‘iPad Pro is begin november verkrijgbaar’

30 reacties

De op 9 september onthulde 12,9-inch iPad Pro is mogelijk in week 45 te koop in de Online Apple Store en bij bepaalde retailers. Hoewel Apple nog geen lanceerdatum heeft aangekondigd, claimt het Japanse Macotakara dat de eerste week van november wordt.

Het Japanse blog baseert zich op betrouwbare bronnen uit de productie­keten. Volgens hen wordt alles in gereedheid gebracht om de verkoop van de grote Retina-tablet in de week van 2 november te starten.

Hoeveel geld je opzij moet zetten voor de aankoop van de iPad Pro is nog onduidelijk. Apple heeft tot nu toe alleen de Amerikaanse de prijzen van de 12,9-inch tablet bekendgemaakt. De Nederlandse productpagina op Apple.com toont nog geen prijzen in euro. In de VS komt het instapmodel van de iPad Pro (32GB) voor 799 dollar in de handel. Voor een Apple Pencil moet 99 dollar betaald worden en een toetsenbord en hoes kosten 169 dollar.

Jaar van de grote tablet

Het najaar van 2015 lijkt gedomineerd te gaan worden door grote tablets. Google heeft vorige week tijdens een eigen evenement de Pixel C aangekondigd. Een 10,2-inch tablet met optioneel toetsenbord en USB-C connector, maar zonder stylus of tekenmogelijkheden. Microsoft doet vandaag tijdens een event de Surface Pro 4 uit de doeken. Naar verluidt komt deze in 12- en 14-inch formaat en met een nieuwe stylus op de markt.
ipadpro-en-pencil-001

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  10.2 is meer iPad Air dan iPad Pro concurrentie

 • Profielfoto
  imathijs

  Te gek, ik benieuwd of Adobe hier snel op in gaat spelen met nieuwe apps.

 • Profielfoto
  knekkie

  @imathijs en vele andere met de zelfde vraag?

  Dat heeft Adobe gisteren gedaan. Op de Adobe MAX conference is bijna een half uur aan iPad Pro in actie te zien.

  Ik denk dat een heel hoop critici hun woorden terug gaan nemen waaronder ik.
  Indrukwekkend apparaat. Een mooi verlengstuk voor in je workflow als designer en fotograaf.

  Waarom nu ineens wel. Creative sync zorgt voor een file systeem in de cloud. nog voor je je mac hebt aangezet is wat je op de iPad pro hebt gestart gesynchroniseerd en klaar om in photoshop indesign of illustrator verder op te pakken.

  Het enige wat voor mij niet duidelijk is is of je eindeloos heen en weer kan tussen iPad Pro en Mac.

  Voor wie het ook wil zien klik hier en de iPad pro is eigenlijk de gehele keynote wel even aan de beurt. Maar dat wat mij overtuigde was rond 19:24 tot 34:50

  uiteraard komt de Surface Pro ook voorbij en daar laat adobe een geheel andere klasse touch ondersteuning zien. Ook heel vet. En voor wie wil lachen…. Er gaat wat mis.

 • Profielfoto
  imathijs

  @knekkie, thanks! Ik zal het zo bekijken. Het zou echt gaaf zijn als bijvoorbeeld Illustrator op je iPad direct synct met je mac. *wishful thinking*.

 • Profielfoto
  knekkie

  @imathijs Dat is exact wat er gebeurt dankzij Creative sync.

  Adobe heeft eigen App die deelfunctionaliteit hebben die aansluit op illustrator. Verwacht dus geen illustrator voor de iPad Pro met 1 op 1 functionaliteit transfer, maar meer een speciale reeks iOS apps die gezamenlijk als aanvulling beschikbaar zijn op de functionaliteit die je al had op de desktop.

  Maar dan op een manier die eenvoudiger is dan hoe het voorheen op de desktop ging. Daar ligt dan uiteindelijk de meerwaarde.

  Ik verwacht in de toekomst wel een volledige touch first illustrator Photoshop Indesign enz. Ik verdenk Adobe er van dat ze de losse functionaliteit nu eerst in loss apps perfectioneren en op een later tijdstip zullen samenvoegen in 1 capabelere app. Dit laat Adobe als zien met color app en adobe shape. Deze zijn nu samen gevoegd tot Adobe capture.

  Maar er is nog een hele zwik mobile apps die klaar staan om ooit samen 1 groter geheel te worden. Het jammere is dat de potentie die de iPad pro nu toont als gedateerd is met wat er vanmiddag getoond gaat worden door Microsoft.

