Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

iWork krijgt nuttige update voor iOS 9 en OS X El Capitan

Veel Apple-gebruikers waren verbaasd dat na het installeren van iOS 9 en OS X El Capitan niet alle Apple-apps geoptimaliseerd waren voor de nieuwe besturingssystemen. De lijst met geoptimaliseerde apps groeit echter weer door de toevoeging van iWork.

Apple heeft Pages, Keynote en Numbers nu voorzien van nieuwe multitasking mogelijkheden en ondersteuning voor 3D Touch (iOS) en Force Touch (OS X). Er zijn nog meer erg nuttige toevoegingen.

iOS 9 en iPad

Door 3D Touch is het nu mogelijk om met een stevige druk op het icoon direct een nieuw document te maken of een bestaand document te openen. iPad-gebruikers zal de nieuwe opmaakbalk die zicht direct boven het toetsenbord bevindt aanspreken. Tekst laten inspringen, een ander lettertype kiezen en de lettergrootte wijzigen kan direct met de knoppen boven het toetsenbord.

iOS 9: Nieuw opmaakmenu boven het toetsenbord.

OS X en iCloud

Natuurlijk is multitasking en Split Screen nu op OS X El Capitan mogelijk. Gebruikers van OS X zullen de verbeterde comptabiliteit met oude iWork’06- en iWork’08-bestanden ook kunnen waarderen. Het is zeldzaam dat Apple iets aan backward compatibility doet. iWork integreert daarnaast ook met de nieuwe foto’s-app van OS X Yosemite en El Capitan.

iWork voor iCloud is nu uit beta en werkt het ook in mobiele browsers, is versiebeheer verbeterd en is het ook vanuit de webinterface mogelijk om opmerkingen toe te voegen. De interface is tot slot volledig Nederlands.

OS X El Capitan: Integratie met nieuwe foto’s-app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iWork krijgt nuttige update voor iOS 9 en OS X El Capitan
Sluiten