto
    KR1275

    En zelfs het kopen maakt Apple onnodig moeilijk. Waar is de Apple store gebleven. http://www.apple.com/store bestaat niet meer. En als ik op de debiele shopping-tasje icoon klik krijg ik ook niks.

    Juist gemakkelijker…. je kunt bij elk product bestellen wat je wilt.
    En anders is er nog de winkel.

  • Profielfoto
    anna66

    @tomc:) geweldig

  • Profielfoto
    roger767

    Apple heeft een lange geschiedenis met slechte muizen dus het verrast mij niet dat deze nieuwe magic mouse ook tegenvalt.

  • Profielfoto
    BomC

    @roger767: ik durf te stellen dat Apple maar een keer een behoorlijke muis op de markt heeft gebracht: het eerste ADB-model . De laatste jaren zijn ze niet in staat geweest iets op de markt te brengen dat beter werkt dan een Logitech-muis van een tientje.

  • Profielfoto
    Soulshaker

    gewoon de mobee inductie lader kopen , is handiger:)

  • Profielfoto
    la1974

    Is het nu zo moeilijk om andere reacties te lezen voordat je zelf gaat zeuren over problemen die er niet zijn.

    Zo’n drukke chaotische baan hebben dat je geen tijd hebt om je muis op te laden als hij leeg is. Onmogelijke plek voor de lightningpoort voor het opladen. Etc.

    Een minuut opladen is een uur werken. Als je geen minuut hebt in je drukke baan, doe je iets verkeerd.

    En ja, het is duur. Maar zolang iedereen het blijft kopen zal dit niet veranderen.

  • Profielfoto
    Chytin

    Kijk, zo ga je om met een deftige magische muis, goed bezig Apple: http://www.apple.com/nl/shop/product/H4825ZM/B/mobee-magic-oplader-voor-apple-magic-mouse

    Ik hoop dat Apple nooit voor zo’n oplossing kiest! Niet alleen heb je daar een mini usb kabeltje voor nodig maar ook nog eens een basis station om op te laden. De huidige oplossing voor magic mouse 2 is slechts een lightning kabeltje. Dat is de minimalisme waar Apple altijd voor kiest.

    2 minuten opladen betekent 9 uur gebruik, 2 uur voor het volledig opladen bekent een maand gebruiken.

    Ik bezit enkele apparaten (bijv. elektrische tandenborstel) die via inductie opgeladen wordt, maar ik vind het opladen te lang duren. Alhoewel, ik moet wel bij zeggen dat de Apple Watch erg snel kan opladen maar het heeft ook een stuk kleinere accu.

  • Profielfoto
    sedikit

    Een beetje off-topic. Nu we het toch over accessoires hebben:
    De lader van mijn iPad ziet er erg mooi uit, en zit vernuftig in elkaar. Je kunt het stekker-gedeelte los “glijden” van wat ik vermoed, de transformator. Ik vraag me al drie jaar af wat het voordeel daarvan is. Want gescheiden zijn ze volledig onbruikbaar. Is dit nou een voorbeeld van een ontwerp-frats? Of ontgaat mij iets?

  • Profielfoto
    polansky

    Apple kiest hier niet voor minimalisme, wanneer dring dat nou eens door in die 2 hersencellen?

  • Profielfoto
    Teuneu

    Een beetje off-topic. Nu we het toch over accessoires hebben:
    De lader van mijn iPad ziet er erg mooi uit, en zit vernuftig in elkaar. Je kunt het stekker-gedeelte los “glijden” van wat ik vermoed, de transformator. Ik vraag me al drie jaar af wat het voordeel daarvan is. Want gescheiden zijn ze volledig onbruikbaar. Is dit nou een voorbeeld van een ontwerp-frats? Of ontgaat mij iets?

    Volgens mij kan je dan je Macbook stekker (die lange eraan hangen), maar ik kan me vergissen. Dan heb je dus effectief een veel langere oplaadkabel

  • Profielfoto
    Buzz

    sedikit: Inderdaad, je kan er een langer snoer met randaarde aan hangen, maar het grootste voordeel is dat in landen met andere stopcontacten alleen maar andere stekkerstukjes hoeven worden meegeleverd. De transformator kan hetzelfde blijven. Voor reizigers verkoopt Apple een “world travel adapter kit”.

  • Profielfoto
    KR1275

    Apple kiest hier niet voor minimalisme, wanneer dring dat nou eens door in die 2 hersencellen?

    Precies! Apple kiest juist altijd voor maximalisme ($$$). Want we kopen toch wel.
    Zouden we nu eens niet moeten doen. Deze nieuwe onderdelen lijken me geen hardlopers….