 • Profielfoto
  Humain

  Mijn ideale setting:

  Op locatie tetherend naar de iPad pro fotograferen naar een LR achtige app zodat clienten mee kunnen kijken.
  Op de terugweg naar huis al filteren en picken en zodra ik thuis kom alles via de cloud richting Mac workstation. Als dat kan, koop ik hem instant.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik ga een iPad Pro 128 GB met 4G halen voor in de auto. Lijkt me zalig om navigatie te hebben op zo’n display. Flitsmeister + Apple Maps split view op een iPad Pro. DAAAAAMN!

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ik gebruik een “gewone” iPad3 als 2e scherm met een Wacom Creative Stylus 2 als op een Cintiq. Met de Astropad app kun je gewoon in Photoshop tekenen op je iPad met de volledig drukgevoelige Wacom pen. Dit werkt echt als een trein. Met de nieuwe iPad Pro zal dit alleen nog maar beter worden wat mij betreft. Ik weet niet of de Creative Sync voor mij echt nodig is, als ik toch al direct in de volledige Photoshop kan werken. Maar zeker is dat ik die iPad Pro ga aanschaffen. Lijkt me een topper!

 • Profielfoto
  polansky

  Die iPad Pro blijft toch echt een lachertje en een speeltje in vergelijk met de nieuwe Surface Pro producten.

  De Surface Pro 4 is wat uiterlijk betreft niet veel veranderd maar met 8,4mm wel dunner dan de 9,1mm van de Surface Pro 3. De tablet wordt van Intel Skylake-processors tot aan de Core i7-dualcore voorzien en de fabrikant levert het model met 16GB ddr4 en 1TB ssd-opslag.

  Het 12,3″-scherm biedt een pixeldichtheid van 267ppi. Microsoft heeft de randen dunner gemaakt waardoor er meer schermruimte is: de Surface Pro 3 had een 12″-scherm met 216ppi en dezelfde afmetingen als de Pro 4. Voor het scherm is een Gorilla Glass 3-laag van 0,4mm dik gelegd.

  Voor de stylus- en touch-input heeft Microsoft zijn eigen G5-chipset ontwikkeld. De pen biedt 1024 drukpunten en bevat een ‘gum’ aan de achterkant. De batterij is niet op te laden, maar zou een accuduur van een volledig jaar bieden. Met een knop op de pen is de persoonlijke assistente Cortana van Windows 10 direct op te roepen.

  Verder bevat de Surface Pro 4 vier usb 3.0-poorten. De Type Cover van het model heeft achtergrondverlichting en een 40 procent groter trackpad,

  .
  Now EAT THAT Apple!

  Tegelijkertijd heeft MS ook een mooie tegenhanger van de Macbook Air neergezet met de Surface Book.
  Apple krijgt hierdoor toch echt flink concurrentie. De zakelijke gebruiker en creatieve professional zal Microsoft zeker niet zomaar voorbij lopen met deze nieuwe producten.

  http://www.microsoft.com/october2015event/en-us/live-event

 • Profielfoto
  knekkie

  tja wat kan ik zeggen polansky…. Je ziet nu wie er goed is in speelgoed en wie er gaat voor het serieuze werk.;) Microsoft heeft 2X de vloer aangeveegd met de iPad Pro vandaag.

  En het idee achter hun smartphone lijn is ook erg interessant. Apple heeft eindelijk serieuze concurrentie waar het zich zorgen om kan gaan maken. Helemaal als je ziet hoe grote namen zoals Adobe de nieuwe geboden mogelijkheden oppikken en verwerkt hebben in Adobe CC. Dan is de collectie Adobe apps voor iOS en android toch echt speelgoed.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Dit had ik graag bij Apple gezien , maar MS zet weer verre stappen voorruit vandaag:)

  https://www.youtube.com/watch?t=2&v=XVfOe5mFbAE

 • Profielfoto
  knekkie

  Wat zullen ze nu denken in cupertino ???

 • Profielfoto
  polansky

  Ik denk niet veel.

  Apple richt zich met de iPad op consumenten en fervente Apple addict.
  Microsoft richt zich duidelijk op de professionele markt.

  Het enige dat mij wel duidelijk wordt is dat de iPad Pro alleen marketing is.
  Echter zolang veel consumenten nog steeds achter Apple aanhollend omdat zij als sexier worden beschouwd zal er weinig veranderen.

  Maar dat dit regelrechte concurrentie is, dat is wel duidelijk.

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple = Marketing

 • Profielfoto
  Bman

  Wereldwijde release?

