Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 oktober 2015

Google gaat direct naar iOS-apps linken

Over enkele weken gaat Google ook content uit iOS-apps in de zoekresultaten tonen. De zoekgigant maakt hiervoor gebruik van zijn eigen App Indexing SDK en Deep Linking van iOS 9 om gebruikers direct naar het juiste deel van de app te sturen.

Deze functie was voorheen alleen beschikbaar in Chrome voor iOS, maar komt eind oktober ook naar Safari. Dadelijk worden dus alle iOS-apps meegenomen en direct gelinkt in de zoekresultaten.

Op Google Plus laat de zoekgigant zien hoe het gaat werken. Een gebruiker zoekt in Safari bijvoorbeeld naar de naam van een restaurant en kan vanuit de zoekresultaten meteen door naar het restaurant in de Yelp-app om reviews te lezen of in te checken. Er wordt overigens alleen naar apps die op je iPhone of iPad geïnstalleerd zijn gelinkt.

Om in de zoekresultaten te verschijnen moeten apps naar Deep Linking van iOS 9 ook een speciale SDK van Google integreren. Het is dus aannemelijk dat niet alle apps in de zoekresultaten zullen verschijnen. Ontwikkelaars vinden hier meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google gaat direct naar iOS-apps linken
Sluiten