Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

Facebook Instant Articles nu overal op iOS

Facebook heeft zijn Instant Artices vandaag wereldwijd beschikbaar gemaakt voor iPhone-gebruikers. Je kunt de artikelen herkennen aan het bliksem-icoontje in de afbeelding. De Instant-artikelen zijn in de Facebook-app te lezen zonder een externe site te openen.

Het sociale netwerk testte de ‘native’ artikelen al enige tijd in de VS, maar nu kunnen ook Nederlanders ze vinden. Instant Articles laden sneller, hebben een nieuwe opmaak en bevatten vaak interactieve elementen.

Mooi en snel jasje

De interactieve elementen bestaan uit grote plaatjes, video’s, maar ook embeds van kaarten en audioclips. Niet alle artikelen zijn beschikbaar als Instant Article, uitgevers moeten ze in een speciaal formaat publiceren. National Geographic, BuzzFeed, BBC News en het Duitse Bild publiceren al Instant-artikelen. Er zijn nog geen Nederlandse media aangesloten.

Met Instant Articles probeert Facebook gebruikers binnen zijn app te houden en zo de tijd die gebruikers op Facebook doorbrengen te vergroten. Tussen de tekst staan regelmatig advertenties die niet te blokkeren zijn, maar voorlopig krijgen de uitgevers 100% van de inkomsten.

Een Instant-artikel proberen? Zoek in de Facebook-app bijvoorbeeld naar het profiel van Nationale Geographic en scroll tot je een artikel met een bliksem-icoon tegenkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook Instant Articles nu overal op iOS
Sluiten