 • Profielfoto
  gipsman

  Apple=marketing? Microsoft=serious business?
  Microsoft wil, na achteruitgang in de consumentenmarkt, de zakelijke markt in handen houden. Copypaste van iPad(Pro) en macbookair dus, zoals destijds met de mac gebeurde. Een surface kan meer dan een iPad. De specs zijn beter. Vraag is of dit überhaubt nog nodig is. Word kan meer dan Pages. Is het beter? Het is populair en ingeburgerd, “je kunt er niet zonder”, De macht van het getal…

 • Profielfoto
  App69

  Vraag me toch serieus af wat sommigen hier op OMT doen?
  Niks anders dan  bashen. Jullie moeten toch wel een zielig leven hebben als je niks beter te doen hebt! Ga dan op Windows forum hun spullen bejubelen.
  Die Surface Book is oerlelijk.
  Dat  de  van vroeger niet meer is, is al lang geweten. Leer er mee leven en stap dan gewoon over naar die Windowsbrol.

 • Profielfoto
  polansky

  Nou Johannes, als je de specificaties bekijkt is er weinig ‘copy / paste’ gedrag bij Microsoft te zien. Eerder SHFT+CMND+Q voor Apple.

  En App69 – De typische reactie van een Apple Apostel.
  Dat gedrag van jou duurt een paar jaar. Uiteindelijk ga je dan zien dat wat Apple doet echt niet heilig is.

 • Profielfoto
  IsSidha

  altijd wel grappig om te lezen..
  mensen roeptoeteren schande dat de ipad slechts 8 uur meegaat
  maar een Surface met i7 die in 2 uur er doorheen zit is helemaal prachtig

  en niet vergeten die zware tas vol toeters en bellen mee te nemen om al die poorten te gebruiken (je hebt ze toch niet voor niets?) en extra battery packs uiteraard.. succes jongens

 • Profielfoto
  jackybe67

  Polansky,

  de IPad Pro als een speeltje voorstellen getuigd ook van een kinderlijk gedrag van jou. De AX9 is geen speeltje en als er door developers goede apps worden gemaakt heeft deze iPad bestaansrecht.

  We zullen eerst eens de reviews afwachten en kijken wat deze 2 nieuwe producten gaan kosten hier in Europa. Echt goedkoop gaan deze ook niet. Vind wel dat Microsoft goed bezig is en als ik moest kiezen tussen Google en Microsoft, zou het zonder twijfel de laatste zijn.

  Misschien moeten jij en Knekkie en fan pagina maken voor deze producten, want apostelen zijn jullie wel degelijk.

 • Profielfoto
  App69

  En App69 – De typische reactie van een Apple Apostel.

  Misschien moeten jij en Knekkie en fan pagina maken voor deze producten, want apostelen zijn jullie wel degelijk.

  Punt 1, totaal geen  apostel. Een gewone gebruiker.
  Punt 2, ik ga niet op Windowsforums gaan om hun producten te bashen zoals jij en knekkie!
  Punt 3, lees de tweede quote.
  Punt 4, Voor m’n werk zit ik vast aan Windows. Meer miserie dan wat anders. Alleen je pc opstarten duurt al lang. En dagelijks loopt er iemand z’n pc vast of crasht, etc…
  Punt 5, de iPad Pro interessert me geen reet, de iPhone 6 en 6S ook niet (te groot) en de producten van Microsoft ook niet.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik hang gezond in het midden.
  Gebruik zowel Apple al Microsoft producten met plezier. Maar beide kennen ook hun frustraties.

  Ik mag toch een beetje kritisch zijn of kun je daar niet tegen? Ik spreek lof als Apple en Microsoft dat verdienen op de sites/fora waar ik rond hang. Als Microsoft of Apple blunderen/falen hoor je mij evengoed. Het is maar wat je opvalt.

  Als je mij hoort klagen is dat vooral de teleurgesteld wanneer de marketing belofte en de realiteit niet matchen. En dat was vroeger wel anders bij apple. under promis over deliver is er zelden nog bij. Beloftes over sneller dan 90% van de laptops en wat al niet meer zijn puur afhankelijk van support derden. Dus pas als die op gang is gekomen weten we het echt met de iPad Pro. Bijvoorbeeld met wat Adobe heeft het gisteren laten zien op Adobe MAX.

  De iPad Pro is daar een toevoeging aan wat je al hebt in het productiviteit spectrum. Het vervangt niks. Met de iPad werd de computer van de toekomst voorgeschoteld. Je zou niks anders meer nodig hebben. Elk jaar weer hoop ik op de iPad die wel die belofte van toen inlost. Gelukkig zijn er alternatieven opgestaan die die belofte prima waar maken. Ik heb liever plezier van een product dat doet wat het belooft.