  • Profielfoto
    Zakske

    Je kunt het stekker-gedeelte los “glijden” van wat ik vermoed, de transformator. Ik vraag me al drie jaar af wat het voordeel daarvan is.

    Zo hoef je slechts één transformator te ontwikkelen die overal ter wereld werkt. Je pakt de stekker voor een bepaald land / werelddeel, schuift die op de transformator en je bent klaar.

    Van veel dingen die Apple verzint ben ik geen fan, maar dit is slim gevonden.

  • Profielfoto
    Koekenbakker

    wow chappau Apple je hebt jezelf weer eens overtroffen.
    Die muis man man man wat een oplossen, je kunt niet eens doorwerken als je hem gaat opladen. Dan is met batterijen klooien nog beter!!!!
    Wat moet je nu doen dan 2 muizen bij de hand hebben ?
    wow bizar, hieraan kun je echt goed zien dat ze daar totaaaaal de weg kwijt zijn, te lomp en log geworden en dan nog zon decadente “wij zijn het” houding ook, marketing termen rond strooien, all day batter life!!! (echter is maar 8 uur ofzo) consumenten uitkloppen, geen belasting betalen. Bah TRIEST!

  • Profielfoto
    sedikit

    Dank iedereen! OK dan weet ik dat ook weer.

  • Profielfoto
    Martin Vlas

    Kloten prijzen

  • Profielfoto
    Vroegah

    Chytin: Nee,nee en nog is nee! Mijn mm gaat niet op zn rug liggen, ook niet 2 minuutjes. Tenzij die het trucje zichzelf gaat leren en ik het niet zie;-)
    Alle gekheid op n elektr.t.borstel; techniek is goed, uitvoering had van mij anders gemogen. Met juist wel een aparte burolader, voorzien van verbeterde (snellere) inductie laden. Of een lightning-craddle waar je ‘m in zet of op legt en zodoende contact maakt. Ik vind deze oplossing met de buikplug doorslaan in minimalisme. Iemand bij Apple had net als ik moeten zeggen: no,no, no again

  • Profielfoto
    koekiewous

    Jeetje man, iPhone al flink duurder en dan denk je dat kan niet gekker. Helaas kan het dus wel gekker.

  • Profielfoto
    JohnH

    Voor de duidelijkheid, de lader van b.v. een iPad bezit geen transformator maar een zogenaamde ‘schakelende voeding’. Vandaar het voordeel van o.a. het kleine formaat en de toegestane aansluitspanning van 110 V ~ tot 230 V ~

  • Profielfoto
    N3RD

    Ligt straks je muis op de kop aan de lader en komt iemand binnen die de vraag stelt:
    ‘Wat is er met je muis gebeurd?’
    ‘Die is dood…’

  • Profielfoto
    error

    Man man man, wat een gemiep hier. Je hoeft toch geen nieuwe accessoire te kopen? Hang die Magic Mouse 2 twee minuten aan de lightning kabel en je kunt er weer een paar uur mee werken. Met een beetje discipline zit je nooit met een lege accu.

    Die Magic Trackpad 2 ziet er geweldig uit. Fource Touch, een stuk groter… direct besteld!

    Mooie updates van deze aanhangsels. Fource Touch op de muis klinkt goed, reken maar dat Apple daar druk mee bezig is geweest. Waarschijnlijk is de tijd nog niet rijp.

  • Profielfoto
    Chytin

    @polanski, aan je reactie te zien heb je waarschijnlijk minder hersencellen dan die 2 van mij.

    @Vroegah, als ik zie hoeveel tijd je insteekt in deze topic, dan denk ik dat je toch wel erg veel minuten tijd over hebt in een dag. Leg de muis op z’n rug, steek een kabeltje erin en kom lezen en reageren op OMT. Je muis kan, als ik het een beetje goed inschat, daarna ruim een week mee.

    @KR1275, ik snap ook niet waarom een liefdadigheidsinstelling als Apple alweer geld wilt verdienen aan hun producten.
    Even serieus, Apple is een premium merk, hun prijzen mag je best bekritiseren. Maar als je hetzelfde kwaliteit elders in net zo mooie, minimalistische behuizing, afwerking kan vinden, en ook nog eens een stuk goedkoper, zet dan maar een link hieronder. Ik kan mijn nieuwe iMac altijd nog cancellen.

  • Profielfoto
    computer space

    En zelfs het kopen maakt Apple onnodig moeilijk. Waar is de Apple store gebleven. http://www.apple.com/store bestaat niet meer. En als ik op de debiele shopping-tasje icoon klik krijg ik ook niks.

    Juist gemakkelijker…. je kunt bij elk product bestellen wat je wilt.
    En anders is er nog de winkel.

