Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 oktober 2015

Find My Friends is er nu ook als web-app

Apple heeft de mogelijkheid om te kijken waar je vrienden uithangen nu ook als onderdeel van iCloud.com beschikbaar gesteld. Op de webportal is sinds woensdagnacht een nieuw pictogram voor Zoek mijn vrienden of in het engels Find My Friends te vinden.

De functionaliteit van de web-applicatie is beperkt. Je kunt zien waar je contacten zijn en het delen van je eigen locatie uitschakelen, maar om nieuwe vrienden toe te voegen moet je toch een iOS-apparaat gebruiken.

Find My Friends kende lange tijd een tamelijk onopvallend bestaan, maar Apple plaatst de functie de laatste tijd vaker prominent in beeld. Zo wordt deze nu standaard geïnstalleerd met iOS 9 en heeft OS X 10.11 El Capitan een widget voor het berichtencentrum met de locatie van je vrienden. Find My Friends maakt op het web gebruik van Apple Maps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Find My Friends is er nu ook als web-app
Sluiten