  Ik deel die mening graag. Dat wil nog zeggen dat ik bash. De roze Apple bril is af en ik ben gewoon kritischer geworden. Niks meer niks minder.

 • Profielfoto
  gipsman

  Microsoft maakt nu zoals Apple zijn eigen ecosysteem met hardware&software. De Dells en Asussen van deze wereld zien het wellicht niet graag gebeuren, maar het gaar Microsoft weet op de kaart zetten, voorzover nodig, want in de zakelijke markt is het nooit anders geweest.

 • Profielfoto
  polansky

  @Jacky

  Ik zeg niet dat de iPad Pro geen bestaansrecht heeft.
  De naam is alleen verkeerd gekozen en had iPad Plus moeten heten.

  Er is weinig ‘Pro’ aan de ipad. Het is gewoon een iPad met groter scherm. De A9x processor is in de verre verste niet te vergelijken met een Intel Skylake i7.

  De iPad ‘Pro’ had gewoon OS X moeten draaien, was er niks aan de hand geweest. Dan had het ding in ieder geval nog een blik waardig geweest voor creatieve professionals.

  Met halfbakken Adobe software tegen de volwaardige versies van de Creative CC Suite en tegen een gelijke prijs tussen Ipad Pro en een Surface Pro valt de iPad gewoon in het niet. Zowel in snelheid als in mogelijkheden.

  Ik ben echt geen fan van MS. OS X werkt wat mij betreft beter anders was ik 15 jaar geleden niet overgestapt naar Apple. Maar Apple stapelt naar mijn idee de laatste 2 jaar, wel fout op fout en komt weg door goede marketing en veel ‘volgers’.
  Ze vervreemden zich in ieder geval van veel gebruikers die Apple hebben gesteund toen er nog geen iPhone bestond.

 • Profielfoto
  App69

  We hebben het daarover al eens gehad, Polansky.
  M’n reactie was toen,  laat zijn Pro-gebruikers links liggen en richt zich nu op de gewone consument. En dit is idd sedert de komst van de iPhone. Ik vraag me ook af wat je nu met de iPad Pro meer kan doen dan met een gewone iPad. Blijkbaar niet veel meer. Waarom ze hem dan Pro noemen is me ook een raadsel. Het enigste wat ik er goed aan vind zijn de plaatsing van de speakers. En dit hadden ze al lang op de ‘gewone’ iPad mogen doen.
   profiteert van zijn momentele populariteit.
  Idem met de Watch, zijn we nu al te lui geworden om onze iPhone uit onze zakken te halen?
  Moest ik nou echt een  apostel, volger of wat dan ook zijn, dan had ik al een Watch en iPhone 6S. En die heb ik niet. En zie ik mij ook niet deze in de toekomst aan te schaffen. Als ze geen iPhone uitbrengen met een normale grootte dan geen iPhone meer voor mij.
  En wat de iPad Pro betreft hadden ze naar mijn mening gewoon een nieuwe Air met de specs van de zogezegde Pro mogen uitbrengen.

  Ik hang gezond in het midden.

  Zolang je maar gezond bent, Knekkie. Maar voor diegene die niet op MS-Google fora rondhangen valt je kritische noot enorm op.
  Alleen jammer dat jullie geen opbouwende kritiek geven en de producten de grond in boren.
  Maar  apostel, volger, fan en heilig passen hier niet.  is geen religie. Tenslotte ben ik moslim.;-)
  salaam alaiakoem.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Ben uiteraard ook niet altijd gelukkig met wat Apple doet.

  – 16 gb standaard is een aanfluiting.
  – de prijzen voor een iPhone zijn belachelijk aan het worden.
  – stabilisatie in de Plus wel en in de andere niet, snap ik niet.
  – het roteren van apps op de 6plus maar niet op de gewone 6? Laat gebruikers soms de keuze.
  – updates van hardware laat ook soms te wensen over.
  – waarom de Apple TV4 niet gewoon ondersteuning bied voor 4K

  ….

 • Profielfoto
  App69

  – 16 gb standaard is een aanfluiting.
  – de prijzen voor een iPhone zijn belachelijk aan het worden.

  Volledig met je eens.

 • Profielfoto
  knekkie

  @App69. Ik ga het eens proberen. Opbouwend kritisch.

 • Profielfoto
  plonserd

  iPad Pro is een grote iPad..En daarmee is alles gezegd.

  Kom maar af met die Surface Book killer Apple! Desktop apps op een tablet!

 • Profielfoto
  App69

  iPad Pro is een grote iPad..En daarmee is alles gezegd.

  Dus jij hebt hem al in je handen gehad en uitgetest?
  Typische reactie van een Gentenaar.