Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

iOS 9.1: problemen AirPlay door Live Fotos

Het vorige week vrijgegeven iOS 9.1 bracht veel bugfixes, maar introduceerde ook een nieuwe bug. Een aantal iPhone 6s-bezitters heeft last van een AirPlay-verbinding die stopt als de iPhone na enkele minuten in sluimerstand of op automatisch slot gaat.

Op onder andere het Apple-forum wordt hierover geklaagd. Het blijkt een probleem met Live Photos te zijn. Als je een Live Foto als wallpaper hebt, treedt de bug op. Een andere foto als wallpaper kiezen helpt.

Wij hebben dit geverifieerd en kunnen de bug en oplossing herproduceren. Met een Live Foto op de achtergrond stopt zowel audio als video met streamen bij vergrendelen. Apple gaat de bug ongetwijfeld in iOS 9.2 fiksen, daar kwam onlangs een eerste beta met een aantal vernieuwingen van uit.

De oplossing komt via @Reiner en @lhoBas op Twitter. Merci!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9.1: problemen AirPlay door Live Fotos
Sluiten