iOS 9 al op 57% van alle iOS-apparaten

12 reacties

iOS 9 gaat als een speer. Slechts 22 dagen na de officiële release van het nieuwste mobiele besturingssysteem, wordt het al op 57 procent van alle actieve iOS-apparaten gebruikt. Dat is een stijging van 7 procentpunt sinds 21 september.

In vergelijking met iOS 8 lijken gebruikers nu veel sneller te updaten. Precies een jaar geleden stond iOS 8 op 47 procent van de iOS-apparaten en kwam de adoptie na enkele hardnekkige bugs bijna tot stilstand.

Apple meet met behulp van de App Store hoeveel procent van de actieve apparaten de nieuwste iOS-versie draait. Op de developer support-pagina wordt de actuele verdeling van iOS-releases regelmatig bijgewerkt.
ios9-okt-2015-16x9

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Jeffreyp

  Volgens mij is Apple wel verplicht om hier een hoger percentage te halen dan bij iOS 8. Aangezien er verhoudingsgewijs meer apparaten iOS 9 kunnen draaien dan bij iOS 8. Aangezien de de iPhone 4s (zelfde geld voor de iPads) zowel bij iOS 8 en iOS 9 het oudste apparaat wat je kan updragen en omdat er meer telefoon zijn bijgekomen, zijn er dus verhoudingsgewijs meer apparaten waar iOS 9 op kan draaien.

 • Profielfoto
  Needler

  Verhoudingsgewijs en percentage……

 • Profielfoto
  sanderman

  Jeffrey, wat je zegt klopt niet. Een percentage blijft een percentage, terwijl jij hier uit wil gaan van het absolute aantal apparaten. Dat kan niet.

 • Profielfoto
  Buzz

  Wat Jeffrey zegt klopt juist wel. Het is dit jaar voor Apple makkelijker om een hoger percentage van iOS9 installaties op het geheel van in gebruik zijnde iOS devices te halen. Dat percentage wordt bepaald door het percentage gebruikers die de upgrade mogelijkheid succesvol gebruikt te vermenigvuldigen met het percentage gebruikers dat überhaupt de upgrade knop te zien krijgt, omdat hun iOS device wordt ondersteund. Dat tweede percentage ligt dit jaar hoger omdat er meer devices ondersteund worden dan vorig jaar.

  Ook het eerste percentage (succesvolle installaties) zal hoger zijn, omdat de upgrade minder snel mislukt door ruimtegebrek of door de gebruiker wordt teruggedraaid (of voorkomen) vanwege (verhalen over) bugs.

 • Profielfoto
  bummenawt

  Jup @sanderman en @Needler lezen de reactie van @Jeffreyp niet goed.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Dus nog slechts 10% zijn oude iPads en iPhones. Betekend dit dat er veel meer iPhones vanaf 4s in omloop zijn of dat de meeste iPhone 4/ iPads 1 en daar onder op de schroothoop liggen?

 • Profielfoto
  Buzz

  Jurriaan: de gegevens zijn aan de hand van gebruik van de App Store, dus dat geeft niet het hele verhaal. Als er meer dan 10% oudere iPhones en iPads in gebruik zijn, dan kan het goed zijn dat de gebruikers genoegen nemen met de apps die ze al hebben, en niet meer de App Store op gaan.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Apple baseert het getal van 57% op de bezoekers van de iOS App store. Oudere apparaten zoals de iPad 1 en de iPhone 4, zelfs als ze nog gebruikt worden, zullen zich zelden daar laten zien omdat de meeste nieuwe apps iOS 8 of 9 vereisen.

  Ook van de iPhone 4S en de iPad 2, 3 en 4 verwacht ik dat ze minder vaak nieuwe apps installeren, wat er al op staat zal vaak voldoende zijn en ze zullen ook vaak weinig vrije ruimte meer over hebben.

  Dus die 57% is wat vertekend, de meer actieve gebruikers met recente apparaten zijn oververtegenwoordigd.

  Toch is het wel indrukwekkend, na 22 dagen al zoveel iOS gebruikers.

 • Profielfoto
  Buzz

  Vanaf iOS 7 zoekt de telefoon zelf contact met de App Store om te checken of er updates zijn. Dat zorgt er waarschijnlijk ook voor dat de nog in gebruik zijnde apparaten die het bij iOS 6 of eerder moeten houden (zoals de eerste iPad) ondervertegenwoordigd zijn.

 • Profielfoto
  Alpha

  Hier draait nog gewoon ios7 op de iphone 5 en dat blijft mooi zo tot er weer een fatsoenlijk 4″ iphone model op de markt komt.
  Mocht dat niet gebeuren dan wordt de overstap naar android serieus overwogen:)

 • Profielfoto
  maconly

  Stom dat ik die update al heb gedraaid , batterij een drama wifi en 3 g 4 g zwaar kut.

  Ik raad een ieder aan die nog niet heeft geupdate nog effe te wachten totdat de knoeiers uit cupertino hun rommel hebben opgeruimd .

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Jep, bij mij draait ook iOS 9 al, op mijn iPhone 5! Ik kijk er wel naar uit om morgen een bestelling te plaatsen voor de nieuwe iPhone 6s. Twijfel alleen nog voor het “Rosegold” of de gewone gouden. in ieder geval wel de gewone 6s, met 128GB:-)