iPhone 6 en iPad Air 2 krijgen bluetooth 4.2

8 reacties

De iPhone 6 en iPad Air 2 zijn voorzien van een upgrade naar Bluetooth 4.2. De apparaten werden geleverd met bluetooth 4.0, maar op de productpagina staat nu bluetooth 4.2 vermeld. Mogelijk is de nieuwe Bluetooth-versie softwarematig geactiveerd.

De verandering werd door het Amerikaanse blog AppleInsider ontdekt. De iPhone 6s en iPad mini 4 worden standaard al met Bluetooth 4.2 geleverd. De nieuwe Bluetooth-standaard is sneller en zuiniger.

Het is onduidelijk of Apple de iPhone 6 en iPad Air 2 van een nieuwe chip heeft voorzien of dat de chip in de apparaten al klaar was voor Bluetooth 4.2 en een software-update dit geactiveerd heeft. Het productnummer van de apparaten is in ieder geval niet veranderd, want een software-update aannemelijk maakt. Deze apparaten hebben nu bluetooth 4.2:

 • Bluetooth 4.2: iPhone 6s (Plus), iPhone 6 (Plus), iPad Pro, iPad Mini 4, iPad Air 2.
 • Bluetooth 4.1: iPod Touch 6de generatie.
 • Bluetooth 4.0: iPhone 5s, iPad mini 2, iPad Air.

Voordelen Bluetooth 4.2

In de praktijk zal versie 4.2 van de draadloze standaard vooral zorgen voor snellere bestandsoverdracht via AirDrop. De overdachtsnelheid is 2,5 keer hoger dan die van bluetooth 4.0 en er is 10 keer meer bandbreedte. Daarnaast kunnen bluetooth 4.2-apparaten standaard niet meer gevolgd worden via tracking en wordt nog minder energie gebruikt. Tot slot is bluetooth 4.2 beter voorbereid op internet of things-apparaten, door IPv6 kan ieder slim apparaat in huis zijn eigen ip-adres krijgen.
bt4.2-promo-16x9

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  NOOBnl

  iPhone 4S heeft ook Bluetooth 4.0.

 • Profielfoto
  wil51

  De Lirum App geeft voor mijn iPhone 6 nog steeds Bluetooth 4.0 aan.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Krijgt enkel de iPhone 6 die nu nog verkocht wordt deze update, of ook de modellen die vóór de aankondiging van de 6s gebouwd zijn?

 • Profielfoto
  polansky

  Dat vraag ik mij dus ook af, anders is het gewoon een wassen neus.

 • Profielfoto
  Dennvdam

  Wil ik ook wel weten…

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Beetje onduidelijk allemaal het zijn alleen nieuwe iPhone’s die gemaakt worden denk ik ik heb nog 4.0. Maakt niet uit de meeste apparaten hebben geen 4.2.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Heb daarnet een nieuwe iPhone 6 uitgepakt ter vervanging van mijn defecte. Snel even kijken straks als mijn back-up terugstaat welke versie ik heb. Ik vermoed dat het nog steeds 4.0 is. iOS 8.4.1 stond geïnstalleerd…

 • Profielfoto
  Di May

  Hoe kan je zien welke versie van Bluetooth op je telefoon zit ?