‘Geen pre-orders iPhone 6s in Nederland’

24 reacties

De nieuwe iPhone 6s is vanaf vrijdag 9 oktober in Nederland te koop en meestal start de online voorverkoop een week vooraf. Of er dit jaar weer pre-orders zijn is echter maar de vraag. Volgens een tip die OMT ontving is Apple het niet van plan.

Volgens de tipgever, die een bron bij Apple aanhaalt, start de verkoop op 9 oktober direct in de Online Apple Store en in de winkels. Het zou niet mogelijk zijn om vooraf een reservering te plaatsen.

Dit kan overigens ook positief zijn en betekenen dat Apple de voorraad op peil heeft. In de Duitse Online Apple Store is de iPhone 6s momenteel goed leverbaar (3 werkdagen) en kampt alleen de iPhone 6s Plus in roségoud met een lange levertijd van 3 tot 4 weken. Providers T-Mobile, KPN en Vodafone nemen op 2 oktober vanaf 00:01 wel voorbestellingen aan.

Een iPhone 6s kopen op 9 oktober

Wil je op 9 oktober zeker een iPhone 6s hebben? Dan is een bezoekje aan de Apple Store in Amsterdam, Den Haag of Haarlem de beste optie. Het wordt waarschijnlijk wel mogelijk om op de dag van de verkoopstart online een iPhone te reserveren en deze enkele uren later op te halen, maar een week vooraf reserveren lijkt er dit jaar niet in te zitten.
6s-duitsland

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  bluap

  En de APR winkels ?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Daar is nog niets over bekend…

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Bij KPN start 2 oktober de voorverkoop.

 • Profielfoto
  FFH

  Artikel wel gelezen? @Gijs

 • Profielfoto
  Krulloz

  Ik heb momenteel iphone 5 met sim only van tmobile, kan je ook simlockvrije iphone bijvoorbeeld bij tmobile bestellen?

 • Profielfoto
  menno9

  Ja alleen voorverkoop van KPN enzo is alleen voor mensen die een abonnement willen en losse verkoop doen ze niet aan hebben ze gezegd.

  Overigens weer apart dat ze dit niet doen. Kan je vroeg voor de deur gaan liggen nou echt niet. Ik kijk wel of ik hem die dag kan reserveren anders wel een aantal dagen wachten. Ik snap alleen niet dat het positief is dat de voorraad dan in orde is. Als er gereserveerd kan worden en de verkoop start dan voor klanten die dat niet hebben gedaan, lijkt mij dat dit een teken is van positieve voorraad.

 • Profielfoto
  FFH

  reserveren is normaal een teken van schaarste, je stelt je daarmee zeker van een nieuwe iphone, soort van. Nu er niet gereserveerd kan worden kan betekenen dat Apple een dermate grote voorraad heeft dat ze in alle vraag kunnen voorzien.

 • Profielfoto
  menno9

  @fabfabhouse
  Dat zou goed kunnen maar voor klanten vind ik dat het voor zichzelf nog steeds geen goed gevoel geeft of zijn gewenste iPhone er is. Ook als je geen zin hebt om 8 s’avonds de dag ervoor al in de rij te staan. Of zijn wij Nederlanders daar minder erg in dan de mensen een week geleden?

 • Profielfoto
  FFH

  Je hebt de mogelijkheid ‘m 9 okt te bestellen/reserveren en dan ophalen @ een store. hoef je niet voor in de rij te staan, alleen wel afreizen naar een apple-store.

 • Profielfoto
  menno9

  Ja dat ga ik denk wel doen ja. Weet ik zeker dat het goed komt. Morgen ook nog even kijken wat de telecomproviders doen in de voorverkoop altijd leuk om alvast in de sfeer te komen. Weet iemand trouwens hoe laat je op 9 oktober bij Apple kan reserveren? Is dat ook vanaf 00:01 of later?

