Google breidt Cardboard VR uit met Street View en meer

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Google heeft een groot aantal updates voor zijn virtual reality-platform Cardboard aangekondigd. Ondersteuning voor Street View is een van de vernieuwingen. Daarnaast is Cardboard nu globaal beschikbaar in 39 talen en meer dan 100 landen.

Nederlands is een van de talen waarin de internationale Cardboard-app voor iOS beschikbaar is. Met de losse Streetview-app maak je nu 3D-stedentrips en bekijk je natuurgebieden in Virtual Reality.

Het onderliggende platform is ook verbeterd. Zo is SDK voor ontwikkelaars nu in 10 talen beschikbaar en werkt Cardboard op de iPhone met Metal, waardoor je op de iPhone 5s of nieuwer altijd een vloeiende 60 frames per seconde ziet. De algehele prestaties en nauwkeurigheid van de Cardboard SDK zijn ook verbeterd.
cardboard-maps

Cardboard voor iPhone

Met Google Cardboard wordt je iPhone een VR-bril. Je schuift je iPhone in een (karntonnen) bril die je met een beetje handigheid zelf maakt of bij een van de Google-partners voor enkele tientjes kunt kopen. Alle door Google goedgekeurde Cardboard-brillen werken met de iPhone 6 en nieuwer. Relevante links:

cardboard-16x9

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  heee…niemand meldt dat de App Store er nu al een tijdje uit ligt??

 • Profielfoto
  LastBoyScout

  Heb hem net kunnen downloaden. De Appstore doet het (bij mij) dus weer wel. leuke app; nu nog een manier om te kunnen “klikken”; want elke keer je bril afzetten om ergens heen te gaan is geen doen….

 • Profielfoto
  RamonMSX

  @LastBoyScout: als je het magneetje aan de zijkant naar beneden schuift en weer naar boven, dus als een soort schakelaar, beweeg je steeds één stap naar voren.

 • Profielfoto
  Zybbor

  @Ramon MSX: welke bril zou jij adviseren voor een iPhone 6 Plus? En waar is die dan te koop?

  Bij voorbaat dank.

 • Profielfoto
  RamonMSX

  @Zybbor: ik heb alleen ervaring met deze:

  http://www.ebay.com/itm/321657877945

  De iPhone 6 past prima. Er zullen daar vast ook varianten voor de 6 Plus te vinden zijn.