iOS 9: laat je eerste homescreen leeg met een simpele truc

18 reacties

Is het een bug of feature? Met een simpele truc in iTunes is het mogelijk om het eerste home­screen van je iPhone of iPad helemaal te ontdoen van iconen. Leuk om je wallpaper echt te laten shinen of als je niet begroet wil worden door een berg iconen.

In iOS 8 was het onmogelijk om een leeg beginscherm te hebben, pagina’s zonder iconen werden automatisch verwijderd. In iOS 9 sleep je al je iconen gewoon naar een tweede pagina. Met iTunes kan het nog sneller.

Sluit je iPhone aan op een Mac of PC en kies in iTunes voor het het scherm met apps. Voeg met het plus-icoon een nieuwe pagina toe en verplaats deze zodat het pagina 1 wordt. Na een druk op de knop Synchroniseren zal het eerste scherm altijd leeg zijn met slechts je wallpaper en dock.

(via: iFun)

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Maurice

  Lijkt mij een bug…

 • Profielfoto
  Maced.2

  leuke truc:)

 • Profielfoto
  Hydræ

  Awel, en wat is daar het praktisch nut van?

 • Profielfoto
  P-sibuna

  Uhh.. Ik wil niet heel vervelend doen, maar dit heb ik altijd gedaan. Als je de iconen naar de 2e pagina 1 voor 1 sleept krijg je een lege pagina in het begin. Dit deed ik al met iOS 8…

 • Profielfoto
  rdesign

  Als je je iPhone een béétje serieus gebruikt lijkt me dit niet iets wat je wilt. Maar, leuk dat het kan. Benieuwd of dit inderdaad een bug is of iets dat met opzet door Apple aangepast is in iOS9.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Uhh.. Ik wil niet heel vervelend doen, maar dit heb ik altijd gedaan. Als je de iconen naar de 2e pagina 1 voor 1 sleept krijg je een lege pagina in het begin. Dit deed ik al met iOS 8…

  Sterker nog: Dit kan al sinds iOS 4, wellicht zelfs daarvoor.

  Maar voor de wat meer creatievelingen..: Makeovr.io;
  Zonder Jailbreak je icons omlaag. Dat is pas interessant. Zodoende heb ik een ‘dock’ van 3 rijen hoog en zie ik toch grotendeels nog mijn achtergrond. Win-win.

 • Profielfoto
  IsSidha

  De homescreen is de enige pagina die niet verwijderd kan worden.. daarom blijft deze staan en dit leuke trucje kan al zolang als ik me kan herinneren.. zoals @BlackVibes ook al aangeeft

  Op mijn oude iPod Touch 2nd Gen kan dit namelijk ook

  nog meer @BlackVibes.. thanks!! naar zoiets was ik al heel lang op zoek

 • Profielfoto
  Pasav

  Dit trucje kon ook al onder iOS 8.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb vier iconen bovenaan, en vier iconen in de dock onderaan.

  Strak, direct de meest gebruikte zaken onder handbereik, en vrijwel volledig zicht op de achtergrond.

 • Profielfoto
  Ethiron

  Uhh.. Ik wil niet heel vervelend doen, maar dit heb ik altijd gedaan. Als je de iconen naar de 2e pagina 1 voor 1 sleept krijg je een lege pagina in het begin. Dit deed ik al met iOS 8…

  Sterker nog: Dit kan al sinds iOS 4, wellicht zelfs daarvoor.

  Maar voor de wat meer creatievelingen..: Makeovr.io;
  Zonder Jailbreak je icons omlaag. Dat is pas interessant. Zodoende heb ik een ‘dock’ van 3 rijen hoog en zie ik toch grotendeels nog mijn achtergrond. Win-win.

  Ik heb dit geprobeerd maar zoals verwacht klonk het te mooi om waar te zijn.

  Ten eerste zie je nog steeds de outlines van de apps, op een effen achtergrond valt dit behoorlijk op dus zie je nog steeds iconen, en ten tweede is elke ‘blanco’ app een link, dus als je mis tapt op je homescreen open je constant safari. Tot slot had ik ook dat bij een achtergrond met een afbeelding de lijnen niet goed in elkaar overlopen. Ik denk dat dit door het paralex effect komt. Al met al: idee: 10. Uitwerking: 4

  Bovendien is de afbeelding ook misleidend; daar zie je de outlines niet.

 • Profielfoto
  App69

  Heb je geen pc of laptop en al zeker geen iTunes voor nodig.

  Als je daarvoor als ‘kenner’ een pc nodig hebt.
  Tss.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Nou ik kon dit vroeger ook al. iOS 6 geloof ik.

 • Profielfoto
  App69

  Klopt, lcygragon.

 • Profielfoto
  wdele

  In iOS 9 kan je ook gewoon al je apps naar de 2e pagina slepen en dan is je 1e gewoon leeg… iTunes is niet nodig.

 • Profielfoto
  iMaf

  Inderdaad dit kan al lang

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Gevolg is dat je áltijd moet swipen, terwijl ik – zoals waarschijnlijk de meeste mensen – mijn meest gebruikte Apps op pagina 1 heb staan. Tenzij je homescreen onweerstaanbaar is, zoals die twee bewegende (Amerikaanse brug met rijdende auto’s en zee met bewegende golven) die we bij de Keynote te zien kregen. Waar zijn die eigenlijk gebleven? Ze zitten niet in iOS 9 of moeten we ze ergens downloaden??!!

 • Profielfoto
  Spinozo

  Een witte achtergrond met icoontjes met een witte omlijsting op pagina 1 is de bomb

 • Profielfoto
  App69

  @MacAanZee, dat was/is voor de TV.
  @wdele, bril nodig?