 • Profielfoto
  Okkexxl

  Ik heb gelukkig dinsdag al een mail van T-mobile gekregen, dus mijn bestellen is reeds geplaatst!

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ik dacht dat Apple juist van de wachtrijen af wilde?

 • Profielfoto
  Odie

  reserveren is normaal een teken van schaarste, je stelt je daarmee zeker van een nieuwe iphone, soort van. Nu er niet gereserveerd kan worden kan betekenen dat Apple een dermate grote voorraad heeft dat ze in alle vraag kunnen voorzien.

  Reserveren is gewoon een hele handige marketing en logistics truc. Je creëert vooral het beeld van iets unieks, wat maar weinig andere mensen kunnen krijgen op dat moment. Verder is het logistiek heel handig omdat je van te voren weet wat de gegarandeerde vraag zal zijn en je je voorraad erop kan aanpassen: zowel naar boven als naar onderen.

 • Profielfoto
  menno9

  @ozzie X
  Dacht ik ook. Laten we niet vergeten dat dit een gerucht blijft en dat het zomaar kan zijn dat vanaf morgen wel kan worden gereserveerd voor de iPhone. iPhoned.nl liet ook aan ons weten dat de iPhone 6S vanaf 2 oktober verkrijgbaar zou zijn en dit bleek ook niet waar te zijn.

 • Profielfoto
  Mart80

  Verkopen in de winkel maakt ook dat klanten bij een tekort van het door hen gewenste artikel dan sneller toch maar kiezen voor het duurdere model omdat ze het product ook vaak graag meteen willen kunnen meenemen en gebruiken…

 • Profielfoto
  arno1975

  Ik hoop mijn 6S plus morgen al te krijgen:-) collega neemt hem mee uit Parijs;-)

 • Profielfoto
  kornexz

  Is er ook al “bekend” hoe laat de online store open gaat?

 • Profielfoto
  djneo

  Siri geeft je een melding als je vraagt een timer tot midden nacht zet

 • Profielfoto
  ushuaia71

  Heerlijk snel is zo’n 6S als je van een 5S komt. Ex-collega van mijn vrouw uit London heeft er twee geregeld. Héérlijk toch?;-)

 • Profielfoto
  mymac

  Ik hoop dat je wel gewoon kunt reserveren. Niks zo vervelend als je tijd verdoen aan het halen van een iPhone die er niet blijkt te zijn… Ik moest mezelf bedwingen hem niet in Parijs te halen afgelopen weekend, maar het is gelukt. Werkt wel ideaal dat 3D touch gebeuren overigens, dus ik wil ‘m gewoon weer hebben:lol:
  Edit: het gaat bij mij om het BTW voordeel wat ik in eigen land heb. Bij de  Stores in DE/FR mag ik dat eerst aftikken en vervolgens indienen bij het desbetreffende land. Apple doet niet aan BTW vrij leveren aan buitenlandse bedrijven. Teveel werk dus. Aankopen als deze voor mijn bedrijf zijn in Nederland administratief makkelijker.

 • Profielfoto
  josenmarjelle

  Heb hem gister lekker in Duitsland gekocht we hadden toch een dag je Keulen opstaan om te shoppen. Je kan daar online in the apple store per dag reserveren. Gus gistermorgen om 06.00 opgestaan en de reservering gedaan gewoon ingelogd met mijn nl apple. werkte prima

 • Profielfoto
  josenmarjelle

  Gus = Dus

 • Profielfoto
  RvDuijvenbode

  Ik was gisteren bij e Apple Store in DH en daar werd mij verteld; “Pre-orderen kan, maar heeft geen zin, de mensen die in de rij staan krijgen voorrang op pre-orders..”

  Hetzelfde verhaal hoorde ik bij de Amac in DH.

  Blij dat ik hem al heb…:evil:

 • Profielfoto
  steveb

  Daar is nog niets over bekend…

  apr in België doet wel pre orders
  en levering vanaf 9 oktober

  http://www.lab9.be/