Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

iOS 9.2 b1: Safari, Siri en Music verbeterd

Slechts een week na de release van iOS 9.1 heeft Apple de eerste betaversie van iOS 9.2 vrijgegeven. Ontwikkelaars kunnen de beta met buildnummer 13C5055d vinden in de Apple Developer Portal. Er is nog geen publieke beta beschikbaar.

De eerste beta onthult wat Apple met iOS 9.2 van plan is. Er zijn een aantal kleine verbeteringen aan Safari in apps gedaan, Siri kan nu ook Arabisch en de lay-out van Apple Music wordt verder opgepoetst.

Verbeteringen in-app Safari

Safari wordt in apps een beetje meer als de losse Safari. Bij het openen van een link een in app, is het nu ook mogelijk om door op de vernieuw-knop te drukken om een desktop-site te vragen of de pagina zonder content blockers te laden. In het deel-menu zijn nu ook alle actie-extensies te vinden die bij een adblocker bijvoorbeeld een website direct laten whitelisten.

Dit was al mogelijk in standalone Safari, maar nu ook bij de mini-Safari die in apps zit (intern Safari View Controller genoemd)

Apple Music

In Apple Music is de manier waarop aangegeven wordt of nummers op de iPhone of in iCloud aanwezig zijn verbeterd. Een nieuw icoon geeft de status aan. Ook nieuw is de mogelijkheid om albums en nummers alleen van de iPhone of uit je muziekbibliotheek te verwijderen.

Naast iOS 9.2 beta 1 is er ook een eerste beta van OS X 10.11.2 El Capitan en een nieuwe beta van Xcode 7.2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9.2 b1: Safari, Siri en Music verbeterd
Sluiten