iOS 9.1: problemen AirPlay door Live Fotos

10 reacties

Het vorige week vrijgegeven iOS 9.1 bracht veel bugfixes, maar introduceerde ook een nieuwe bug. Een aantal iPhone 6s-bezitters heeft last van een AirPlay-verbinding die stopt als de iPhone na enkele minuten in sluimerstand of op automatisch slot gaat.

Op onder andere het Apple-forum wordt hierover geklaagd. Het blijkt een probleem met Live Photos te zijn. Als je een Live Foto als wallpaper hebt, treedt de bug op. Een andere foto als wallpaper kiezen helpt.

Wij hebben dit geverifieerd en kunnen de bug en oplossing herproduceren. Met een Live Foto op de achtergrond stopt zowel audio als video met streamen bij vergrendelen. Apple gaat de bug ongetwijfeld in iOS 9.2 fiksen, daar kwam onlangs een eerste beta met een aantal vernieuwingen van uit.

De oplossing komt via @Reiner en @lhoBas op Twitter. Merci!

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  bcgraaf

  Ik heb hier ook last van en heb net de live foto veranderd naar een plaatje van Google op het begin en toegangs scherm, maar het probleem is er nog steeds

 • Profielfoto
  maconly

  Bagger iOS wifi slecht , G4 slecht traag en vreet batterij op mn 6 plus

 • Profielfoto
  flappah

  Heb ik ook last van maar het maffe is dat het tot nu toe alleen bij de ATV van de schoonouders optreedt. Bij m’n eigen ATV2 en een iHome speaker treedt het niet op. Raar probleem.

 • Profielfoto
  RJG

  Is dit nieuw dan, verbinding met ATV2 is regelmatig onbetrouwbaar en instabiel.

 • Profielfoto
  Kamkam

  Ik heb GEEN 6s maar een iPhone 6 Plus met iOS 9.1 en heb dit probleem ook.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Hmm, blijkbaar ziet Apple zelf ook nog geen heil in iOS 9.1, aangezien ze nog steeds iOS 9.0.2 onderteken, dus je kan nog steeds upgraden náár iOS 9.0.2 (mocht je nog niet op iOS 9 zitten) of downgraden vanáf iOS 9.1 terug naar 9.0.2. Ook fijn voor de jailbreakers onder ons:-)

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ik heb een iphone 5 en een ipad. Ik heb juist de ipad gekocht om ermee via Airplay muziek te streamen i.p.v. met mijn iphone. Vaak stopte de Airplay verbinding al na enkele minuten. Dat is juist sinds kort volledig verholpen. Dus ik ben erg blij. Don’t verpruts it again Apple !

 • Profielfoto
  Rogierdk

  Wtf is een Live Foto!?

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Wtf is een Live Foto!?

  Uhm, Uhm, heb jij onder een steen gelegen ofzo??? Apple’s Live Foto’s is een nieuwe camera-modes in iOS 9 op de nieuwe iphone 6S en 6S Plus, hiermee heb je kort, bewegende foto’s met geluid, foto’s die tot leven komen zeg maar…

 • Profielfoto
  Harrie86

  Sinds 9.1 nog een irritatie/bug:
  Wanneer je vanuit een APP terug gaat naar HOMESCREEN is het niet mogelijk direct (snelle beweging) een andere APP te openen. Er lijkt een soort vertraging te zitten op het HOMESCREEN. KOrtom: Ik moet nu steeds 2x drukken op een APP ICOON, heel storend!!!