Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

Facebook Messenger nu voor Apple Watch en iOS 9

Facebook Messenger maakt zijn debuut op de Apple Watch en krijg tevens ondersteuning voor iOS 9-functies. Apple kondigde de komst van de Messenger voor watchOS 2 al aan tijdens zijn evenement op 9 september. De app is sinds donderdagnacht beschikbaar.

Op de Apple Watch kunnen berichten gelezen en verstuurd worden. Er is ondersteuning voor likes, stickers, locaties, emoji en gesproken berichten. Verzonden zijn niet klikbaar, maar er wordt een preview getoond.

Messenger op Apple Watch: voorbeeldige app

Facebook heeft gewacht op watchOS 2 en dat pakt goed uit. De app werkt snel en is prima geïntegreerd met native functies van watchOS 2. Zo kun je direct naar een verstuurde locatie navigeren met Apple Maps. Klikken op links is niet mogelijk omdat de Watch geen Safari heeft, maar er wordt toch een korte preview getoond. Minpunt is dat het starten van een gesprek niet mogelijk is met de Watch-app.

Multitasking op iPad en Spotlight

Naast ondersteuning voor de Apple Watch is Facebook Messenger nu ook geïntegreerd met Spotlight in iOS 9 en kunnen iPad-gebruikers de app in Split Screen of Slide Over multitasking gebruiken. Door de integratie met Spotlight is het mogelijk om naar contacten en gesprekken uit Facebook Messenger te zoeken. Er is nog geen ondersteuning voor 3D Touch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Facebook Messenger nu voor Apple Watch en iOS 9
Sluiten