Flitsmeister werkt vanaf nu ook in België

11 reacties

De populaire Nederlandse verkeersinformatie-app Flitsmeister is sinds vandaag volledig klaar voor gebruik op de Belgische wegen. In januari kondigde het bedrijf de uitbreiding naar Belgie al aan. Deze is nu -enkele maanden later dan gepland- afgerond.

In België wordt je als Nederlandse gebruiker van Flitsmeister ook gewaarschuwd voor flitsers, files, flitspalen en trajectcontroles. Daarnaast is Flitsmeister is vanaf nu ook in het Frans en Engels beschikbaar.

Het Nederlandse initiatief stopt niet bij de Belgische grens. Een volledige Benelux-versie staat op de planning en daarna zijn landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland aan de beurt. De ambitie is om uiteindelijk alle files, flitsers en trajectcontroles van Europa in de app te bundelen.
fm-belgie-001
Flitsmeister telt in Nederland meer dan 800.000 actieve gebruikers en meldt naast flitsers en files sinds kort ook naderende hulpdiensten zoals ambulances. De app is gratis, maar een pro-account (€ 5,99) is nodig om advertenties uit te schakelen en je reishistorie in te zien. De app werkt ook op de Apple Watch.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  sedikit

  Ik weet niet hoe dat in de rest van Europa is, maar ik weet wel dat flitspalen-waarschuwingen via zo’n app in Frankrijk verboden is, zodra die ook in Frankrijk beschikbaar is. Staat hoge boete op.
  http://goo.gl/Mb43oM

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hebben ze in België dan al werkende flitspalen?:razz:
  .
  Het laatste dat ik hierover gelezen heb was dat mensen met een eigen gekozen kentekenplaat ( iedere coole Belg ) niet geflitst kon worden omdat het fotoflits-systeem dat soort platen niet konden lezen.

 • Profielfoto
  bassbug

  Idem in Duitsland dacht ik?

 • Profielfoto
  hatolex

  En Oostenrijk en Zwitserland.

 • Profielfoto
  yasser

  @Shmoo ik heb liever een flitspaal dat ja niet flitst dan eentje die het wel doet

 • Profielfoto
  hatolex

  Als je je aan de regels houd, flitst hij nooit.

 • Profielfoto
  wacon

  ‘Shmoo’

  Wat denk je nu zelf…? Dat met dat kenteken op naam was na korte tijd al aangepast ook. Op verschillende plaatsen, zoals de binnenring van bv Leuven is de flitskans/paal dichtheid nog vele malen groter dan in NL.

 • Profielfoto
  Di May

  Voor diegenen die veel geld willen uitsparen,
  een belangrijk advies van Hatolex :

  ” Als je je aan de regels houd, flitst hij nooit. ”

  Heb je nergens FM nodig.
  By the way, dat van in Frankrijk is heel echt waar …
  En zou me verwonderen dat ze er in Zwitserland er wel mee lachen.

 • Profielfoto
  rammes

  Ik kom regelmatig in Belgie. Flitser worden daar “vallende sterren” genoemd op de radio en JA ze werken echt.

 • Profielfoto
  ArMac

  Tuurlijk, als je je aan de regels houdt wordt je nooit geflitst. Ik denk alleen dat iedereen wel eens te hard rijdt, al is het maar om even extra gas te geven om een vrachtwagen nog even in te halen. Dan is het wel fijn dat je weet dat je niet net langs een camera rijdt.

  De functie met ambulance in de buurt is echt super! Zo’n systeem zou standaard in auto’s moeten zitten. Heeft me al geregeld geholpen om ruim op tijd ruimte te maken voor een ambulance. Ook de file melding is top.

  Het zou super zijn als een dergelijke app in  maps geïntegreerd zou kunnen worden. Dan heb je een goede navi + file/flitsmelder app!!

 • Profielfoto
  hatolex

  @ArMac, je hebt even niet goed opgelet, er komen steeds meer landen waar geen flitspalen melder mag worden gebruikt.