Advertorial
Advertorial Nieuws 20 oktober 2015

[ADV] iPhone 6s onder de loep: 4G+

De iPhone 6s lijkt op het eerste gezicht niet anders dan een iPhone 6, maar schijn bedriegt. In een trilogie die mogelijk is gemaakt door Vodafone zoomen we in op drie nieuwe features van de iPhone 6s: 3D Touch, 4G LTE Advanced en de nieuwe camera’s.

Overtuigd en van plan een iPhone 6s of iPhone 6s Plus aan te schaffen? Bestel hem dan met een 4G+ abonnement bij Vodafone!

4G LTE Advanced

Niet alleen de processor is sneller geworden in de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus, maar ook de Qualcomm modem-chip die wordt gebruikt om te verbinden met het mobiele netwerk is verbeterd en ondersteunt nu LTE Advanced, dat in Nederland 4G+ genoemd wordt.

4G+ is de opvolger van 4G (ook bekend onder de naam LTE) en combineert twee frequentiebanden. Deze techniek zorgt ervoor dat én de capaciteit van het netwerk én de snelheid van de verbinding vergroot wordt. De LTE Advanced-chip in de iPhone 6s kan pieksnelheden van 300 Mb/s aan, de mobiele netwerken ondersteunen tot 225 Mb/s.

In de praktijk moet je echter rekening houden met lagere snelheden, maar wel merkbaar sneller dan 4G. Zorg er wel voor dat je een goeie databundel hebt, want een snellere verbinding leidt vaak tot meer data-verbruik. Simpelweg omdat je meer mobiel gaat doen.

4G+ in Nederland

In Nederland is 4G+ momenteel beschikbaar bij Vodafone en KPN, waarbij Vodafone het verst is met de uitrol. T-Mobile heeft aangegeven dit najaar te beginnen met testen.

De blauwe gebieden links laten het bereik van Vodafone zien. De donkergroene gebieden rechts tonen het bereik van KPN (bron: beide websites op 6 oktober 2016).

Omdat 4G+ hoge (1,8Ghz) en een lage (800 of 900Mhz) frequentiebanden combineert ontstaat er een soort van win-win situatie: de hoge frequenties kunnen meer gelijktijdige aansluitingen aan, waardoor je ook tijdens Koninginnedag kunt Periscopen, de lage frequenties dringen dieper door in gebouwen.

Mocht je twijfelen over je aanbieder: de kwaliteit van mobiele netwerken in Nederland is recent onderzocht door P3 Group, dat deze vergelijkingen al sinds 1993 uitvoert in Duitstalige landen in Europa. Uit dit onderzoek kwam Vodafone uit de bus als best geteste netwerk van Nederland.

Omdat T-Mobile Nederland in juni bezig was met een grootschalige vernieuwing van het netwerk, wat negatieve gevolgen kon hebben voor de prestaties, zijn zij dit jaar nog niet meegenomen in de vergelijking.

Snellere Wi-Fi

Niet alleen het modem in de iPhone 6s is vernieuwd. Ook de Universal Scientific Industrial Wi-Fi chip is van een nieuwere generatie en gaat tot snelheden van 866 Mb/s. Net als de iPhone 6 ondersteunt de chip 802.11a, b, g, n en ac. De hogere snelheid ontstaat doordat in de iPhone 6s MIMO wordt ondersteund. Multipal-input Multipal-output vergroot de capaciteit van de draadloze verbinding gelijktijdig meerdere antennes te gebruiken. De huidige Airport Express, Airport Extreme en Time Capsules ondersteunen MIMO op de 5 GHz band.

Overtuigd en van plan een iPhone 6s of iPhone 6s Plus aan te schaffen? Bestel hem dan met een 4G+ abonnement bij Vodafone!
Reageer op artikel:
[ADV] iPhone 6s onder de loep: 4G+
Sluiten