Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 oktober 2015

iOS 9.1: sneller antwoorden op WhatsApp

Met iOS 9.1 heeft WhatsApp interactieve notificaties gekregen die je snel op berichten laten antwoorden. De notificaties waren al ingebouwd, maar nog niet zichtbaar onder iOS 9.0. Antwoorden kan zowel vanaf Apple Watch als vanuit het notificatiecentrum.

Vanaf de iPhone is het mogelijk om direct een antwoord te typen en vanaf de Apple Watch stuur je standaard-berichten, emoji of een gedicteerd bericht naar je WhatsApp-contacten. De opties op een rij:

Apple Watch

WhatsApp heeft nog geen app voor de Apple Watch, maar dankzij de interactieve notificaties is het toch mogelijk om op berichten te reageren vanaf je pols. Je kiest uit een van de standaard-antwoorden of dicteert een bericht dat als tekst verzonden wordt. De grote emoji van iMessage zijn niet op WhatsApp te gebruiken, alleen de standaard emoji werken.

iPhone

Als je geen Apple Watch hebt, of je iPhone ontgrendeld is, komen de berichten als notificatie binnen op je iPhone. Je kunt direct antwoorden na het naar beneden slepen van de notificatie-balk. Vanuit het lockscreen veeg je naar links en kies je voor antwoord.
[Hat tip: OMT-lezer Titus, die ons op deze functie attent maakte]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9.1: sneller antwoorden op WhatsApp
Sluiten