Harry Potter als special edition bij iBooks

11 reacties

In de iBooks Store kun je talloze e-books vinden, maar de legendarische Harry Potter-boeken ontbraken. Tot nu, want Apple heeft aangekondigd dat de zeven boeken over de jonge tovenaar vanaf nu als speciale edities in de iBooks Store te koop zijn.

De boeken zijn voor € 9,99 per stuk afzonderlijk te downloaden en bevatten naast de oorspronkelijke tekst ook interactieve animaties, illustraties en notities van schrijfster J.K. Rowling.

Tot nu toe was de digitale uitgave van de Harry Potter-serie alleen te koop bij de Pottermore Shop van J.K. Rowling zelf. De schrijfster heeft de iBooks nu in samenwerking met Apple voorzien van een nieuwe omslag, tussenkopjes, illustraties en opmaak in het speciale Harry Potter-lettertype.
potter-gif
De boeken zijn vanaf nu in het Engels verkrijgbaar voor € 9,99 per stuk. De Franse, Duitse en Spaanse uitgaven kunnen vanaf vandaag alvast worden besteld en zijn vanaf 9 november verkrijgbaar. Wanneer en of er Nederlandse versies komen is nog onduidelijk. Directe links:

potter-books-serie

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Mr Joost

  Wat gaaf! erg leuk

 • Profielfoto
  martijnb

  Erg leuk indeed

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik heb even een sample gedownload, maar het maakt op mij geen indruk. In het eerste hoofdstuk alleen maar één schokkerig bewegend plaatje. Het heeft een erg hoog jaren ’90 CD-ROM gehalte.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Een echte liefhebber koopt sowieso het echte (papieren) boek.

 • Profielfoto
  App69

  Een echte liefhebber koopt sowieso het echte (papieren) boek.

  Met alle respect maar die stelling ligt aan je leeftijd.
  Liefhebber van Jos Pierreux, maar zijn nieuwste boek heb ik toch in de iTunes Store gekocht.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @App69 en toch ben ik het in grote lijnen eens met @THX-1138. Een papieren boek is tastbaar en daar houden fans van. Ik heb de papieren uitgaven én de e-books (Pottermore). Of ik deze speciale edities ook nog koop laat ik nog even in het midden; ik vind dat lezen ook echt lezen moet zijn…

 • Profielfoto
  App69

  Een papieren boek is tastbaar en daar houden fans van.

  Ik zeg niet dat ik hem ongelijk geef. Maar denk je niet dat die groep steeds kleiner gaat worden?
  En ja, vinylplaten bestaan ook nog steeds.

 • Profielfoto
  Needler

  Het idee is gaaf. Maar als er net zo weinig plaatjes inzitten als bij de samples is het niet echt een toevoeging.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Eerst en vooral, ik vind dit echt super super gaaf! Ik hou heel veel van de serie! Ik heb alle 7 de films (allemaal special editions behalve The Prisoner Of Azkaban).
  Ik heb uiteraard ook de boeken (zachte kaft).

  Ik begrijp de stelling van thx ook wel. csteelooper zegt: “Ik vind dat lezen ook echt lezen moet zijn”. Ik geef je daar 100% gelijk in. Maar lezen op een ipad gaat net zo fijn:-) Bewegende plaatjes maakt het allemaal alleen maar leuker. Ik denk dat er in de sample misshien minder plaatjes geleverd worden om de download klein te houden?
  Hoe dan ook, lijkt me sowieso wel tof !:-)

 • Profielfoto
  Kotter86

  Vandaag begonnen aan deel 1, verder nooit een boek van HP gelezen. Alleen de eerste film ooit gezien. Qua afbeeldingen valt het me wel tegen.

  Maar ik kan geen nachtmodus selecteren? En wel bij .epub bestanden die ik zelf heb toegevoegd, zonder store.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Zijn de boeken ook in her Nederlands of alleen in het Engels?