Find My Friends is er nu ook als web-app

9 reacties

Apple heeft de mogelijkheid om te kijken waar je vrienden uithangen nu ook als onderdeel van iCloud.com beschikbaar gesteld. Op de webportal is sinds woensdagnacht een nieuw pictogram voor Zoek mijn vrienden of in het engels Find My Friends te vinden.

De functionaliteit van de web-applicatie is beperkt. Je kunt zien waar je contacten zijn en het delen van je eigen locatie uitschakelen, maar om nieuwe vrienden toe te voegen moet je toch een iOS-apparaat gebruiken.

Find My Friends kende lange tijd een tamelijk onopvallend bestaan, maar Apple plaatst de functie de laatste tijd vaker prominent in beeld. Zo wordt deze nu standaard geïnstalleerd met iOS 9 en heeft OS X 10.11 El Capitan een widget voor het berichtencentrum met de locatie van je vrienden. Find My Friends maakt op het web gebruik van Apple Maps.
fmf-ios

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  ArMac

  Wat moet je eigenlijk met een dergelijke app? Is er iemand die continu zijn/ haar locatie zou willen delen???

 • Profielfoto
  gipsman

  FMF is niet the next facebook…

 • Profielfoto
  wdele

  Ik vind dat de naam op de iPhone toch wel beter had gekund….. ‘Zoek vrienden’

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik gebruik het zelf niet, mijn vrienden trouwens ook niet. Maar ik kan begrijpen dat je er iets aan hebt als je de app op je iPhone of Apple Watch gebruikt. Ik zou nooit continu mijn locatie delen, maar wanneer je met mensen afgesproken hebt of iemand wilt je iets op een bepaalde locatie laten zien, lijkt het me handig. Gewoon een minuutje je locatie delen en dan weer uit.

 • Profielfoto
  steveb

  Wat moet je eigenlijk met een dergelijke app? Is er iemand die continu zijn/ haar locatie zou willen delen???

  kan handig zijn. bijvoorbeeld om ergens af te spreken waar je nog nooit geweest bent. je hoeft niet eens een adres te geven.
  om elkaar terug te vinden tijdens grote evenementen.

  niemand verplicht je op het 24/7 aan te zetten toch.

  stel: je dochter van 12 is mee op reis en draagt een apple watch. in plaats van haar uren te lopen zoeken op het strand. vind je haar onmiddellijk in de cocktailbar.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Is er iemand die deze App gebruikt?
  Als Apple in iMessage locatie delen zo eenvoudig maakt als WhatsApp enzo dan Is een dergelijke App niet meer nodig.

 • Profielfoto
  maconly

  Wat moet je eigenlijk met een dergelijke app? Is er iemand die continu zijn/ haar locatie zou willen delen???

  Ach voor bedrijven is het super handig om te weten waar de buitenmedewerkers zich bevinden maakt het plannen wat makkelijker.

 • Profielfoto
  cursive

  Twee jaar geleden ben ik het begonnen te gebruiken samen met twee andere vrienden. Het afspreken op locatie gaat hier door veel makkelijker. Je hoeft niet meer te vragen waar iemand blijft of is; je kunt het namelijk direct zien.

 • Profielfoto
  SUPERJORN

  Ik gebruik deze app al een tijd met mijn beste vrienden en familie. Handig om te zien of iemand wel of niet aan het werk is. Of als mijn zusje alleen naar huis gaat, dan kan ik even checken of ze veilig thuis is gekomen. We hebben allemaal niks voor elkaar te verbergen.