Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 oktober 2015

iPhone-productie China wordt groener

Apple trekt de knip om het vervuilendste land ter wereld een stukje groener te maken. De iPhone-maker start met twee nieuwe zonne-energieprojecten in China, goed voor een vermogen van meer dan 200 megawatt. Ook Foxconn gaat een steentje bijdragen.

China is niet alleen Apple’s snelstgroeinde markt, maar ook de plaats waar de iPhone gemaakt wordt. Apple heeft in het Westen van China al een groot zonnepark dat de kantoren en winkels van stroom voorziet.

Naast het bestaande zonnepark in Hongyuan starten nu twee nieuwe initiatieven die ook de impact van de iPhone-productie op het milieu moeten verminderen. Het eerste project bestaat uit drie nieuwe zonneparken in het Noorden, Oosten en Zuiden van China. Die gaan meer dan 200 megawatt aam zonne-energie produceren. Volgens Apple genoeg om zo’n 265.000 huishoudens per jaar te voorzien van schone energie.

Voor het tweede initiatief wordt samengewerkt met Foxconn, het bedrijf dat iPhone voor Apple maakt. De twee bedrijven willen uiterlijk in 2018 400 megawatt aan zonne-energie opwekken. Dat is net zoveel als wordt gebruikt voor de productie van de iPhone bij Foxconn in Zhengzhou.

Apple’s zonnepark in Hongyuan (China).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone-productie China wordt groener
Sluiten