Facebook Messenger nu voor Apple Watch en iOS 9

Raymon op 09 oktober 2015 3 reacties Laatste door Spinozo

Facebook Messenger maakt zijn debuut op de Apple Watch en krijg tevens ondersteuning voor iOS 9-functies. Apple kondigde de komst van de Messenger voor watchOS 2 al aan tijdens zijn evenement op 9 september. De app is sinds donderdagnacht beschikbaar.

Op de Apple Watch kunnen berichten gelezen en verstuurd worden. Er is ondersteuning voor likes, stickers, locaties, emoji en gesproken berichten. Verzonden zijn niet klikbaar, maar er wordt een preview getoond.

Messenger op Apple Watch: voorbeeldige app

Facebook heeft gewacht op watchOS 2 en dat pakt goed uit. De app werkt snel en is prima geïntegreerd met native functies van watchOS 2. Zo kun je direct naar een verstuurde locatie navigeren met Apple Maps. Klikken op links is niet mogelijk omdat de Watch geen Safari heeft, maar er wordt toch een korte preview getoond. Minpunt is dat het starten van een gesprek niet mogelijk is met de Watch-app.
messenger-watch-strip-001

Multitasking op iPad en Spotlight

Naast ondersteuning voor de Apple Watch is Facebook Messenger nu ook geïntegreerd met Spotlight in iOS 9 en kunnen iPad-gebruikers de app in Split Screen of Slide Over multitasking gebruiken. Door de integratie met Spotlight is het mogelijk om naar contacten en gesprekken uit Facebook Messenger te zoeken. Er is nog geen ondersteuning voor 3D Touch.
messenger-ipad

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

3 reacties

Profielfoto

SvS op 09 oktober 2015

Wedden dat accu eerder moet worden opgeladen… ik denk zelf dat er meer vraag is naar WA dan naar FB Messenger.

Profielfoto

iNiels1984 op 09 oktober 2015

Leuk die FB Messenger maar ik denk dat er meer vraag is naar de écht FB app voor de Apple Watch… Wacht hier al zo lang op! Ben benieuwd of het er ooit van komt;)

Profielfoto

Spinozo op 09 oktober 2015

Ik zie niets in Facebook op de Watch. Snel een berichtje terugsturen via iMessage, Messenger en Whatsapp daarentegen vind ik wel handig.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?