    Dus ik moet voor ieder ding dat ik in mijn mandje wil door een berg visuele vuilnis scrollen? En waar zijn de kabels, de software? Ik vind het een waardeloze ecperience, verre van Apple minimalisme. Vast erg brakke conversie.

  • Profielfoto
    computer space

    Wat is trouwens de witte dichtgelijmde SD sleuf op beide apparaten?

  • Profielfoto
    Ree

    Nee hoeft niet, een zonnecelletje als muismat was voldoende geweest;)

    ja, want een afgesloten kantoor met rolluiken (en dus geheel donker buiten kantooruren) is de perfecte plek voor een solar charger…

    2 minuten laden = 9 uur werken. (heb ik hierboven gelezen)

    Als dat niet afdoende is, dan ben je zeer ongezond aan het werk; Op een werkdag van 9 uur behoor je minstens 1 lunchpauze (30 minuten), 2 koffie pauzen (10 minuten) en 4 micro-breaks (2 minuten) te hebben. ELK van deze is voldoende om de muis voor een gehele werkdag op te laden.

    En dan hebben we het nog niet gehad over laad-efficientie (of liever het ontbreken ervan) van inductie-laden.

  • Profielfoto
    computer space

    Mijn muis werkt op inductie. Niet laden, maar het werken zelf. Draadloos en nooit opladen.

  • Profielfoto
    Soulshaker

    @ computer space m die dichtgelijmde SD sleuf zal een opening zijn voor het bleutooth signaal:)

  • Profielfoto
    N3RD

    Ik kan mij er verder ook niet druk om maken, want zoals Ree hierboven aangeeft heb je voldoende tijd om de muis op te laden. Vind het alleen een gemiste kans van Apple.

    Ik werk slechts ’s avonds en twee of drie hele dagen per week op m’n iMac; de overige dagen werk ik met bouw- en tuingereedschap. Deels met snoer, deels op benzine en nog groter deel op accu. Bij de accumachines zijn de accu’s veelal de grootste kostenpost, dus ik snap de hogere prijs van deze randapparatuur t.o.v. de vorige versies. Dus werken wij met één merk om deze uit te wisselen.

    Wel zet ik mijn vraagtekens bij telkens een stukje opladen: bij de accu’s van onze machines houden wij rekening met 1000x opladen, dan is een accu vaak versleten. Dus laden wij ze geheel op.

    Mijn muis werkt op inductie. Niet laden, maar het werken zelf. Draadloos en nooit opladen.

    Bij de aankoop van mijn iMac heb ik destijds ook een setje Mobee gekocht waarbij de accu in de Magic Mouse werd geklikt. Ik vond de bouwkwaliteit prul in vergelijk met de behuizing van de Magic Mouse.

    Terwijl ik dit typ erger ik er mij aan dat de ‘m’ het weer niet doet op het bedrade toetsenbord. Vanmiddag even een nieuwe halen bij Staples. [zucht]

  • Profielfoto
    Zakske

    Het grappige is dat als je iemand kent die voor Apple Benelux werkt je al die dingen gewoon gratis kunt krijgen. Aan deze apparaten valt niks te repareren, dus als er iets van cosmetische schade aanwezig is worden ze direct in de vuilnisbak geflikkerd. Vervolgens plukt het personeel van Apple al die trackpads, toetsenborden en muizen eruit om uit te delen aan familie en vrienden.

  • Profielfoto
    Maikelw

    Als ik het goed begrijp dus dat waardeloze, niet ergonomische vingergewrichtslopende rot toetsenbord wat in de Macbook zit kan je nu los kopen… geen interesse.

  • Profielfoto
    Buzz

    Maikelw: volgens de eerste reviews is het een heel ander toetsenbord dan in de nieuwste MacBook.

  • Profielfoto
    Hydræ

    Ik heb nog maar even rapido het vorige model keyboard+trackpad gehaald. Het verschil is €118…!!

  • Profielfoto
    Hydræ

    En dit is de Mobee Magic Charger, veel eleganter dan zo’n buttplug in je muis.

  • Profielfoto
    Maikelw

    Maikelw: volgens de eerste reviews is het een heel ander toetsenbord dan in de nieuwste MacBook.

    Thanks! Dat was een zeer informatief artikel. Mening bijgesteld, maar nog steeds niet geïnteresseerd:-)

  • Profielfoto
    Buzz

    Ik heb dezelfde reactie. Bij de introductie van de vorige generatie wilde ik gelijk alles vervangen. Vooral de touch interface van de muis was een enorme verbetering ten opzichte van het scroll balletje. Ik had gehoopt op weer zoiets. Maar de grootste verbetering deze keer is de manier van batterijen opladen, en dat was voor mij niet echt een probleem. De nieuwe apparaten zijn prima, voor de volgende keer dat ik een nieuwe desktop computer nodig heb, maar ik heb niet de neiging om het meteen te kopen, en zo te horen geldt dat laatste voor meer mensen.

