iOS 9.2 b1: Safari, Siri en Music verbeterd

4 reacties

Slechts een week na de release van iOS 9.1 heeft Apple de eerste betaversie van iOS 9.2 vrijgegeven. Ontwikkelaars kunnen de beta met buildnummer 13C5055d vinden in de Apple Developer Portal. Er is nog geen publieke beta beschikbaar.

De eerste beta onthult wat Apple met iOS 9.2 van plan is. Er zijn een aantal kleine verbeteringen aan Safari in apps gedaan, Siri kan nu ook Arabisch en de lay-out van Apple Music wordt verder opgepoetst.

Verbeteringen in-app Safari

Safari wordt in apps een beetje meer als de losse Safari. Bij het openen van een link een in app, is het nu ook mogelijk om door op de vernieuw-knop te drukken om een desktop-site te vragen of de pagina zonder content blockers te laden. In het deel-menu zijn nu ook alle actie-extensies te vinden die bij een adblocker bijvoorbeeld een website direct laten whitelisten.

Dit was al mogelijk in standalone Safari, maar nu ook bij de mini-Safari die in apps zit (intern Safari View Controller genoemd)
92b1sfview

Apple Music

In Apple Music is de manier waarop aangegeven wordt of nummers op de iPhone of in iCloud aanwezig zijn verbeterd. Een nieuw icoon geeft de status aan. Ook nieuw is de mogelijkheid om albums en nummers alleen van de iPhone of uit je muziekbibliotheek te verwijderen.
ios92music
Naast iOS 9.2 beta 1 is er ook een eerste beta van OS X 10.11.2 El Capitan en een nieuwe beta van Xcode 7.2.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Thomas De Lange

  Fijn ook content Blokker in de twitter safarie

 • Profielfoto
  hagar2008

  Hoe verwarrend is die optie om muziek te verwijderen gelabeled? in plaats van gewoon te vragen of je het nummer van dit of van alle apparaten wil verwijderen.

 • Profielfoto
  iNicholas

  Als ze nu die beveiliging van eigen muziek afhalen pak ik dadelijk abo, maar ga men eigen cd’s niet laten beveiligen, als ik dan ooit stop, kan ik al men muziek terug van men NAS gaan herstellen op men MacBook, iPhone, iPad,…

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  @iNicholas: neem dan iTunes match of parkeer je originelen op je NAS. Niet zo zeuren.