  • Profielfoto
    N3RD

    En dit is de Mobee Magic Charger, veel eleganter dan zo’n buttplug in je muis.

    Heel mooi… op een foto…
    In real sluit die accu niet mooi aan met de Magic Mouse of het product is aangepast… Waarom kunststof gebruiken als de Apple van aluminium is?
    Ik ben niet de enige: -klik-

    Kortom: heel leuk idee, maar de uitvoering is gebrekkig!

  • Profielfoto
    okeribok

    Ook typisch: blijkbaar is het bedraadde toetsenbord nu ook €149 waard, want bij configuratie van een iMac merk je geen verschil tussen magic en muggle toetsenbord.

  • Profielfoto
    Ferry

    Oppassen met je portemonnee trekken… die nieuwe ‘Magic’-spullen werken alleen met El Capitan!

  • Profielfoto
    Jel.h

    Ik blijf nog maar bij het oude. Een zeer lelijk (en onhandig) ontwerp en veel vernieuwing is er niet aan toegevoegd.

  • Profielfoto
    tomc

    Wat is trouwens de witte dichtgelijmde SD sleuf op beide apparaten?

    een uitsparing voor het bluetooth signaal vermoed ik.

  • Profielfoto
    iMonkey

    Welke mongool bij Apple dacht dat dit een goed idee is?

    Als Apple ooit een Apple Car gaat bouwen, weten we ook al meteen waar de brandstofklep te vinden zal zijn …

  • Profielfoto
    iMonkey

    En dit is de Mobee Magic Charger, veel eleganter dan zo’n buttplug in je muis.

    Heel mooi… op een foto…
    In real sluit die accu niet mooi aan met de Magic Mouse of het product is aangepast… Waarom kunststof gebruiken als de Apple van aluminium is?
    Ik ben niet de enige: -klik-

    Kortom: heel leuk idee, maar de uitvoering is gebrekkig!

    Heb ook zo’n Mobee charger, vind het een goede oplossing, geen batterijgedoe. Ik moet wel bijtreden dat de Magic Mouse niet mooi aansluit op het laadblok, maar je kan je niet vergissen want het groene lampje begint te knipperen als er wordt opgeladen. Dus “gebrekkig” lijkt wat sterk uitgedrukt. Minpunt dat ik wel had is wanneer de charger op de voet van mijn Cinema Display stond, dat er helemaal niet werd opgeladen. Veronderstel één of andere magnetische storing, dus staat nu gewoon naast het scherm.

  • Profielfoto
    Davidv

    Welke mongool bij Apple dacht dat dit een goed idee is?

    Als Apple ooit een Apple Car gaat bouwen, weten we ook al meteen waar de brandstofklep te vinden zal zijn …

    niet zo zeuren, in 2 minuten heeft de muis weer genoeg lading om 9 uur gebruikt te kunnen worden, ik die tijd haal je even koffie en je kan weer door.

  • Profielfoto
    Balsjer

    Tja niet iets om direct voor naar de winkel te rennen. Ik heb de voorgaande bluetooth toetsenbord, magic mouse en trackpad en dat bevalt me prima. Alle 3 voor een leuk prijsje gekocht een paar jaar geleden, was bulkverkoop zonder doos, maar wel origineel Apple.
    En inderdaad wie bedenkt er nou dat de lightning aansluiting aan de onderkant van de muis zit. Voor al de 3 accessoires bijna € 360,- neer tellen, nee in ieder geval ik niet. Een Applecar opladen ja hoor dat kan, kruip wel even onder de auto want daar zit de connector.

  • Profielfoto
    vroem

    Hoe kan ik nu zien wanneer die magic mouse 2 is opgeladen?
    Oke ik weet het het duurd max 2 tal uur maarja, ik heb toch graag indicatie.

  • Profielfoto
    recoiller

    Als de bleutooth verbinding actief is kan de computer aangeven dat hij vol is. Bij de Fitbit Charge krijg je heel netjes p je iPhone een melding als hij klaar is met opladen.

    Ik ben het eens met de rest, de losse trackpad van Apple was al geweldig maar deze voor het dubbele geld is wel erg extreem. Ook zijn er PC-muizen lopen wat ontwikkeling betreft voor op Apple..

  • Profielfoto
    Moos

    Super mooie dingen. Vooral die Magic trackpad 2. Een muis gebruik ik eigenlijk bijna niet. Inderdaad helaas wel erg best geprijsd. Toch verschilt de prijs het nog best per winkel.